Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

тест за овулация??

  • 10 170
  • 5
Привет, преди време попаднах на форума и ми стана любим но все ме дострашава да се регистрирам, но сега имам нужда от помощ и се престраших да я потърся. С прияеля ми от няколко месеца бебеправим но не се получава и реших да пробвам с тестовете за овулация, но и при двата който правих излиза по една чертичка няма втора дори и бледа(Тестовете са от тези по 5 в кутийка+1 за бременност), някой може ли да ми даде някяква идея кеде е грешката.
Виж целия пост
# 1
Ако ги правиш правилно, значи овулацията ти не е настъпила още. Продължавай докато се появят две или там каквото пише на инструкцията. Купи си повече тестове.
Виж целия пост
# 2
Както и посъветвай приятеля си да си направи спермограма. Simple Smile

Ако не се получава с тестовете за овулация, направи фоликулометрия - това е неколкократно ултразвуково изследване през 2 дни около дните на предполагаемата овулация (ако цикълът ти е редовен, обикновено овулацията е 14 дни преди менструацията). Така със сигурност ще знаеш дали имаш овулация.
Виж целия пост
# 3
Благодаря ви, за спермограмата мисля че не се налага, той има дете от предишен брак.Цикълът ми е нередовен и не знам кога може да е овулацията за да се проследи с ехограф, допреди месец М беше редовен, но последното закъснение от14 дни уби всякакеи надежди за следене на овуто.Бях на гинеколог, взе ми цитонамазка и ме посъветва да меря БТ, така ми остава да бебеправим по- най-актиено и да се надявам.
Виж целия пост
# 4
Да, при нередовния цикъл е трудно установяването на овулация. Трябва обаче да се установи причината за нередовния цикъл. Да се направят хормонални изследвания.
 
Какво да ти кажа за това, че партньорът ти има вече дете. Много е вероятно наистина да няма проблем при него. Все пак имай едно наум - сперматогенезата е доста динамичен процес и не е невероятно един мъж, който е бил фертилен, след известно време вече да не е. Казвам ти го от практиката, не за да те притеснявам.
Виж целия пост
# 5
Проблема с меренето (поне от моя опит) е, че когато обикновено момента на овулацията бива отчетен вече е късно. Тестовете показват предстояща ову, така, че ти ги препоръчвам. За да отчетеш по температурния метод според мен ти трябва поне едно 3 месеца за да хванеш цикличността, а с твоя нередовен мензис..просто не зная какво да ти кажа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия