Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 45

  • 37 315
  • 297
# 165
Готова е и последната торта....... Crazy
Виж целия пост
# 166
Момичета, направих тестото за Медовик по рецептата, която даде Пепи (тази на първа страница не се отваря), като четох и няколко други рецепти. И се обърках - в някои пише, че тестото трябва да отлежи часове в хладилник, в други - да е само на хладно, а в трети се разточва направо. И сега не знам какво да правя.  Blush Ако го сложа в хладилник, мога ли да го разточа и пека утре? Моля, който е правил Медовик да се включи Praynig
Виж целия пост
# 167
Вижте какво намерих http://fancyflours.com/site/chocolate-transfer-sheet-directions.html
Виж целия пост
# 168
Ванушка, Добито  чудесни тортички сте направили   bouquet
Тандури виждам, че с Дими сте говорили за силикона. Значи тя те е упътила много добре. Аз когато реших да пробвам идеята търсех силикон който да е достатъчно пластичен и в същото време да може без проблем да се допира до хранителни продукти в смисъл да не е токсичен. Поразрових се и това което намерих тук в БГ беше точно двукомпонентен силикон който се ползва в зъботехниката . Мисля, че с него вземат отпечатък  за да могат да направят добра отливка като правят зъбни протези. та в тоя смисъл ако не е токсичен толкова, че ти го навират в устата значи едва ли ще има проблем да се ползва за секунди като модел за отливка. Обаче въпросното нещо струвало някъде 150 лева за двата компонента по 1 кг или общо 2 кг силиконова готова маса. Няма да казвам, че се отказах, затова пробвах с топъл силикон имам предвид с пистолет за топъл силикон. Не съм пробвала още със санитарен, но нямах време много ми се натрупаха ангажименти последните дни и затова. както казах като пробвам ще кажа как е с отлепянето. Иначе вече завидях за тоя силикон дето е при вас в Щатите, че си е идеален за целта като гледам  Flutter. Аз вчера като правих филмчето за цветчетата от тортеното предизвикателство и направих и едно за дантелата да видите хем и силиконовите формички. Ей сега го качвам и ще ви го пусна да видите. Дефакто допира на силикона до моделиращата маса е буквално за 5 секунди и едва ли това ще е проблем от гледана точка на токсичността. Колкото до релефа ако правилно съм те разбрала Тандурка силикона е вдлъбнатия модел а на моделиращата маса остава изпъкналия. Ето това са силиконовите форми:
Виж целия пост
# 169
разрез и парче на втори и първи етаж на тортата  и снимки от партито, ако ви се гледат КЛИК

отговарям малко със закъснение  Blush дано не пропусна някой  Mr. Green
краси.мира, страхотен е Спондж боб   bouquet
Rumya, има доста пластмасови джиджавки освен пеперуди, но зависи какво точно искаш и не всички стават за отпечатване  Peace
dani_j, чудесен първи опит   bouquet

аз пък що си мисля, че мернах в Кадемлия последният път като бях, някакви копчета.. ама кувертюр ли или нещо друго не съм сигурна и ми се видя цена 6.50 за 1 кг  newsm78 ама може да е било и за 1/2 кг, знам ли.. .просто нямах пари за харчене, затова и не се задълбочих на гледам и запомням  Rolling Eyes Embarassed

NellyDi, Честит рожден ден на патерица  Hug  bouquet
silrai, страхотни рози и сърце  Hug
Джемма, чудесни тортички си спретнала за майка си, да е жива и здрава   bouquet
van444e, ти пък да не видиш пеперуда  Mr. Green
thedragonbg, определено в Кадемлия трябва да се отиде лично и разгледа   Peace трудно ми е да ти кажа какво има и какво няма  Crazy
asti, морското дъно е убийствено  Hug  bouquet
Atalanta, чакам с нетърпение готовата торта  Flutter и аз, и аз  Mr. Green
alexsb, Честит Рожден Ден на Стиви! чакам тортата  Hug  bouquet
tarlio, тренировки му е майката за цветята, ще им хванеш цаката  Mr. Green  bouquet
Аз съм си smile3501
radinna, Честит Рожден Ден на баща ти, много апетитна торта  Hug  bouquet
dimitrina73, малко по-късно ще кача снимки стъпка по стъпка на Ру и пчелите (поне това се опитах да направя, а и Ния го позна  Mr. Green макар повече да приличаше на Кенга, ама добре, че беше синята блузка  Joy ). т.е. направих го като гледах от картинка, просто никъде не съм открила до този момент указания за Зайко, Кенга, Ру, Бухала Thinking кошера по същия начин като пчелите, основното топче си правя и мушкам вътре телта, оставям да поизсъхнат в легнало положение, после доукрасявам и доизсъхват и готово  Grinning
irinka28, бравоооооооо  smile3501
vanushka, метни едно парченце, чудна е  Praynig Hug  bouquet
dobbito2, чудесни торти  smile3501  bouquet докато си напиша романа и последната торта си показала, страхотна е  smile3501
Виж целия пост
# 170
 Включвам се само заради този сайт http://www.pastrychef.com/All-Tools_c_32.html Не ви ли се струва, че цените са доста надвишени от колкото в други сайтове.  newsm78
Виж целия пост
# 171
Ето го клипчето с дантелите http://uk.youtube.com/watch?v=azrFzM0eB8o
Бъдете снизходителни към качестово на клипчето, че едвам успях да се откъсна от дребните за да го снимам. Обърнете внимание какво порядъчно количество нишесте ръсвам  Joy, не е като да няма  hahaha
blueeye® виждам, че тортичката  ти е освен много готина и страшно вкусна изглежда. Още веднъж те поздравявам  Hug
Виж целия пост
# 172
Браво Корниииииииииии..... ти си мой`та гордост. Само се чудя... newsm78, как така още не си заляла покривката със силикон. Така като я гледам..... бая възможности има с тия орнаменти по нея.....  Joy
blueeye® - нещо ми завиждаш на фурфурудата, а? Видя ли моята колко е голяма??? hahaha Ама, пък твоята е по-красива  Cry
dobbito2 - УУУУУУУУникална е!!!
Виж целия пост
# 173
blueeye® - нещо ми завиждаш на фурфурудата, а? Видя ли моята колко е голяма??? hahaha Ама, пък твоята е по-красива  Cry

дааа бе, а ти случайно да я видя върху тортата   Whistling нъцки, осрах я при оцветяването  Crazy  ooooh! направих после още две, жълта и червена, от готова моделираща маса, но още си стоят забравени на балкона, щото не им се старах много при изрязването и направата им и не са много добри, НО ще покажа и тях, когато им дойде времето Joy на мен пък твоята мноооооого ме кефи, определено ще се заглеждам по мухоубийки, щото съм виждала и разни животни, със сигурност ще се получат интересни неща  Peace

относно карамеленото тесто, на вкус е невероятно, изхрупках си дървото днес, просто уникален вкус  Crazy само дето е ронливо и трудно се работи с него, ще докладвам и при друг опит с него  Peace
Виж целия пост
# 174
Аталанта, аз снощи ти писах - не се маже ацетатът. Като разрежа лепките, с които зъдържам завити пуричките, той шоколадът направо изхвръква оттам, даже се потрошиха няколко така...

Корнишонка, като сложа малкия отивам да гледам клипчето със силикона:)

dobbito2, страшно вкусно нещо е тази 3-та торта...разкажи за нея:)
Виж целия пост
# 175
Мили дами,
Понеже нямам кой знае какъв опит, реших да се допитам до вас като професионалистки в областта....та, иска да направя вертикална торта.
Имам идея да сложа отдолу един блат, след това на парчета да наредя вертикални блатове и тук идва въпросът – с какъв крем да ги слепя, така че да стоят изправени и да не се разпадат – дали трябва да сложа желатин, или пък да опитам нещо с вареното кондензирано мляко....?
Много моля, ако някой е правил такава торта да сподели опит.
  bouquet

Днес се сетих, че имаше такъв въпрос, мислех  да пиша по него, но четейки след него пропуснатото, съм забравила...аз съм правила само Магнетен, на Yoli от Гответе с мен, там кремовете са подобни на Династията (пак нейна) трудно закрепих вертикалната торта, много се разливаше, вероятно не ги бях нацелила кремовете този път. Пробвай за по-сигурно нещо с желатин, или вариация на маслен крем - да стяга бързо. Ползвай си и разкопчаващата форма (само ринга) за торта и пълни в нея. Като стегне в хладилник, махни ринга и подлагай на украса. Виж и тук и тук.
Аз съм правила по тези рецепти торта.Има обяснено много подробно и със снимков материал.Само че,аз ползвах крема на Ванчето с крема сиренето,маслото и сметаната.Мога да кажа,че нямаше проблеми.Дори не съм ползвала ринга.

Момичета, направих тестото за Медовик по рецептата, която даде Пепи (тази на първа страница не се отваря), като четох и няколко други рецепти. И се обърках - в някои пише, че тестото трябва да отлежи часове в хладилник, в други - да е само на хладно, а в трети се разточва направо. И сега не знам какво да правя.  Blush Ако го сложа в хладилник, мога ли да го разточа и пека утре? Моля, който е правил Медовик да се включи Praynig
Ами аз да ти кажа,го оставих тестото за малко да престои, но на стайна температура.Изобщо не съм го слагала в хладилник.
Виж целия пост
# 176
blueeye® - Мухотрепката е от Кауфланд. Тичай! Цели 35 ст. струва. Имаше и квадратни и после ме хвана яд, че не си взех 2-3 да ги префасонирам в нещо. Шоколадовата пепепуда изсъхна и малкия и видя сметката. Само се оглежда по рафта на секцията и пита: "Приключи ли с този опит вече? Мога ли да я хапна вече?" Напоследък ми излиза с нов номер. "Тая фигурка не е много красива. Защо не направиш нова - по-хубава, а аз ще хапна тази грозната?"  Joy ..... Заради него, си хабя материал който може да се използва за торта. Вместо разни дефектни и стари теста да използвам...... детска им работа.... какво да ги правиш....
Silrai -ЕТО ти продължението на конската одисея. Така и не ми донесоха хубаво конче. Ако се постарая повече, ще стане още по-добре, ама ..... следващия път.....
Виж целия пост
# 177
Момичета, чета аз сега за ацетата и се ровичкам из нета (докато мъжо не ме изгони от компа, за да си следи некви неща ...) и изведнъж ми проблесна въпросителна питанка... Ацетата като цяло е по-мекичък от това, което е ползвала Дими (не му знам точното наименование, но много добре знам с какво ги е правила пуричките), та едно време на шрайппроекторите се ползваха точно такива листове, на които се пише с маркер и после с напоена гъба се измива, но издържат и на топлина, защото нагряването от лампата е достатъчно голямо ... Та тези листа ли ще да са ацетатни?   newsm78 Ще взема да поставя пионерско поръчение на скъпичкия, да ходи да търси такава ...
Виж целия пост
# 178
svetlane, обърках се с крема от тортата за предизвикателството...там имаше сметана, този от РД ми ден, да той беше с кокосово млякоSimple Smile)) Кажи дали ти хареса, не се притеснявай да кажеш, ако неSimple Smile))


димитрина, намирам вкуса за  различен, от този  на нашите кремчета, но ми хареса.  за следващият път, мисля да му добавя прясно пасиран ананас, за да постигна по-екзотичен вкус Simple Smile



Виж целия пост
# 179
Дими, според мен недей слага толкова много нишесте! Пробвай просто с една малка четка за рисуване да намажеш самият силикон, после изтръскай и тогава сложи направо парчето моделираща маса. Ще видиш, че резултатът е още по-добър!
Браво за филмчето, трябва да измисля и аз начин да снимам какво правя, че е пъти по-добро от обяснение Simple Smile

Мегита, на мен даже ми се виждат по-ниски от тези, дето са тука по магазините? newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия