Моля ви дайте идея за нещо с праскови

  • 6 376
  • 12
Имам у нас праскови сигурно 2 кофи.
Чудя се какво да ги правя, компоти не ща. Търсех в нет-а нещо сладкишче, тортичка, харесах си някои, но с останалите какво да правя?
Дайте идея какви вкусотии да направя с тях?
Виж целия пост
# 1
Има страшно много рецепти за сладкиши с праскови.
На мен лично най ми допада сладкишът на Лео с ябълки и карамел като замествам ябълките с праскови.



ето рецептата

още един сладкиш с праскови на Лео

П.С.
Сега разбрах че си имаш рецепти за сладкиши а питаш какво да правиш с останалите, аз се сещам само за компоти и нектар, но ако не искате да си ги хапнете пресни, наистина да си ги консервираш за зимата ми се струва добра идея.
Виж целия пост
# 2
Нектар!(пак е зимнина, нооооо)
Виж целия пост
# 3
Това ,което ти е предложила Lindita  е страхотно и ароматно като десерт.
Става и с праскови.
Но аз ще ти предложа и друг десерт.
Пай с праскови
В дълбок съд слагаш 2 чаши брашно и в следата му изсипваш три четвърти чаша мас.
Насичаш с нож на трохи и се прибавя на върха на нож сол.
Замесва се твърдо тесто със студена вода.
Разточваш го на кора.Ръсиш леко с брашно,прегъваш на три и пак точиш.Това го повтарям 2,3 пъти.Отделяш две трети то тестото и го разточваш на кора горе-долу 30,35 см, зависимост от размера на тавичката.Като го сложиш да остава по края около 5 см да завиеш нагоре.
Намазваш с белтък и запичаш до порозовяване.
Обелваш си прасковите,измистваш от костилките,нарязваш ги и ги сваряваш с 3 лъжици вода и после ги разбиваш на пюре с 3 лъжици захар.
Изсипваш пюрето върху кората.Останалата част от тестото разточваш на тънка кора.Нарязваш я на ленти и нареждаш върху тестото като решетка.Съвсем леко допичаш сладкиша и поръсваш с пудра захар.
Виж целия пост
# 4
Нектар!(пак е зимнина, нооооо)

А нектара как го правиш?
Виж целия пост
# 5
Нектар!(пак е зимнина, нооооо)

А нектара как го правиш?

Сетих се, че имаше подобна тема - Нектар от праскови

Виж целия пост
# 6
Единият вариант е парфе с праскови - разхлаждащо в жегите.
Последното, което направих с праскови, е Панна кота крем с кисело мляко - добавих и плодовете - стана страхотно. При сервиране поливам с топинг праскова.
Виж целия пост
# 7
Приготви си ги на парченца  за сладкишите които обичаш и замразявай, през зимата ще си приготвяш с тях каквото си искаш, даже и нектар Peace
Виж целия пост
# 8
Сутринта гледах в Бон Апети, но нито помня името нито точната рецепта. Общо взето беше 2 разбити на сняг белтъка, сметана също разбита, прасковите пюрирани с едно... ама наистина едно листо босилек, но пресен задължително всичко това смесено. На дъното на чашка или купичка се нарязват банани с малко портокалов ликьор и лимонов сок, отгоре се слага от муса. Може пък и само муса да си хапвате.
Има един крем, който аз правих с банани зимата. Кофичка кисело мляко, една заквасена сметана,едно малко пакетче бисквити "Закуска" от тъмните, стафиди и бананите, които ти можеш да замениш спокойно с праскови (правила съм го и с кайсии с череши и ягоди - хубаво е с няколко различни плода) Омесваш всичко, стафидите можеш да ги накиснеш в малко Бейлис примерно или какъвто искаш ликьор, дори натурален сок. Бисквитите аз ги роня на трохи, но може и на по-едро. Опитваш го и при необходимост добавяш захар, зависи от прасковите. Престоява в хладилника и го хапвате, ние го предпочитаме лятото пред разните пайове и кексове. Дано ти хареса   bouquet
Виж целия пост
# 9
Технологията е проста - имахме машинка ( чешка от соц. времената  Wink), с нея смилахме прасковите ( машинката отделя люспите), добавяше се захар и малко вода ( иначе не се вкарва лесно пюрето в бутилка), бъркаш до разтваряне на захарта, затваряш и стерилизираш. Точните пропорции обаче мога да дам довечера, като се прибере майка ми от работа.
 Другото ми  предложение е за мармалад или конфитюр от праскови.
 Мама каза- захар на вкус, вода до получаване на гъстота за нектар, стерилизиране- 15 мин.
Виж целия пост
# 10
Благодаря ви момичета ще се възползвам от рецептите   bouquet
Виж целия пост
# 11
а аз искам да направя сладко от праскови, защото имам много
мислех си да ги нарежа на парчета и да ги залея със захарен сироп (1л вода с 1кг захар). Но дали трябва да сложа още нещо и да ги варя, или може да мине и без варене, тъй като сиропът ще е врял?
Виж целия пост
# 12
Аз съм правила сладко от праскови, но не варено а в фурната, така се запазват цели парченцата става много приятно с прозрачен сироп. Пропорциите са като на варено сладко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия