Машина за хляб - 11 част

  • 93 136
  • 1 044
# 600
Вярно е,че от много прясно брашно не става хубав хляб.Трябва малко да отлежи.
Виж целия пост
# 601
Вярно е,че от много прясно брашно не става хубав хляб.Трябва малко да отлежи.
А колко време е нужно да отлежи,че и аз имам доста прясно брашно ooooh! Thinking
Виж целия пост
# 602
Някой ползвал ли е отложения старт на Мулинекс? Какво ли не правих, не можах да се справя с него. Натискам всичко според указанията в книжката и щом на края се чуе сигнала, вместо да започне да отброява времето назад, започва да върти бъркалките веднага. Къде бъркам  newsm78
Може би някой вече ти е отговорил,но да споделя аз как нагласям машината на огложен старт.Избирам преграмата,ако искаш по-препечена коричка изберам и тази точка,после грамажа и накрая-след колко часа искам готов хляб с двете копчета + или -.След като натисна копчето за отложен старт при мен не се чува сигнал,макар че в упътването пише че се чува.Аз винаги правя хляб на отлошен старт.
Виж целия пост
# 603
Моми4ета, я кажете някой съвет за ръжения хляб, уж вси4ко правя както трябва да е в рецептата, в на4алото бухва, ама като се испе4е спадва и на съ6тия ден ве4е е един твърд. Имате ли някаква идея къде бъркам? newsm78 Или трябва някакъв по специален на4ин да го съхранявам.
И при мен не винаги става хубав.По същия начин спада както при теб.Но снощи правих с 180гр.бяло 170гр.пълнозърнесто и 170гр.типово брашно-беше се надуло добре.
Виж целия пост
# 604
Аз ръжен хляб правя по тази рецепта:
за 500гр.:
210мл. вода/обикновено слагам 100мл. мляко и допълвам вода/
1ч.л.сол
100гр. ръжено брашно
260гр. бяло брашно
1ч.л. мая

Изпробвала съм и със 120 ръжено и 240 бяло, но не можа да се надуе много.
Виж целия пост
# 605
Момичета,направих шоколадов хляб ...

Това е велика идея   chef
Ще пробвам и аз тези дни.   bouquet

Тъй. Започвам експеримента.
Само дето сухо мляко нямам.
Дали ще стане без него?


ред. - Сложих го. Слез три часа ще пиша какво е станало.

ппс - Стана добро хлебче. Половината вече е изядено.
Виж целия пост
# 606
Най-малко 3 месеца.Чела съм по стари готварски книги,че новото брашно не е добро за работа.Обяснявам си го с това,че зърното е било все още свежо,така да се каже,съдържа повече естествена влага преди да е смляно и затова.Сега времето е още топло може и по-бързо да стане.Не е добра идеята да се смесва и с друго по-старо брашно,но и това е вариант.
Виж целия пост
# 607
АлаБала, БУРГАС Д благодаря ви.  bouquet Бях пробвала аз веднъж да смеся бяло и пълнозърнесто бра6но, но явно не съм улу4ила пропорцията.
Виж целия пост
# 608
Най-малко 3 месеца.Чела съм по стари готварски книги,че новото брашно не е добро за работа.Обяснявам си го с това,че зърното е било все още свежо,така да се каже,съдържа повече естествена влага преди да е смляно и затова.Сега времето е още топло може и по-бързо да стане.Не е добра идеята да се смесва и с друго по-старо брашно,но и това е вариант.

 Hug Благодаря ти за съвета и дано да си права,  че направо ми се отщя от живота- ooooh! толкова брашно и да не става за нищо направо  не ми се мисли.
 Thinking Ще почакам 3 месеца,  newsm78 но се чудя защо друг път не ми се е случвало така. Винаги като вземем брашното и пробваме как е и не е имало проблем.
Виж целия пост
# 609
Здравейте! Имам едно въпросче и се надявам някоя девойка Simple Smile, която ползва хлебопекарна отдавна, да може да ми отговори. Днес си купих царевично брашно /поради липсата на типово/. Обаче се чудя дали то може да замести бялото в рецептите за бял хляб, или да го смеся с бяло за по-добър резултат? Примерно ако за 1кг хляб по рецепта се слага 500г бяло брашно, какво количество царевично да сложа или пък в какво съотношение бяло/царевично? Дано да ми разбрахте въпроса, че малко го увъртях Laughing.
Виж целия пост
# 610
Здравейте! Имам едно въпросче и се надявам някоя девойка Simple Smile, която ползва хлебопекарна отдавна, да може да ми отговори. Днес си купих царевично брашно /поради липсата на типово/. Обаче се чудя дали то може да замести бялото в рецептите за бял хляб, или да го смеся с бяло за по-добър резултат? Примерно ако за 1кг хляб по рецепта се слага 500г бяло брашно, какво количество царевично да сложа или пък в какво съотношение бяло/царевично? Дано да ми разбрахте въпроса, че малко го увъртях Laughing.

Виж дали това ще ти свърши работа - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg4229705#msg4229705

Иначе аз съм правила хляб от 2:1 бяло брашно към царевично  Peace
Виж целия пост
# 611
Здравейте! Имам едно въпросче и се надявам някоя девойка Simple Smile, която ползва хлебопекарна отдавна, да може да ми отговори. Днес си купих царевично брашно /поради липсата на типово/. Обаче се чудя дали то може да замести бялото в рецептите за бял хляб, или да го смеся с бяло за по-добър резултат? Примерно ако за 1кг хляб по рецепта се слага 500г бяло брашно, какво количество царевично да сложа или пък в какво съотношение бяло/царевично? Дано да ми разбрахте въпроса, че малко го увъртях Laughing.
Цитат на: мм в петък, 13 юни 2008, 09:42
Пуснах го на 6 програма -2 часа и 15 минути/Молинекс 5000/,няма друга кратка и сложих -
210 вода,6 л.мляко, 350 бяло, 150 царевично, 1ч.л.сол.1 и малко захар ч.л., 1ч.л.мач суха
и кимион добавих Сега се пече.


Днес правих хлебчето,аз сложих пълнозърнесто царевично брашно на ТЕХРА.наистина е хубаво.На мен малко ми сладни,но другия път ще сложа повече сол.
Надявам се да съм помогнала за царевичния хляб.При мен стана малко ронлив но мисля,че е от пълнозърнестото царевично брашно.
Виж целия пост
# 612
argun, БУРГАС ДШ, благодаря! Ще видим какво ще излезе, но ще пробвам в това съотношение 2:1. А може ли да го направя на нормална програма с отложен старт, защото посочените рецепти все са пробвани на бърза? А пък машината ми е нова и не съм си пробвала още всичките програми. Незнам бързите ми дали ги бива много / става въпрос за "Аляска"/.
Виж целия пост
# 613
Да споделя за какво използвах моята машинка днес - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=325228.0

Първоначално използвах машинката само за хляб, но постепенно я използвам за месене на тесто, което след това правя или на питки, или на кифлички, или на пица, въобще по желание на фамилията.......
Виж целия пост
# 614
Мама Цоцоланка, чудни питки си направила! Поздравления!
Аз се включвам, за да споделя , че царевичният ми хляб се получи. Смесих бяло и царевично брашно в съотношение 350:150г. Наистина леко се рони, но това е от царевичното, което ме навежда на мисълта, че съотношението може да варира за по-добър резултат. А иначе го направих по една рецепта с босилек тук от форума. Ето го на външен вид:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия