Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 36

  • 29 340
  • 302
# 30
Запис и от мен.И да попитам от каква смес правите розите си.И къде продават готова моделираща маса.
Виж целия пост
# 31
Запис и от мен.И да попитам от каква смес правите розите си.И къде продават готова моделираща маса.

Петя, аз си купувам от Кадемлия No 6 готова моделираща маса. Има бързосъхнеща и бавносъхнеща... А там има и мноооого други неща  Mr. Green
Рози съм правила от маслен крем и от ММФ  Peace
Виж целия пост
# 32
Момиченца майсторки - точа зъби на Трюфела.Моля който го е правил да ми каже - като се изрежат кръгове от хартия за печене направо с тях ли се пекат блатовете - не се ли използва форма за торта - моля ви обяснете  Sick - нещо не разбрах от рецептата като я четох.
Не се използва,сместа се изсипва върху хартията и се разстила равномерно.Тя е доста пухкава и не се разтича.
Стават много тънки платките-все пак трябва да станат 8 Wink

Мале ама съм смотана  ooooh!. Като сложа сместа на хартията за печене, после хартията за печене върху тавичка и тавичката във фурната - Фиорче така ли Praynig
Нещо се спекох - за първи път ще храня с моя торта бая народ - да не плюят хората Sick.

 Не съм Фиор, ама да кажа Wink Правилно си разбрала, само че в малко по-различен ред. Първо хартията се слага в тавичката и после се слага кашата. Аз хартията я режа долу-горе с формата на тавичката, а на нея с молив чертая кръговете (обръщам хартията, за да няма допир на кашата с графита). С пергел може би ще е много по-лесно, ама си нямам Sad Сега ще намеря снимка, да ти покажа как изглежда кашата, разстелена върху хартията.
Ето я снимката:

В едната тава се вижда вече сложената каша, а в другата е сложена хартия за следващия блат.
Виж целия пост
# 33
За Трюфела ги докарвам към 13-14 блата, сигурно са ми по-малки кръговете, но и по малко слагам от сместта. Е, няма по-вкусна от тази торта!

Blueeye и Mucunka май са с последните изкушения... ммм, чудни са!
Виж целия пост
# 34
Запис и от мен.И да попитам от каква смес правите розите си.И къде продават готова моделираща маса.

Петя, аз си купувам от Кадемлия No 6 готова моделираща маса. Има бързосъхнеща и бавносъхнеща... А там има и мноооого други неща  Mr. Green
Рози съм правила от маслен крем и от ММФ  Peace
Благодаря за бързия отговор.А ММФ Покритие от marshmallows бонбони ли е?
Виж целия пост
# 35

 имам въпрос: след като желатиновата смес е стегнала, може ли пак да я загрея малко на водна баня да се отпусне, да залея каквото имам да заливам и после отново да си се стегне  Thinking  newsm78[/color]

Можеш леко да загрееш на водна баня /накои го правят в микровълновата/, щом се е стегнал и си го поливаш на плодовете. Нищо му няма. Всъщност трябва леко да е почнал да стяга, да не е на вода, а като гелче, когато го слагаш върху плодовете.
Виж целия пост
# 36
Леле момичета, включили сте на 3 предавка и не мога да ви изчета  Grinning Благодаря на всички за отзивите за калинката и бебешката торта. Специални поздравления на Рая, Зори и Ванчето за страхотните произведения...дано не изпускам някой   bouquet
Аз предварително се извинявам за километричния пост, който ще спретна, но като не мога да се включвам поетапно сега всичко наведнъж трябва да сместя Blush
Първо конденза на калинката + разрез. Вътре е торта с рула на Лео (шоколадова), сложих и ягоди и банани, народа много я хареса  Laughing . На вас получавал ли ви се е такъв конденз, само черното покритие ми е от ММ, но цялата торта се изпоти  Thinking


Второ и много важно  Mr. Green
Благодаря на Тандури за идеята за облаците  Hug . Въпреки че не бях виждала айсинг и през крив макарон и нямах никакво време да прочета как се процедира с него, реших смело и безотговорно да експериментирам и сложих облаци. Не знаех трябва ли да го разреждам с нещо, нито кой накрайник да използвам и как да ги оформя, ама рискувах и то взе че стана нещо като облаци  Thinking . Отвътре е с готови блатове, крем рафаело и ганаш, за пръв път ги пробвах, много добре се комбинираха и тортата буквално беше вдишана от получателите, та не можах да снимам разрез  Crazy. Ето и крайния резултат, тоест не е съвсем крайния защото после дооправих облаците, но не можах да снимам пак.

Иначе идеята за самия щъркел я видях някъде из нета, не е моя, от там нататък бебето и т.н. са си мои добавки Wink
И накрая Торта номер 3 която спретнах вчера за половинката заедно с другата, но не успях да се разпиша. Имаме своеобразна годишнина и реших да го изненадам и тък като докато бяхме на различни континенти Скайп заемаше важно място във връзката ни, тортата е във формата на емблемата на скайп  Grinning



Отново с готови блатове, крем рафаело и ганаш, само че им размених местата.

Исках и ще нещо да пиша но ми изскочи от главата.
ААА Дракончето да си чака инструментариума, днес отпътува към нея  Wink, след около седмица трябва да дойде  Peace
Айде и едно въпросче, какво мога да спретна с изрезки от блатове доооста крем рафаело и малко ганаш, че ми останаха в големи количества  Thinking

Виж целия пост
# 37
Клеърет, супер е станал щъркела!!!
За остатъците от тортата ти предлагам ето това :
http://www.cakejournal.com/archives/cake-bites/

Луиз е много изобретателна в това отношение Simple Smile Мен ако питаш дори и с течният и фондан ще стане да ги покриеш, погледни пак там има рецепта, че сега нямам много време да пиша.  Peace
Виж целия пост
# 38
Clairette , изпипани и чисти, Бравос!!! Много ми харесаха всички тортички!

Tandoori , изпревари ме. Аз точно това правех току що с моите остатъци и да си призная - по-вкусни са ми от самата торта.
Виж целия пост
# 39
честит рожден ден natalyna
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Желая ти много здраве - то винаги е нужно,
много щастие - то никога не стига,
море от любов и бряг,
на които винаги да те чака някой!



весел празник  Heart Eyes Hug
Виж целия пост
# 40
момичета, вие сте уникални, какви красоти сте сътворили    bouquet  bouquet  bouquet за всички вас
Tandoori,  сайта, който си дала е върха   love001
  а знаешли с какво са покрити мъфините, обемният крем върху тях?
виждам, че е рожденият ден на наталина, не искам да пропусна вазможността да я поздравя  ura  наталинче,  в този толкова специален ден, ти желая, да си жива и здрава, да се наслаждаваш на всеки миг от живота,  да ти се сбъдне всичко онова, за което мечтаеш bdbaloni   благодаря ти, че ми даде основата в декорирането на торти!
Виж целия пост
# 41
Честит Рожден Ден - Наталина!

Много радост и щастие, здраве и успехи да те спохождат. Благодаря за невероятното преживяване което с твоя помощ открих в този форум!   bouquet


Clairette - благодаря ти много мила. Ще се разпиша като го получа, непременно... Сега все още си чакам и другата щатска доставка, защото може би нещо са объркали адреса, нямам на идея. Писах им и ще проверят нещата, и ще ми пишат отново.
Като събера всичко накуп ще снимам какво съм събрала.  Simple Smile
Виж целия пост
# 42


Честит рожден ден, Нат!
Ако има нещо по-ценно от здравето, по-хубаво от щастието и по-сладко от любовта, нека то да бъде твое!
Виж целия пост
# 43
Здравейте момичета!

Чудесни торти разгледах от последните страници/Пепи,raya_usa,Clairette,3ори,Mucunka/
Честит рожден ден Наталина!Желая ти  здраве, късмет и цялото щастие на земята


аз ще се отчета тези дни с торта, но от месец съм на диета и  не ми се полага нищо сладко Sad
Виж целия пост
# 44
Нат, честит  рожден  ден!   bouquet  newsm59 

Желая ти, здраве, щастие, любов, разбирателство, усмихати и безоблачни дни   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия