Разтоварващи и леки ястия за горещи летни нощи.

  • 14 796
  • 35
# 15
Не е бюрек, ами по-скоро бих го нарекла огретен с чушки Simple Smile Аз действам на око, но ще дам приблизителните пропорции:

6-7 печени и обелени чушки
200 гр извара
100 гр сирене
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
сол, черен пипер с лимон (имам такава готова подправка), чубрица
кашкавал за поръсване

Нарязвам си чушките на къси лентички. Яйцата се объркват с изварата, на каша, добавят се натрошеното сирене, прясното мляко, подправките и пак се обърква - на гъста каша (ако е прекалено гъсто, се добавя още малко мляко, а ако е рядко - още извара или сирене). Накрая се добавят чушките и се разбърква леко. Плитка тавичка или йена се намазва с олио, изсипва се сместта, заглажда се, отгоре нареждам тънки лентички кашкавал. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, докато сместта се стесгне и кашкавалът се зачерви. По-вкусно е студено Simple Smile .

Рецептата търпи много вариации и промени. Може и само със сирене, но тогава не слагайте сол. Идеята ми хрумна един път, когато бях решила да правя чушки бюрек, но ме мързеше да пържа, та направих лесния вариант. Дано да ви хареса!
Виж целия пост
# 16
Umbra - разкош Peace.Правя нещо подобно, но без кашкавал.Ще пробвам и твоята рецепта.Наистина е по вкусно студено.
И малко спам Embarassed - 1 час ти разглеждах подписа - по доста неща си приличаме Peace Впечатлена съм от снимките Peace
Виж целия пост
# 17
Umbra, благодаря за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 18
Няма за какво, момичета  Hug

Бъни, снимките от подписа ги прави мъжът ми, ще му предам похвалата  Simple Smile .

Аз обичам да снимам храната Simple Smile.
Виж целия пост
# 19
Освен всичко изброено, аз правя и доматена супа (студена я сервирам).

Умбра, много приятна рецепта, ще я опитам. Heart Eyes
Виж целия пост
# 20
Освен всичко изброено, аз правя и доматена супа (студена я сервирам).

Ще дадеш ли рецептата за доматената супа. Досега не съм правила.  Hug
Виж целия пост
# 21
Освен всичко изброено, аз правя и доматена супа (студена я сервирам).

Ще дадеш ли рецептата за доматената супа. Досега не съм правила.  Hug

Разбира се, тя е изключително лесна  Peace
Заръпжва се една глава лук в зехтин. След това за кратко и няколко скилидки чесън. Добавят се 1 кг настъргани домати (като са настъргани без ципата) + 1-2 ч.ч гореща вода + 1ч.л захар + 1 кубче зеленчуков бульон (или сол) + 1 ч.л. сух босилек ( с пресен става по-хубаво, но аз нямам). Това ври 10 минутки. Пасира се добре.
Оставя се да изтине и се поднася поръсено или с магданоз или с пресен босилек. Когато имам добавям и лъжица сметана към студената супичка.
 Hug
Виж целия пост
# 22
Вивиан благодаря много за рецептата  Hug При първа възможност ще я направя. Наистина е изключително лесна.
Виж целия пост
# 23
Супата има вкус на сос за спагети  Joy ама аз я харесвам.
Виж целия пост
# 24
Да се отчета,че направих рецептата на Umbra с чушките и изварата и стана страхотна   bouquet Само дето не можах да го изчакам да изстине   Heart Eyes
Виж целия пост
# 25
аз наблягам на салатите...
И ние! Peace Салати, сирене, плодове, много рядко някоя лятна манджа. Само не знам в горещините ползвате ли фурната? То там стават по-леките и бързи манджи, обаче така се затопля апартамента, че я избягвам.
Виж целия пост
# 26
Да се отчета,че направих рецептата на Umbra с чушките и изварата и стана страхотна   bouquet Само дето не можах да го изчакам да изстине   Heart Eyes

Много се радвам, че ти е харесала  Hug .
Виж целия пост
# 27
През лятото основно ползвам грил тигана и фурната. Супи правя много рядко - предимно таратор. Наблягаме на слатите, а и често вечер сме навън.
По всяко време на годината в къщи много обичаме следната рецепта:
1 пакет броколи
2 ч. ч. прясно мляко
4-5 яйца
малко натрошено сирене (аз слагам около 1 к. ч.)
копър
кашкавал

Броколите се заливат със сместа от разбити яйца и мляко и след като се запече се поръсва с настърган кашкавал.


Виж целия пост
# 28
Само не знам в горещините ползвате ли фурната? То там стават по-леките и бързи манджи, обаче така се затопля апартамента, че я избягвам.

И на мен точно защото не ми се включва фурната по-честичко съм на котлона. Обичам една бърза "лятна манджа", която е от зелени чушки, лук, чесън, патладжан и домати - е, не е много лека предвид това, че е пържена, но ми харесва.
http://images26.snimka.bg/006017653-big.jpg
Виж целия пост
# 29
Диора, как я правиш? Всичко в тенджерка и запържваш или?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия