Пухкав сладкиш с плодове(кайсии) и орехи.

  • 46 592
  • 141
# 45
Момичета,най-после се наканих да направя сладкиша.Обаче не мога да си обясня как можах да се изложа така.Първо се ядосах,че мъжа ми е изял половината праскови,второ-забелязах,че е изгоряла крушката във фурната ми и съответно няма да мога да виждам как се пече без да я отварям.Както и да е,приготвих си всичко,започнах ентусиазирано и даже музика си пуснах.Разбърках си сместа,сложих формата във фурната и на 15-та минута ooooh! ooooh! ooooh!ми просветна нещо.Забравила съм да сложа бакпулвер!Как можах!?А даже специално питах тук,колко точно грама да сложа,защото тук си купувам бакпулвера на кутии.Все пак си опекох сладкиша и резултата беше вкусна,красиво гарнирана печена палачинка. hahahaТа така,оплаках се се порицах.Обаче,не,не съм се отказала.Скоро пак ще пробвам.С бакпулвер. Joy
Виж целия пост
# 46
   Eclat,проверих за бакпулвера на д-р Йоткер,който аз ползвам обикновено.......Едно пакетче е 10 г.  Simple Smile
Виж целия пост
# 47
 Имам питанка - как измервате маргарина и разтопявате ли го?newsm78
Виж целия пост
# 48
Аз мерих маслото с ел. везна, но и ориентировъчно - 1/2 от пакета е 125 гр., значи - 1/2 пак. и малко още. По същия начин си прецени и опаковката с маргарина.
Не се разтапя предварително  Naughty

Имам една лека вариация на сладкиша, но моите домашни като изядат втория, ще пробвам и докладвам за нея.
Виж целия пост
# 49
Селма,мерси за уточнението.Днес мисля да го пробвам пак и ако се получи ще се похваля.
Виж целия пост
# 50
В момента пека сладкиша, само че с малини, защото имах под ръка.
Виж целия пост
# 51
Ще чакаме снимки  Peace Praynig
Виж целия пост
# 52
Имам питанка - как измервате маргарина и разтопявате ли го?newsm78
   Аз ползвам маргарин Белла от големите=450 г.
   За сладкиша взимам около 1/3 опаковка,малко по-малко.... Simple Smile
Виж целия пост
# 53
Направих сладкиша, но с малини както вече казах. На мене не ми хареса, пък ще видим моите като се приберат какво ще кажат.
Виж целия пост
# 54
Имам питанка - как измервате маргарина и разтопявате ли го?newsm78
   Аз ползвам маргарин Белла от големите=450 г.
   За сладкиша взимам около 1/3 опаковка,малко по-малко.... Simple Smile
И аз така направих. Стана много хубав, наистина пухкав. Благодаря за рецептата, ще пробвам и с ябълки.
Виж целия пост
# 55

И аз така направих. Стана много хубав, наистина пухкав. Благодаря за рецептата, ще пробвам и с ябълки.
   Можеш да опиташ да го направиш така:
   
   

   Тази снимка с рецепта беше предоставена от Лабрекс в една друга тема.
   Половинки от по-малки ябълки се нарязват от заоблената страна,но не до край.Слагат се отгоре върху сместа и не се покриват/заливат с нищо.
   Получава се много ефектно.Аз харесвам този вариант,но мъжа ми - не!Той предпочита ябълките да са нарязани на по-дребни резенчета ("на вкус и цвет товарища нет"  Laughing )
Виж целия пост
# 56
Направих сладкиша, но с малини както вече казах. На мене не ми хареса, пък ще видим моите като се приберат какво ще кажат.
   И?Какво казаха вашите? Rolling Eyes
   Друг път,ако решиш да го правиш,пробвай с по-дебели резенчета от кайсии,праскови или нектарини. Peace
   Успех! Simple Smile
Виж целия пост
# 57
Направих го пак.С кайсии.Този път не забравих да сложа бакпулвер.Получи се страхотно.Не го снимах,обаче,защото малко го попрепекох отдолу.На вкус много ни хареса.А някой да го е правил с банани?Дали ще се получи?
Виж целия пост
# 58
Аз съм се заканила да го правя някъде от една седмица, само че сега все още умувам дали да направя него или брауните на Блонди  Mr. Greenкой ли изкара темата  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 59
Направих го пак.С кайсии.Този път не забравих да сложа бакпулвер.Получи се страхотно.Не го снимах,обаче,защото малко го попрепекох отдолу.На вкус много ни хареса.А някой да го е правил с банани?Дали ще се получи?
    Радвам се,че при теб сладкиша се е получил! Hug При мен досега не се е случвало да не се получи. Wink
    Правила съм го с банан,като намачквах банана и го слагах вътре в тестото(сместа).Но отгоре не съм го слагала и не съм сигурна какво ще се получи... newsm78 Иначе,придава страхотен аромат на сладкиша,ако е забъркан в сместа.  thumbsup
     
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия