Реших да отворя тази тема с цел да обменим опит при правенето на вкусотии от тази любима за мен книга.Преди години си купих два екземпляра ,единия да ми стои новичък в библиотеката , а другият да знаете калко мазнички петна има по него от честото разгръщане.
Навремето нямаше такъв голям избор от готови сладки и соленки и се правеха именно по тази книга.Много приятелки сега ми се чудят как може да си играя да правя сладкиши  и торти при това голямо разнообразие на пазара.Просто не можах да възприема вкуса им.Друго си е домашното.
Та за една от сполучливите рецепти/вече писах във Форума/ е  торта"Гараш".
Другата ми любима рецепта е  сладкиша"Маршали".Не се пече.

"МАРШАЛИ"

Продукти:
1/2 кг. чаени бисквити,300гр. пудра захар, 4 яйца, 100 гр. какао, 200гр.краве масло,2-3 праха ванилия.
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.Прибавят се какаото, маслото и начупените на дребно бисквити.Всичко се разбърква добре и се изсипва в тавичка, застлана с хартия и намазана с масло.Заглажда се и се посипва със счукани орехи и настърган шоколад.Оставя се да престои 12 часа на студено и се нарязва на парчета по желание.

СЛАДКИШ С ОРЕХИ/ОРЕХОВИ КУБЧЕТА/
Продукти: ЗА блата- 4 яйца,150 гр. брашно, 1/2 пакетче бакпулвер,,0,150 гр. олио , 150 гр. захар, 1 прах ванилия.
За глазурата: 1/2 пакетче масло,50 г какао , 0,180 л прясно мляко ,150 гр. захар на пясък,,смлени орехи за овалване.

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.Прибавят се олиото,ванилията и брашното с бакпулвера.Всичко се разбърква и се изсипва в правоъгълна тава, намазана с масло и посипана с брашно.Пече се в умерена фурна.
На глазурата:Маслото,какаото ,прясното мляко и захарта се смесват и се слагат да заврят.
След като сладкишът изстине ,се реже на квадрати 3 см. или на правоъгълни парчета , които се потапят в глазурата и се овалват в смлени орехи.
Може и в кокосови стърготини.
Виж целия пост