Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

  • 129 593
  • 775
# 210
Ами проблем ли е,че ще го сложа в тавичка без форма и то тавата няма да е най-голяма?  newsm78 newsm78
    Няма проблем.Аз го пека някой път в кръгла тава 23-24 см диаметър. Peace
Виж целия пост
# 211
Аз съм силно разочарована. Реших да направя за втори път кекса. Обаче моят хубостник...годеникът ми реши да ми дава акъл. Аз си а да слагам два малки банана тои настоява да сложа три. И аз глупавата се навих. Стана нещо ужасно. Изпече се но имаше вкус на сурово и миришеше кофти  Tired Много ме е яд. Утре ще си го правя пак но по рецептата Naughty

А и имам един въпрос. И предния път когато пекох кекса и стана с невероятен вкус и сега ми залепва на даното. Предния път го пекох в тава с махащо се дано-намаслена и набрашнена,освен тва и с незалепващо дъно но кекса ми залепна от долу и се счупи. Сега го пекох във форма за кекс отново намаслена и набрашнена и отново залепна и се строши и освен че на вкус никакав го няма и на вид не струва newsm78
Виж целия пост
# 212
  desi_go,как намасляваш и набрашняваш формата?Направо не ми се вярва,че кексът ти залепва.... #Crazy
 Аз хващам с пръсти малко маргарин или масло(без да разтопявам) и направо с ръце го размазвам по формата.Когато я намажа цялата,поръсвам с брашно.Ако трябва,вдигам формата  потупвам я леко,като я накланям в различни посоки,за да  разпределя брашното равномерно(не знам ,дали съм ясна newsm78 )
   Опитай все-пак да спазиш рецептата Peace
Виж целия пост
# 213
Аз сложих 2 средни банана и стана чуден,мек и ароматен.После из цялата къща миришеше на банан,но резултата беше чудесен! Peace
Виж целия пост
# 214
Имам въпрос и спешна нужда от отговор. Топал ли се вади кекса от формата или малко да по изстине Praynig
Виж целия пост
# 215

Направих го отново, просто неможех да си намеря място, че предния не се получи. Само, че го пекох в загрята фурна и го отлепих от тавата без никакви усилия Party На вкус незнам, утре ще го пробваме, че в момента вече нямам масло за да си направя глазура, но съм сигурна че ще има същият невероятен вкус като първият шоколадово бананов кекс които правих Peace
Виж целия пост
# 216

Направих го отново, просто неможех да си намеря място, че предния не се получи.
  Много си упорита!Браво! Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 217
     Laughing Laughing Laughing
     След толкова съветване,взех че и аз го направих отново!
     Малко отстъпих от рецептата:нямах достатъчно шоколад,компенсирах го с какао на прах и малко повече маргарин.....,сложих банан и половина.
     Пак си стана много хубав!Надигна се чудесно! Grinning
     Рецептата абсолютно търпи леки импровизации! Peace
Виж целия пост
# 218
След толкова хвалби и толкова изписани страници не можех да не го направя и аз!
Домашните ми любимци (разбирай децата и мъжа ми) си облизаха пръстите! Аз, за съжаление сега съм си наложила вето на сладкишите и  не можах да го опитам.  Confused  Но щом децата го харесаха, значи наистина е хубав!
Ето и резултата:

 

Аз нямах шоколад на блокче и замених с течен шоколад. На вид не се отрази изобщо на кекса - бухна си нормално, опече се, не спадна.
Виж целия пост
# 219
   Браво,Кампари! Hug
   Много ти е светъл кекса!Шоколада да не беше бял? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 220
Какво ще се получи ако при вече готовата смес сложа настърган шоколад(не разтопен)?
А ако сложа течен шоколад-кога и как?
Извинявам се за глупавите въпроси,но кексовете са ми много трудни,все нещо не се получава.. Embarassed
Виж целия пост
# 221
  Най-добре шоколада да е разтопе Peace
  Слагаш го начупен на парчета в една малка тенджерка,добавяш и прясното мляко(4-те с.л.),разтопяваш на тих огън,като бъркаш от време на време. Simple Smile
   Някои го разтопяват заедно с маргарин(аз -не).
Виж целия пост
# 222
Казах,че ще направя и тортата и ето я;

сега остава да я опитаме!
Виж целия пост
# 223
  Браво,Арте мида! Hug Снимка на парче няма ли? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 224
Има ,имааа...
Днес е още по сочна,като за начало на деня 2 парчета хапнах

 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия