Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 48

  • 28 808
  • 288
# 255
Ванюшка, Честит Рожден Ден на детенце - много смях, здраве и цвят в живота й, като дъгата, която й направи:)))

Светлане, чудесна е тортата за любимия - бордюрчето, ромбчетата...фигурките твое дело ли са?

laskova, много сладко бебче, браво!
Виж целия пост
# 256
Олее и аз да се запиша при вас! Може би някой ден и аз ще правя такива красиви торти.....
Виж целия пост
# 257
dimi, ромбчетата ги направих с клечка за зъби, фигурките са готови, а бордиурчето е готова лента (все още нямам необходимите инструменти за да си я направя аз)  , но тази  торта беше за годежа на сестра ми, а циците за съпружеството Simple Smile
violetblue благодаря ти за оценката
Виж целия пост
# 258
violetblue, dimi Блгодаря ви момичета за милите думи, гплям стимул сте!!!  bouquet
Виж целия пост
# 259
svetlane,чудесни са ти тортичките
laskova, какво не и хареса на тортичката? Супер е и бебенцето е чудесно.

Аз да ви попитам, тази фарситура какъв цвят я купувате? Бяла или безцветна? Вчера ги гледах на Кадемлия различни цветове, но се чудех, коя да е  newsm78
Виж целия пост
# 260
Момичета,много благодаря за хубавите пожелания /извинявам се ,че ни ви изброявам поименно,но още ми е трудно да мисля/  bouquet
Виж целия пост
# 261




тортички за рождения ден на сестра ми и моя  Simple Smile последната торта се "изпоти" много като я извадих от хладилника, на какво се дължи това?  Thinking
тук още една тортичка, която не успях да докарам дантелките с пръсти и ползвах помощен материал - формички за соленки  Laughing
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7387683
Виж целия пост
# 262
Нелинка, аз за момента никакви тортички не виждам, но за "изпотяването" (конденза) - получава се от температурната разлика и особено ако тортата е била по-нависочко в хладилника ... Аз като покрия торта и я държа най-долу, точно над чекмеджето за плодове и зеленчуци. Там температурата е различна от тази на най-горната лавичка да речем.
Виж целия пост
# 263
petia_tag, аз бих си взела безцветна. А как са като разфасовки и цени?

Пепи, знам че си на моренце, ама едно въпросче за като се върнеш - кремът-ганаж с бял шоколад /1:1 шоколад:сметана/ пухкав ли ти се получава? Аз го правих вчера, оставих да престои 1 нощ в хладилника и като го разбих стана по-скоро течен, отколкото пухкав  Confused сега е постегнал, ама беше много трудно да се нанесе в/у тортата. Ето я и нея - за крема разбрахте, добавила съм малини между блатовете, те са бели, покрита е с готова маса и съм си пробвала новите придобивки - пеперудките и къдравите ножички за краищата /от последното има какво още да се желае, трябва да се упражнявам на хартия/:
Виж целия пост
# 264
Руми, много нежна тортичка, доста ми хареса.

Ласкова, тортата ти е изключително красива, изпипана и аз не й виждам кусурите. Завиждам ти тайно за точилката на Уилтън и се надявам и аз един ден да се сдобия с такава  Blush

Ванче, какво стана с фроговската торта или аз съм я пропуснала?  newsm78

Светлане, радвам се, че съм те вдъхновила с моята торта цици, та успя да изненадаш мъжа си. Относно оформлението на циците, аз искам да кажа моето стовище, харесва ми тази форма, когато долната тясна част на сърцето се използва за вратле на бюста, а не за кръст, изглежда ми по-автентично и се радвам, че и ти си го възприела. Другото нещо, което не зная защо е масово при правенето на циците, да се вижда от сутиена ареола и зърното, ами то на практика не е реално, но това е лично мое мнение. Аз за това "скрих" всичко, но зърно си имаше под сутиена.
Правейки тортата си пак се сетих за препоръките на Ванчето, та си купх от Кауфланд словенския маргарин за кремове, върши чудесна работа, стяга перфектно, а е само за 79 ст. На вкус е също не лош, има аромат на ванилия. Имам още една опаковка от него, та ще трябва пак торта да мисля май  Blush
Ето и разрез на тортичката, вчера успях да я щракна в ресторанта, в който бяхме.

Виж целия пост
# 265
Руми много нежна тортичка Peace
Марулке циците и в чинийка са страхотни Peace - ммм как само апетитно изглежда Peace
Момичета някой преди време беше споменал за боички безвредни на Д-р Йоткер newsm78.Аз такива не съм срещала по магазините.Да имате идея за тези боички newsm78
Виж целия пост
# 266
Момичета поздравления за тортите, видях хубави цици, ще си го запиша като идея , и на мен не ми е естерствено да се виждат зърната. Поздравления за бродерийките на Ванчето.
Rumya 
много нежна тортичка.
Нелина и аз не виждам нинанкви торти.

Ето и една торта и от мен, трябваше да е кошница с цветя , но стана кошничка с малини, нямах боички и затова цвета на кошницата е такова зеленикаво-никакво  Cry. Иначе на вкус я докарах, вътре е с крем ганаче и малини-страхотна комбинация. Но масления крем-този на кошницата, ми дойде в повече, мноооого мазно. А и не ми стана плетката , нещо шприца ми се прецака, пробвах с найлонови торбички-джоб, но скъсах две.
http://picasaweb.google.com/mariana.zlatanova/rTNSZB#5242614353257556034
Виж целия пост
# 267
нещо не се справям с линковете  Embarassed

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7431859
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7431877
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7431909

и на моята торта скрих зърната  Grinning
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7431893/
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7431828/

Руми - красота   bouquet
Виж целия пост
# 268
Светлане, Ванушка, Ванче, Ласкова, Естела, Руми поздравления и от мен за тортичките. Справили сте се като истински професионалистки. Чудни са!!!!
Нелина, пак нещо не са наред линковете поне първите три. Иначе циците са трепач  Mr. Green
Дано не съм пропуснала някой, но ще ме извинявате ако съм  Embarassed
За другата седмица и аз ще правя тортичка, та ще гледам да се отчета. Дано само да съм добре, че от два дни ми е супер зле, взе че ми се активира тъпата язва  Confused и едва днес следобед малко ми просветна. Кошмара е пълен, ама какво да се прави. Случват се понякога такива неща.
Лек ден от мен!   bouquet
Виж целия пост
# 269
Здравейте!!! Малко липсвах в почивните дни..... и една камара торти се се появили. Поздравления на всички. Малко съм се разбързала, та само ще отговоря на няколко въпроса и изчезвам на рожден ден.
 За съжаление не успях да ги снимам тортите на дневна светлина, защото като ги изнесохме на масата и се почна едно дърпане на дантелките... едно чоплене и отлепяне на чаршафи..... едно чоплене с вилици и ножове директно от тортите..... имаше даже ядене с пръсти... и ви говоря за хора между 55 и 65 години!!! Те си ме знаят от край време и изобщо не  се и притесняваха да се вдетиняват... Едва успях да си снимам разрезите, защото всичко се изяде за минути..... Беше весело, де. Хората за когото бяха поръчките, бяха възхитени.... Повериха ми честта да ги нарежа, защото никой не пожела да се мъчи с чаршафа...
Ето разрези в почивката преди допълнителното..... КАФЯВАТА и БЯЛАТА.  И някаква заблудена снимка на КАФЯВАТА торта на сянка. Горе-долу се вижда релефа.....
Отговарям на въпросите:
Fior - Донесоха ми 2 кг зъболекарски гипс. Пробвах отливки за кончетата. Нещо не успях да се справя. Ще се наложи да намеря някой да ми каже дали не се забърква по някаква специална технология. Предупредиха ме че втвърдява за минути, при мен след половин час си беше каша. Някъде бъркам. Но незнам къде. Ще станат отливки, защото е много фина сместта, но трябва да ги лакираш отгоре. Тестото е влажно все пак, ще лепи. Може би ще трябва яко нишесте за да не залепва. Пробвай и докладвай.
Идеята за дупки с накрайници, при мен е НЕПРИЛОЖИМА, поради простата причина че нямам такива играчки. Joy. Имам няколко пластмасови, които  не стават. Но благодаря за идеята. С трите вида сламки си е супер. Сега търся нещо за мини-триъгълничета, квадрадчета, ромбчета и т.н.
Някой питаше дали не може по-тъничко да се разточи. Може. Вече казвах, че ако имах време, щях да се постарая повече. Шоколада е шантава работа за работа и е малко по-трудно. Точно поради тази причина, не успях да разтегна по-малкия елемент на кафявата торта и да го слепя със съседния. Разкъса се и се отказах. Затова се получи този кофти ефект. С някое по-еластично тесто, ще стане супер.... Или ММФ или жили-бон или може би готова ММ. Следващия път ще бъде по-изпипано - ОБЕЩАВАМ.
Силрай - разточвам максимално тънко и отгоре си налагам орнамента. Тоя път с нишестенце, /и на дантелката и на тестото/ че трябваше бързо да съхне. ЕТО ТАКА, отгоре се разточва лекичко с точилката. То си личи дали е равномерно залепнало, и след това внимателно отлепяш. ТОВА се получава. Ако имаш време да съхне, добре - после си го режеш с ножичка. Но ако нямаш време да го чакаш като мен, въоръжаваш се с търпение и един скалпел или макетен нож и почваш да режеш по външния контур. После си поправяш леко където трябва и лепваш върху тортата... Въпроси????? Wink
За тези които питат за Фрог и къмпани, забравили сте явно че е за 11ти. Което значи че на 10ти вечерта ще си я вземат и ще я видите готова. За същия ден, ще има още една торта за дъщеря ми, която ще е скучна по моите разбирания. Но тя си я поиска и избра сама формичките. Цветенца.... Sad... Скука..... ама..... какво да се прави....
Багера е за 15ти.
И на последно място да се похваля, че съпружеското тяло ме изненада с подарък. Кантарчееееееееее...... Много съм доволна.
ЕТО ТАКОВА
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия