Ти какво сготви? Снимай, покажи!- 6

  • 48 300
  • 283
# 225
pep-4o , пиша от тел.на 50-ия км от пв съм към сз,имаш време да замесиш нови кк !  Twisted Evil
Виж целия пост
# 226
Момичета, аз имам едно питане.......Кажете ми как да използвам соев сос.....Или ще ме посъветвате да пусна нова тема......Че има и бял, и тъмен.....Нова тема или тук ще ми обясните? newsm78
Виж целия пост
# 227
Къде ще го използваш този сос ? Светлият е по-лек и с по-мек вкус , но като цяло са си солени - сложиш ли тях , никаква сол !
Виж целия пост
# 228
А пащърнак за супата на Бордовски с топчетата от къде вземате?Аз такова чудо не съм виждала да се продава Embarassed newsm78
А голям мерак ми е да я направя Heart Eyes

Бъни, ето ти снимка да го видиш как изглежда. Може да си го засичала и пропуснала.
При нас продава навсякъде, където има плодове и зеленчуци, но не знам как е в България.  Confused
Аз го ползвам редовно, особено в гювечи. Мъжът ми го яде като морков даже.
М да - тук съм виждала едни такива комплекти корени за супа - морков, целина и другото май така като наместя очилата newsm78 е пащърнак.
Ще погледна при бабките на пазара Peace.Мерси Hug
Виж целия пост
# 229
Бъни, сега му е рано на пащърнака - излиза на пазара около октомври и през зимата има все още. Но по това време  Naughty
Виж целия пост
# 230
Бъни, сега му е рано на пащърнака - излиза на пазара около октомври и през зимата има все още. Но по това време  Naughty

Това даже не го знаех.  Blush В Германия и тук го продават целогодишно.  newsm78
Виж целия пост
# 231
Къде ще го използваш този сос ? Светлият е по-лек и с по-мек вкус , но като цяло са си солени - сложиш ли тях , никаква сол !

Незнам къде да го използвам...Напр. за салати, за сосове...знам ли.....а и полезен ли е? Просто задавам въпроси, защото не съм запозната с тези сосове.....Да, това,че е солен и аз го забелязах.....Пише,че се слага най-накрая на готвенето, но все пак искам и практичен опит да чуя....
Виж целия пост
# 232
Поливах пилешки крилца на фурна оня ден с тъмен соев сос и отгоре ръсих със сусам. После пекох. И аз прочетох, че се слага в края, но не спазих. Не забелязах някакъв проблем. Можеш да погледнеш преди две-три страници в една тавичка.
Виж целия пост
# 233
Ами когато готвя с него , то всъщност само хапки и пържоли правя така , като ги изпържа го слагам накрая , обърквам месото и дърпам от котлона.За салати , китайска храна и други ястия , които са вече минали топлинна обработка го слагам отгоре на вкус или ако е съставка в някой дресинг според рецептата.Това знам аз - нищо специално !  Peace

На мен лично ми харесва повече светлият - по-мек вкус има !
Виж целия пост
# 234
Дес , болярската пита е разкошна. Peace
Благодаря ти Hug

Големи майсторки сте всички,браво  bouquet
Виж целия пост
# 235
labrex, аз съм му голям фен на супите и тестените. За следващата седмица съм планувала да му изпробвам супата с риба и маслини: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1002.msg10945#msg10945, освен с пащърнака.

Нещо напоследък всичко що е супа ме блазни ужасно. ( Сигурно заради темата със супите, щото се засрамих, че не готвя често супи).

И аз напоследък налитам на супички, може да е заради горещините, знам ли........Ще си копна и тази с рибата, сигурно ще е вкусна.   bouquet за линка!

Бъни, сега му е рано на пащърнака - излиза на пазара около октомври и през зимата има все още. Но по това време  Naughty

Бъни,, Бордовски беше посочил заместител на пащърнака, ако не намериш - морков + целина.
Виж целия пост
# 236
Аз се загубих, но пак се намерих  Laughing
Вчера сутринта закусихме мекички

Обяда го проспахме, а за вечеря имаше картофени кюфтета

А днес, за днес питайте cubbit  Mr. Green
Виж целия пост
# 237
***Диди*** , нагости ли те pep-4o със супа и картофени кюфтета? Wink
pep-4o, да те питам за КК, слагаш ли нещо допълнително в сместа или както си е класическата рецепта, гребеш с лъжица и пържиш? Rolling Eyes
labrex , искам да те питам за бързите питки/разкошни са  Heart Eyes/, остават ли мекички като преседят или стават твърди?
Маме, аз соевия сос го използвам за марината на месото за скара. Също така на ориз със зеленчуци много върви. Peace
А ето и менюто за днес:
Мекички направени с помощта на принцесата, изрязани са с формички за пластелин/естествено определени само за готварски цели  Simple Smile/

Бобец с топено сиренце, който направих снощи.
За десерт има още от вчерашното кремче.
pumpkin , не се губи повече, ами редовно тук на отчет. Hug
Виж целия пост
# 238
labrex , искам да те питам за бързите питки/разкошни са  Heart Eyes/, остават ли мекички като преседят или стават твърди?


geleva, сега ходих специално да ги проверя - мекички са и вътре и коричката, даже ми се сториха по-вкусни от снощи.  Embarassed Сигурно защото още не съм закусвала, досега обикаляхме поляните с домашния любимец. Grinning
Според мен е доста сполучлива рецепта, с бяло брашно ми стават малко по- рехави /ама как обяснявам/, с типовото по-сбити - не длетави, просто малко по-плътни. Но и в двата варианта ги харесвам.
А, ако си прегледала темата в руския форум, там дават и сладък вариант - със стафиди, сушени плодове и т.н. Не съм го пробвала.
И каква принцеса имаш само - хем принцеса, хем прави страхотни мекички! Много красиви! Да я поздравиш!  bouquet
Виж целия пост
# 239
pumpkin и твоите КК изглеждат изкушаващо !  Peace cubbit май и тя като мен се губи нещо , но ще чакам да видя с какво ще те нагости.Подразбирам , че днес тя ще е завеждаща изхранването ви !  Mr. Green

geleva , тц ! Така и само се разкарах до СЗ ! Като гледам твоите мекички , а и предишни снимки на такива , ще взема да се жертвам и аз да направя за пръв път в живота си такива ! До формички сигурно няма да стигна на първия опит !
  Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия