Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 37

  • 34 735
  • 306
# 195
Само да добавя, че ганашът може да се е пресякъл от самата топлина или прекалено много усилено разбиване, не е задължително да е била сметаната негодна.  Peace

Не е от топлината, защото сме с климатик и в нас беше хладно. Не е и от прекаленото разбиване. Предния път го разбивах повече и стана доста твърд крем без да се пресече. Сега си стоеше рядък и в момента, в който започнах да усещам някакво сгъстяване, изведнъж се пресече. Сметаната е виновна, ама кво да се прави  Rolling Eyes Дано поне блатовете да поемат малко и да можем да я хапнем все пак с вилици Wink За следващата торта (която няма да е скоро) съм планирала да я започна няколко дни по-рано, за да мога да реагирам в случай, че се получи нещо като днес. Ама нали затова се уча, за да знам как да се предпазвам от такива грешки в бъдеще Peace
Виж целия пост
# 196

момичета не съм чела,но нещо просто имам много дертове в момента на главата ис.но поне гледам прекрасните ви торти.ето нещо обикновено от мен,дано човека който я поиска д аму хареса,че аз хич не съм доволна от резултата,но в последния момент ми казаха.
Виж целия пост
# 197
ПепиДа ти е живо и здраво детенцето,а за тортите какво да ти кажа .... просто нямам думи[smilie=smile3501.gif]..и  стискам палци stork-boy stork-girl
Rumya, Копривка От сърце се радвам на такива новини. Желая ви лека бременност. newsm51 smile3525
Много красиви торти видях пак в темата. Всички са много добре изпипани  и изглеждат сташно апетитни.  bouquet  bouquet  bouquet  chef
Виж целия пост
# 198
момичета, почерпете се с любимата ми плодова тортичка по случай рождения ми ден днесGrinning






и разрез, макар, че не се вижда много добре

Виж целия пост
# 199
petia_tag ,честит рожден ден ! bouquet
Тортичката изглежда много апетитно Simple Smile
Виж целия пост
# 200
petia_tag, честит рожден ден. Желая ти всичко най-хубаво и мнооогоо торти за напред.  bouquet
Честито и на всики празнуващи тези дни,
Прекрасни торти сте направили.
Виж целия пост
# 201
petia_tagnewsm59
Clairette , много красива торта  bouquet Кога ли ще успея да направя нещо подобно. От какво са цветята?
Mucunka и твоята е много хубава, нищо че е на бързо
Ванче, снощи забърках пробно шоколадово тесто, но стои та трици и се чупи сато се опитам да направя роза. Къде бъркам - дали му е много захарта или малко месенето newsm78 Колко време трябва да се меси?
И покажи моля те ако имаш снимка на Калашника, че моя син също е луд на тази тема, а вчера надничаше зад гърба ми като четях и пазнай сега за какво мрънка  hahaha
Виж целия пост
# 202
Petia Tag newsm59 newsm59 newsm59 newsm18 newsm18 newsm18  bigdance2  bigdance2  bigdance2
Желая ти от сърце много здраве, много слънчево настроение (и ти като мене Близначе  Wink - слънчево лятно девойче Peace), много любов и много поводи за хубави и вкусни торти като тази която си спретнала за празника си.Браво Peace
Rumya - първо прочетох за яслата и си викам ще честитя, пък то имало и по голям повод за честитени preggo - лека и безпроблемна миличка и на финала едно хубаво пухкаво беболинче newsm30
P4elicka - на мен Татяна ми излиза повече блатове, ти казваш само 3 - да не би дебеличко да си ги нанесла, на тънко се маже те се надуват малко newsm78 - иначе трансфера е Peace - моите 2 опита с трансфер бяха пълен провал.
Clairitte - саксията нечовешка просто smile3501 - мъжат ми не повярва че е торта.Викам му те хората тука женски анатомии показват ти за една саксийка ще се усъмниш (закачка беше това с последния линк на Нат Wink)
Mucunka - тортата ако беше за мен доста даже щях да я харесам.
Мале ooooh! какво стана от една еретична мисъл в моята глава изкристализирала в чудна идеята от Tandoori - ами ще трябва да ставам добра, то е ясно hahaha.
Ама така е като не си пия кротко кафенцето ама само мисля, мисля hahahaче взех и споделих.
Супер е идеята момичета - таман малко стимул да имаме аматьорчетата тука.
Виж целия пост
# 203
Петя , честит рожден ден.   bouquetДа си жива и здрава , и много обичана Simple SmileТорта
та е много апетитна Laughing

Clairitte, не видях кусури по саксийката.Розите са невероятно красиви.

Mucunka , каква е тортата. Много е апетитна. Дай рецепта , моля те.

Пчеличка, не се ядосвай .Следващият път ще знаеш поне как да избегнеш неприятностите Simple Smile И аз се заканих ,че ще си отделям достатъчно време за тортите , защото оставям без нерви когато върша всичко в последния момент.

Rumya, много се радвам на такива новини  preggo Желая ти леко бременеене Simple SmileИ аз се размечтах, ама няма кой да ми се навие за трето сега Wink

Подкрепям идеята на Tandoori за конкурса Simple SmileМакар ,че като се знам каква съм идейна.... Crazy Добрите идеи все ми идват след като събитието е минало Blush
Виж целия пост
# 204
Честит рожден ден и от мен , Петя!!!  party023

Момичета, и аз искам да ви попитам за рецептата на торта "Мозайка", моля за линк или я публикувайте!
Виж целия пост
# 205
Това е рецептата. Беше дадена от Бенмари , ако не ме лъже паметта newsm78Ако съм сгрешила ,авторката ,моля за извинение. Понякога в бързината забравям да си отбележа източника и автора ,но ще се поровя сега да намеря линка.

Торта - Мозайка

3 пак. бисквити Petit beurre – 600 гр.
1 водна чаша захар
50 гр. Какао – 6 лъжици с връх
2 водни чаши прясно мляко
2 жълтъка
100 гр. маргарин или масло


Начупваме бисквитите с големина колкото нокът на палеца .

Отделно в  голяма тенджера слагаме млякото,какаото,маслото и жълтъците и разбъркваме с тел или лъжица на умерен огън.Бъркаме периодично докато заври.След завиране бъркаме в продължение на 1 минута-не повече,и махаме от котлона.Това е много важно,защото ако държим по-дълго,това ще влоши вкуса на десерта.
След като махнем от котлона вече приготвената смес ,за да не хване отгоре коричка,разбъркваме от време на време.
Изчакваме да се охлади около 10 минути.Топлината на тази смес е много важна,защото,ако е много топла бисквитите ще се надуят и хем вкуса,хем външният вид на тортата няма да са добри.Ако сместа е студена,този път бисквитите,няма да поемат достатъчно от сместа и резултатът пак няма да е добър.Топлината на сместа би трябвала да бъде такава,че да не ни пари,когато потопим ръката си в нея.

След като приготвената смес се е охладила до желаната от нас степен,вземаме от начупените предварително бисквити с едната ръка,а с другата започваме внимателно да смесваме.Изчакваме леко да се охлади .
Оформянето на тортата е по желание.
Бе могло да се оформи на руло,под формата на пирамида,като изсипем сместа върху хартия за печени и така ги оформим . Или в тортена форма.
Тъй като аз исках малък втори етаж за тортата си,приготвената мозаична смес изсипах в малка пластмасова кутия, в която предварително бях  сложила стреч фолио.
Още един малък трик...когато изсипвате сместа в избраната от вас форма ,хубаво  я притискайте..
Слагаме тортата във фризера и замразяваме.След няколко часа е готова.
Оформянето вече е въпрос на въображение и предпочитание.
Преди сервиране,парчето би могло да се полее със шоколадов сос.
Макар описанието да е дълго,самата направа е доста лесна и не отнема време.. а и вкуса е чудесен .
Друго предимство ,че тази смес се поддава на моделиране и би могла да се използва при торти с по–различни форми.

ТУК е РЕЦЕПТАТА
Виж целия пост
# 206
Честит Рожден Ден, Петя! Много щастие и сбъднати мечти! Благодаря за вкусната почерпка. Споделяла ли си рецептата за нея? Ако не, пусни я тук, много апетитна изглежда!

Rumya, чудесна новина! Много хубави преживявания и споделени родости да ти носи това отговорно бреме!

Mucunka, чудесно изглежда тортата! Какво представлява вътре?

Clairette, торта-саксия винаги ми е привличала погледа...Супер си я направила! Браво! Как приеха тортата?

p4eli4ka, много жалко за номерата, които ти е изиграла тази торта...Слончето е толкова хубаво! Как все пак стана на вкус?

Tandoori, и аз по-скоро бих се радвала на това да си поставяме придизвикателства, все пак темата ни има много добър дух на споделяне и взаимопомощ и излишна спортна злоба може да пообърка тона...Иначе, ако повече хора си кажат мнението, ще стигнем до финалната идея:)
Виж целия пост
# 207
vanushka, Джемма, radinna, Бъни, bopsi, мом4е6ка мама, dimitrina, много ви благодаря момичета за пожеланията  Hug
Димитрина, това ми е любимата, както казах плодова торта от много години. Торта Шварцвалд, но е по-различна от тази, която е на първа страница. Моята е с пълнеж от пресни череши и е много лека и сочна. Блатът също става много сочен. Спомням си, че някой беше писал за другата торта, че ставала суха, но с тази не е така. Довечера като имам повече време ще седна да я напиша.
Виж целия пост
# 208
Пчеличка, не се ядосвай! Слонът е много хубав-дружелЮбен и с характер. Браво за трандфера. За мен тортата е много сладурска!

Клеърет, саксията е страхотна! Ако не беше разказала за "гафовете" никога нямаше да знам! Много ефектна е, браво!

Петя Таг, ЧРД! Много здраве и радост, много поводи за вкусни торти!

Бопси, благодаря за рецептата за "торта мозайка". За мен това е ново, макар и вариация на бисквитена торта.

Аз може и да съм "нова" тук, но да си дам мнението за идеята на Тандори: много хубава идея, аз съм "за" състезателната част обаче, но нека има няколко категории като "за дебЮт", "за добра идея" и т.н. та да не печелят все едни и същи хора, които просто са творци за мен, с друга дума не мога да ги нарека, а по-слабите опити да бъдат подминавани.



Виж целия пост
# 209
Пепи, втората торта няма какво да я коментирам, то си е ясно, че е страхотна. Рожденникът обаче е голям сладкиш  Hug!
Румии мен ме изненада новината за новото коремче, пожелавам ти лека и спокойна бременност   bouquet!

Clairette , тортата е много оригинална и страшно ми хареса идеята. Минала си през доста перипетии, напълно те разбирам, тъй като ипоследната торта и аз я правих без климатик и ми идваше да равна на края.
Но рожденничката сигурно е била очарована от изненадата, така че си е струвало  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия