Ти какво сготви? Снимай и покажи

  • 37 324
  • 287
# 60
запис, че темата е много красивичка, като снимам ще покажа.
Виж целия пост
# 61
Суфле от тиквички + сос от кис.мляко и чесънче

и бисквитена торта с течен шоколад (няма много добър вид,но пък е много вкусна Simple Smile )
Виж целия пост
# 62
Пълнени пиперки с кайма

Сърце от картофено пюре

Шопска салата- без яйца  Wink
Виж целия пост
# 63
denitsa23 , би ли ми казала рецептата за суфлето от тиквички  bouquet
Виж целия пост
# 64


Рачешка салатка, другите манджи ги изядохме преди да мине папарака с фотото  Mr. Green
Виж целия пост
# 65
cubbit , а едно пакетче какво количество течност може да желира така стегнато?

geleva, зависи от това какъв е пектина - протопектин, висококонцентриран или обикновен за готвене, който обаче пак желира различно. Купувала съм различни видове и на всяко пакетче пише за какво количество течност / плодове или пюрета е подходящо. Ако решиш да купуваш, погледни какво пише отзад, за да прецениш колко да купиш.
По принцип тук, този вид, който го водят за готвене (не че другите не стават!) желира същите количества като пакетче желатин.   chef

cubbit, и аз съм веге и не ям желатин.
ползвам агар.

Аз също в Германия ползвах повече агар, но тук нещо не го намирам навсякъде. А и честно казано, не ми се случва да желирам често, че да се разтърся къде има.  Blush

Цитат
до сега не съм успяла да желирам успешно бита сметана.
да имаш технологията за това?

Знам, от разни веге форуми, че бита сметана се желира най-евтино и успешно с желатин.  Confused Също съм чела, че като стабилизатор / "thickening agent" в "non-gelatinized sour cream there is often carrageenan or similar stabilizer" (http://recipes.howstuffworks.com/question315.htm, http://en.wikipedia.org/wiki/Carrageenan#Uses, http://www.veggieboards.com)

Напъвам се да се сетя и не си спомням дали ми се е налагало да желирам сметана. Моят мъж е пристрастен към шоколада и рядко правя сладкиши или други десерти (с изключение на тирамису  Mr. Green). Сметана ползвам най-често за гуакамоле, сос със синьо сирене или гъби и франкфуртски зелен сос.

Цитат
иначе аз сега си купих едно прахче, нямам идея как се казва на български, пак е изцяло растителен продукт (щом си била в ДЕ на немски е johannisbrotkernmehl).
като сложа малко в прясното мляко и разбия с миксера и става на пяна като бита сметана Laughing

Това е рожков. Мисля, че в България не е популярно. Доста е сладко. Аз съм го ползвала за доматени сосове (вместо захар) и ставаха страхотни и като консистенция.
Тук честно казано не съм се оглеждала за него.

http://en.wikipedia.org/wiki/Carob
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%BE%D0%B6%D0%BA%D0%BE%D0%B2

Пак се извинявам за дългото отклонение!  Embarassed
Виж целия пост
# 66
Това е рожков. Доста е сладко. Аз съм го ползвала за доматени сосове (вместо захар) и ставаха страхотни и като консистенция.
Тук честно казано не съм се оглеждала за него.

Този прах не е сладък, няма никакъв вкус.
прави се от семената.
използва се в ЕС без ограничение в хран. продукти - за сгъстяване.
обозначава се с E 410.
Виж целия пост
# 67
Знам, че се прави от семена. Даже в името му е означено.  Wink Но не знаех, че е Е410 и че го има и не сладък. Аз съм купувала от Тоом сладък вариант. Мерси за информацията!  bouquet
Виж целия пост
# 68
Lindita, обожавам рукола и много ме е яд, че тук няма. Дори и в най-скъпите магазини, в които съм ходила не продават.  Sad
Редовно си купувам рукола от Whole Foods и Trader Joe's. Simple Smile
Виж целия пост
# 69
Lindita, обожавам рукола и много ме е яд, че тук няма. Дори и в най-скъпите магазини, в които съм ходила не продават.  Sad
Редовно си купувам рукола от Whole Foods и Trader Joe's. Simple Smile

Мерси за информацията!   bouquet
И двата магазина са ми много далеч и никога не съм ходила да пазарувам там.
Виж целия пост
# 70

Кюфтенца на фурна с пържени картофки

и мини парфенца - скръндзички по рецептата на Аз съм си Grinning.
Виж целия пост
# 71
днес правих чили син карне  Laughing
вместо кайма използвах тофу.

месоядният изяде всичко  hahaha

снимка
Виж целия пост
# 72
denitsa23 , би ли ми казала рецептата за суфлето от тиквички  bouquet
Ето я  Hug :
Нужен ви е килограм тиквички,които се настъргват на едро,поръсете със сол и ги оставете да се оцедят 10 мин(хубаво е да се изстискат с ръце).Смесете 1 чаена чаша кисело мляко с 1 ч.л.сода бикарбонат и 1ч.чаша настъргано сирене +половин ч чаша брашно ,2 скилидки чесън и 3 лъжици зехтин, сложете и тиквичките в намаслена тавичка и печете на 200 градуса до готовност.Накрая настържете кашкавал и печете още 5 мин.

Към тази рецепта аз добавих и 2 яйца,но и по двата начина се получава много вкусно  Peace
Виж целия пост
# 73

вместо кайма използвах тофу.


много се радвам, че не правя само аз такива номера - вчера едното ми девойче яде понички с извара, дълбоко вярвайки в изявлението си, че ако тези бяха с извара, щеше да ги познае (знаейки, че миналата  седмица правих с изварата). На което ние с гаджето и - на мен син, тайно се подсмихвахме.

Готвих, снимах и изядохме  Laughing половината от приготвеното:

 патладжани-бюрек



чушки-бюрек



панирано сирене



и за утре ще има пържени кюфтета  Grinning


Виж целия пост
# 74
вместо кайма използвах тофу.

много се радвам, че не правя само аз такива номера

аз съм веге, в нас не се яде друго чили кон карне Wink
просто и месоядният каза, че е вкусно Peace
аз никога не съм яла с кайма, не знам какъв е вкусът на истинското чили кон карне Sunglasses
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия