Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 39

  • 32 470
  • 286
# 45
Mimito, важното е че си успяла да си изпросиш Wink при нас в Торнадото май има и по 1.5кг. не съм много сигурна де, но следващият път ще проверя  Simple Smile

Ако има по 1.5 кг ще може ли да ми закупиш? Много искам кристална, че става за всичко Peace
Виж целия пост
# 46
Mimito, при първа възможност ще ти взема. Мисля че към 8-9 юли ще ходя натам, ако не ми поръчат по-рано някоя друга торта, че имам моделираща маса само за 2 (максимум 3) а и 2-те са поръчани вече. На сайта им пише : Предлага се в разфасовки 1,5 и 5 кг. А пък от сайта на Новажел видях че цената е около 10лв. за 1.5кг. Ще се уточним на лични преди да отивам в Торнадо Wink
Виж целия пост
# 47
Бадемче , много свежа торта Simple Smile
Радина , страхотен трюфел.Така повече ми хареса от стандартния с трюфелите отгоре Simple Smile

Я кажете , тортата Рафаело как се понася в жегите. В смисъл не идва тежка , или? newsm78
Виж целия пост
# 48
Ха, да се цопна и аз в новата тема, че като гледам как сте тръгнали още два дни да се изгубя и ще я изпишете  Heart Eyes.
Бопси чудесна торта и прекрасно изпълнение. Много идейна и предполагам много си зарадвала познатите си   bouquet
Бадемче, Радина големи вкусотийки и от вас. Браво момичета!  Hug
Гледам Мимито е питала за направата на морето, аз й бях подхвърлила, но не видях някой да е писал по въпроса и рекох да попитам направо  Mr. Green. Преди време като правех една торта с езеро имах същия проблем като нея, тогава някой беше дал дори линк как да се направи водата от оцветен в син цвят светъл конфитюр или сладко ли беше, но неможах да включа от какво точно   newsm78. Някой сеща ли се? Инак това за фарситурата е супер, но ако някой се сети да припомни това за сладкото ще съм му благодарна  Hug
Сега ще ви покажа и последната тортичка, която правих и за която с идеи се включиха някой от вас   bouquet. Много ми се щеше да направя направо торта с форма на зъб и една стоматоложка полегнала на зъбчето, но времето пак ме пристисна и нямах възможност за подвизи. В крайна сметка послушах съветите на всички ви и направих нещо средно между елегантна торта и закачлива, която се прие страхотно. Ето я и нея :

Ето и поглед отгоре:
Няма как да ви покажа разрез, но вътре е ето това:
Отгоре пеперудките направих с едни флурисциращи пепeрудки (от тия фигурки дето светят в тъмното има такива всякакви - звездички, лунички , слънца и както в моя случай пепeруди) Аз моите ги бях взела  преди години  за детската стая и така и не ги сложих. Отдавна се канех да пробвам да направя с тях отпечатък провукирана от едни такива професионалани неща за тортена декорация наречени "пачуърк кътърс" . Наколко пъти видях много изобретателно използване на такива подръчни материали и от някой от вас - като отпечатъци на  мъниста и подобни. Аз лично съм във възторг от резултата и ви насърчавам да използвате всякакви такива подръчни материали  за осъществяване на идеите си Mr. Green. . В това отношение няма как да не поздравя Ванчето невероятен усет имаш към тия неща   bouquet
Ето малко снимки на въпросните пеперудки      

  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 49
лелеееееее  корниииии,  каква вкусотийка, направо неустоимо smile3501 
 идеята, която си дала е върха  bouquet
Виж целия пост
# 50
Корнишонка, много хубава тортичка ! Идеята с пеперудката е страхотна, ще търся и аз такива фигурки.

Момичета, да ви питам крем Ганаш може ли да се направи с млечен шоколад ,а не с тъмен или няма да стегне. Чудя се дали да не го пробвам него за тортата.
Виж целия пост
# 51
Корнишонка, много хубава тортичка ! Идеята с пеперудката е страхотна, ще търся и аз такива фигурки.

Момичета, да ви питам крем Ганаш може ли да се направи с млечен шоколад ,а не с тъмен или няма да стегне. Чудя се дали да не го пробвам него за тортата.
Аз съм го правила наполовина с млечен и натурален. На мен лично ми се стори че самия крем стана по мек- не стегна чак толкова(може и да греша и да е било от жегата). Но на мен вкуса ми харесва повече , защото само с натурален ми дойде горчиво.
Виж целия пост
# 52
Корнишонка, много хубава тортичка ! Идеята с пеперудката е страхотна, ще търся и аз такива фигурки.

Момичета, да ви питам крем Ганаш може ли да се направи с млечен шоколад ,а не с тъмен или няма да стегне. Чудя се дали да не го пробвам него за тортата.

В това, което съм чела, дават напътствия за ганаче с черен и бял шоколад. Колкото повече е черния спрямо сметаната, по-твърдо става, при белия е дадена пропорция 3:1 за шоколад:сметана. Ако от това можеш да си направиш изводи...Дано някой пробвал с млечен се включи.

Корнишонка, идеята и изпълнението са невороятни - удачно и прецизно. Зъбчетата са толкова сладки..Всичко, всичко е много хубаво!
Виж целия пост
# 53
Корни

Момичета , ганаче става и с млечен шоколад, но....за да ви стой по твърд ще трябва да добавите и малко натурален.Значи аз го правя така
1 литър сметана
200 гр млечен шоколад тъмен или 300 грама бял
40-50 гр натурален шоколад.
Почти не се усеща горчиво в ганачето после.
Виж целия пост
# 54
 Simple Smile Simple Smile
Виж целия пост
# 55
Kорни, знаеш че имам голяма слабост към твоите торти! Страхотни са!
Виж целия пост
# 56
Нели, аз още вчера ти казах на скайп, че тортата е мноооого идейна. Браво за изпълнението.

Момичета, включвам се с едни скромни пастички. Общо станаха 6, но не на всички има бордюрче от цветчета, защото само 2 бяха за подарък- другите 4 за домашно ползване. Та съм снимала само 3-те, които успях напълно да завърша Wink

Виж целия пост
# 57
Може ли да попитам нещо бързичко.Направих преди малко ето този фондан:


1 с.л. желатин
1 с.л. олио
2 с.л. твърд маргарин
1 килограм пудра захар
100 мл глюкоза

Желатина загрейте в 100мл вода. В купа разбъркайте с миксера всички останали продукти и добавете разтворения желатин и месете до получаването на гладка маса. Ако нямате глюкоза, може да прибавите още маргарин(или палмово масло). Съхранявайте в найлоново фолио в хладилника.


Обаче тестото не ми се струва подходящо за моделиране.Едно много лепкаво седи такова.Не мога да го махна от ръцете си.Какво трябва да добавя още?Наистина е спешничко,защото вече е направен и ме е страх да не засъхне
Виж целия пост
# 58
svetlane ,dimitrina73 , Mimito,  silrai, Пепи благодаря ви момичета  Hug. Радвам се, че идеята ви е допаднала   bouquet
Hessy, аз не съм правила това покритие и не мога да ти бъда много от полза, но си мисля да не би да е било от захарта  newsm78, понеже някой от покритията омекват и се втечняват именно заради едро смляна пудра захар. Нямам идея наистина дали е от това, но си мисля, че е възможно. А за оправянето знам ли, освен да добавиш още захар и пак в хладилника да пробваш, но ако се съмняваш че е едро смляна вземи друга  Hug
Виж целия пост
# 59
Абе Пепи, забравих ти пастичките бе душа  Mr. Green. Чудесни са , а това червено, ама как си го докарала убиец е  Shocked. Само червена ягодова ли ползва я издай тайната  Mr. Green   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия