Какви странни плодове и зеленчуци /храни/ се срещали там където живеете?

  • 65 415
  • 223
# 135
cubbit , същият е  - опунция  Wink

в Пловдив расте на тепето, не замръзва Peace
гледах по ТВ, че от кактуса правят салата, супа, панират го като шницел...
бе всичко ставало от него.
махаха му бодлите с гъбичката за миене на съдове.

за плодовете казаха, че се прави мармалад.

обаче в Гърция видях да го продават.
и после забелязах, че си го белят с джобно ножче  newsm78
ама не видях дали директно си го ядат  Blush
Виж целия пост
# 136
Здравейте,
някой може ли да ми каже нещо за пурпурната пшеница и хлябовете от нея
какви свойства имат, наистина ли са полезни и са с високо съдържание на антоциани
Виж целия пост
# 137
Иначе не сте споменали кумкват
Много е красиво- малки портокалчета, които си ги гризеш направо с кората, която пък е по-сладка от вътрешността. Завиждам на момичетата от Израел-разбрах, че там е доста разпространено отглеждането им

точно така, аз си гледам такова дръвче в къщи  Grinning
Виж целия пост
# 138
тези кактуси при нас се нари4ат хенди и имат  много приложения, жив плет с/у крадци, оградени са вси4ки ферми и безплатно плодове за продан, които по специален на4ин се добиват, с от4упване на цвета при първото цъфтене за да станат по-големи и едри плодове! белят се с ръкавица, като от две страни се срязва и после леко се  маха кората, остават  кюмбенца  пълни със семки, които след определен брой имат запи4ащ ефект!
Виж целия пост
# 139
тези кактуси при нас се нари4ат хенди и имат  много приложения, жив плет с/у крадци, оградени са вси4ки ферми и безплатно плодове за продан, които по специален на4ин се добиват, с от4упване на цвета при първото цъфтене за да станат по-големи и едри плодове! белят се с ръкавица, като от две страни се срязва и после леко се  маха кората, остават  кюмбенца  пълни със семки, които след определен брой имат запи4ащ ефект!


При нас се казва цабар (сабрес).

Така се наричат и на народен диалект родените тук. Защото били с бодли отвън, а сладки вътре  Mr. Green
Виж целия пост
# 140


Любимото ми карфиолче
На вкус няма никаква разлика, но като се съчетаят различните цветове става интересно
Виж целия пост
# 141
 Shocked Изглеждат на изкуствено оцветени, но явно не са...
Виж целия пост
# 142
Това разноцветно карфиолче не ми се струва много естествено като цвят- дали е боядисано или е някакъв нов генно модифициран вид newsm78
Виж целия пост
# 143
Каки, оранжево. Така и не разбрах какво е българското му наименование. Някой знае ли?
Виж целия пост
# 144
Това разноцветно карфиолче не ми се струва много естествено като цвят- дали е боядисано или е някакъв нов генно модифициран вид newsm78


едва ли. карфиолът е зеле, а има и червено зеле, значи е нещо смесено. много интересно иначе, не бях го виждала.
Виж целия пост
# 145
Каки, оранжево. Така и не разбрах какво е българското му наименование. Някой знае ли?
Мисля, че говориш за райска ябълка.
Виж целия пост
# 146
Каки, оранжево. Така и не разбрах какво е българското му наименование. Някой знае ли?
Мисля, че говориш за райска ябълка.

Мислех, че се казва persimmon,  а не каки (даже не знам как би следвало да се изпише).  newsm78
Нали за това става дума?
Виж целия пост
# 147
[Мислех, че се казва persimmon,  а не каки (даже не знам как би следвало да се изпише).  newsm78

Според уикипедия, каки е вид рersimmon:

http://en.wikipedia.org/wiki/Persimmon
Виж целия пост
# 148
Да, за това става въпрос. Ами виетнамците, които продават плодове и зеленчуци му викаха каки, не бях чувала за персиммон.
 Ех, наистина е райско, но не съм го яла в България.
Виж целия пост
# 149
Има го и в България,

Поне аз знам 2-3 дървета в централната част на Варна
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия