Хляб на жарава

  • 7 075
  • 18
# 15
Цоци, тази пърленка как се пече на жар?
много чистичка ми изглежда newsm78

Незнам.....може би си имат някакво приспособление, специално...Едно време баба ми си имаше специално приспособление, което слагаше вътре в огнището. Огнището представляваше една дупка в стената, която предварително нагряваха с огън, и когато си направеше жар - слагаше вътре и хляб, и тава с ядене да се пекат........И после затравяха огнището и всичко вътре се печеше!

А тестото с мая, и тестото за пица в Германия - различни ли са? Какво имат предвид?
Виж целия пост
# 16

А тестото с мая, и тестото за пица в Германия - различни ли са? Какво имат предвид?
ок, явно няма да ям пърленка newsm78

Цоци, в тестото за пица май има мазнина newsm78
нямам идея какво имат предвид...
Виж целия пост
# 17
По-горе ви пуснах линк с хлебче на пръчка, но нямах време да попреведа основните неща. Най-важното за направата му е:
1. хлебно тесто или тесто за пица с мая;
2. ако се слагат подправки или семена, то те трябва добре да се омесят с тестото, за да не изгорят при печенето;
3. пръчките, които се използват се препоръчва да са от лешник, тъй като са прави. Може и други пръчки, но с диаметър най-малко 1,5 см.;
4. фолио - слага се от хигиенна гледна точка и се намазнява, за да може по-лесно да се извади хлебчето;
5. печене - може на жар, но може и във фурната на функция грил, като капака е полуотворен заради дължината на пръчката и се върти хлебчето за да се изпече равномерно;
6. сервиране - гарнира се по желание с кетчуп, горчица, кренвирши, пиперки на принципа на хот-дог;
7. ДОБЪР АПЕТИТ!;

Източник: Dr. Oetker, съжалявам, че толкова късно ви я давам, но от една година все се каня, а от работа и учение не ми остава време. Просто сега видях, че коментирате тази рецепта и разбрах, че не ви е станало ясно от останалите сайтове как се приготвя тестото.
Виж целия пост
# 18
и разбрах, че не ви е станало ясно от останалите сайтове как се приготвя тестото.

Аз пък разбрах,че тестото може да стане по два начина - с или без мая...Въпрос на гледна точка и вкус. А и дори може и плънка......

Хляба, който аз ядох бе без мая, хареса ми много и смятам,че ако човек е на пикник или някъде на село - това е по-автентичния и натурален начин за хляб на жар........Защото не винаги човек има под ръка мая или плънка......

И се радвам,че рецептата я видях и ядох благодарение на жена от Гоце Делчев, която и идея си няма за интернет и разни сайтове и това още един път ми показва,че българина е напред с материала........
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия