Пухкав сладкиш с плодове(кайсии) и орехи.

  • 46 647
  • 141
# 60
Много лесен и безкрайно сполучлив сладкиш... Благодаря за рецептата.
Виж целия пост
# 61
И аз направих сладкиша, но с круши Simple Smile. Получи се, даже си стана разкошен Grinning. Благодаря за рецептата!!!
Виж целия пост
# 62
страхотен стана-с масло го правих ,че не ползвам маргарин!
Мисля че и зимата с плодове от компот ще е сполучлив!
Тази вече го изпекох и половината вече  я няма!  chef
Виж целия пост
# 63
Някой може ли да каже колко време се пече,защото в момента го пека и по клечката не остава тесто,но на мен ми се струва,че е суров.Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 64
Някой може ли да каже колко време се пече,защото в момента го пека и по клечката не остава тесто,но на мен ми се струва,че е суров.Благодаря предварително.
    И аз сега го пекох.....С праскови.  Yum Мисля ,че беше повече от 40 мин..Никога не засичам време,просто следя състоянието на сладкиша.
    Обикновено го проверявам с пръст.Ако тестото след натиска връща формата си,значи се е изпекло.
    Мина доста време от постинга ти.Пиши,какво се е получило? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 65
Момичета, аз изпробвах рецептата с едно допълнение и силно ви препоръчвам да опитате. Става въпрос за добавяне на един топинг пред изпичане. Приготвям тестото както е указано в оригиналната рецепта, изсипвам цялото количество в тавата, покривам с плодовете и наръсвам с орехи. След което обилно насивпавм най-отгоре следния

 топинг:
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кафява захар
2 с. л. масло
канела

Всичко се смила и се наръсва върху суровия сладкиш. пече се както е указано и се реже като поизстине.
Така сладкишът придобива чудесен аромат и плдодовете не се оводняват.

На моите домашни толкова им допадна, че му видяха сметката преди да успея да снимам  Crazy
Виж целия пост
# 66
с кайсии съм го правила-сега ще опитам със сини сливи -дано пак е сполучлив  chef
Виж целия пост
# 67
с кайсии съм го правила-сега ще опитам със сини сливи -дано пак е сполучлив  chef
     Ще е!!!Не се и съмнявам! Hug
     Аз съм го правила и със сливи ,и с круши,и то съвсем скоро.Много хубав се получава наистина.
     Можеш да не отделяш малко от тестото за да покриеш сливите отгоре.Аз ги оставих "непокрити"последен път. Peace
Виж целия пост
# 68
Направих го с круши. Докато се пече ухаеше божествено из цялата кухня  Heart Eyes
Малко трудно се ориентирах кога е опечен. Клечката все излизаше влажна  newsm78
Даже го покривах с хартия за печене, за да не изгори  Embarassed  ...и така около 40 мин.
В крайна сметка не е като обикновен кекс - с ронлива и суха структура, ами е леко влажен. Предполагам заради парченцата круши, а и сложих повечко намачкани плодове.
Приятен е, но носи още сладко. Може да се намаже отгоре с мармалад от круши например.   Thinking
Виж целия пост
# 69
някой пробвал ли е с плодове от компот, че щерката пие само сока, а плода все ми остава?
Виж целия пост
# 70
някой пробвал ли е с плодове от компот, че щерката пие само сока, а плода все ми остава?
    Скоро го правих с вишни от компот,получи се много хубав!
    Ти с какви плодове искаш да го направиш?
Виж целия пост
# 71

Приятен е, но носи още сладко. Може да се намаже отгоре с мармалад от круши например.   Thinking
   Така е,ако плодовете не са от най-сладките.Аз го поръсвам с пудра -захар отгоре. Peace
Виж целия пост
# 72
Селмичка  Hug Hug Hug Hug
Моля за разяснение  hahaha
Искам да направя този сладкиш отдавна....Сега имам компот от касии.....Как да процедирам с тях? Нали са потопени в сироп?Да не стане много кашкаво или сбито сладкишчето......От това се притеснявам.... ooooh!

Виж целия пост
# 73
TheNMaster ,с кайсии от компот нямам опит....Може би,на твое място бих ги изцедила доколкото е възможно и не бих слагала настърган плод вътре в сместта(макар че,не вярвам да попречи, newsm78 но все-пак така ще се намалят течностите).
   Кайсиите на половинки ли са?Ако да........сигурно ще ги нарежеш на не много тънки резенчета.... Thinking
Виж целия пост
# 74
Ех...начииии  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
 Tired Tired Tired Tired Tired Tired
Няма да пробвам тогава.....Компота е на половинки,да.Но плода е мек....

Аз много обичам сочни сладко-кисели сладкиши.Така се бях запалила....Тю! Crossing Arms


Благодаря ти за бързия отговор.... Hug   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия