Как печете чушките?

  • 20 960
  • 61
# 45
Нареждам ги на решетката на печката, отдолу слагам тава и на инфрачервените лъчи +вентолатор - стават много бързо и лесно се белят след това.
Виж целия пост
# 46
И аз харесвам чушките изпечени ва ламарина, но нямам условия, затова използвам печка с вентилатор.Най-малко предпочитам да го правя с горелка  Naughty
Виж целия пост
# 47
На чугунения грил - тиган.  Mr. Green
Виж целия пост
# 48
Вчера ги пекох на фурната, на програмата Грил+вентилатор. На 250 градуса се изпекоха за около 25 мин. След задушаването в тенджерка се белят много лесно!
Виж целия пост
# 49
някой беше споменал на газ.как става ? имам газови котлони ?
Виж целия пост
# 50
някой беше споменал на газ.как става ? имам газови котлони ?

аЗ съм пекла, но трябва да имаш едно като кръгла решетка-разпръсквател на огъня.

Иначе сега ги пека така-първо ги измивам, завъртам ги за малко в микровелето на пълна мощност. През това време съм включила фурната на максимум само на горен реотан. Нареждам ги в тавичката на фурната и ги мушкам. След няколко минути са вече за обръщане. Става много бързо. Така пека и патладжана. В тавата на фурната ми се събират около 10-12  следно големи до големи чушки. После си ги задушавам в тенджера. Това е.
Виж целия пост
# 51
Пека ги във фурната (програмата с вентилатор). Дори не е необходимо да ги обръщам, изпичат се много добре. Задушавам в съд и после лесно се белят.

И аз така
Виж целия пост
# 52
Ако е малко количество на парти грилчето/скаричка/, иначе за фризера ги пече мъжо на двора.
Виж целия пост
# 53
И аз пека чушки на чушкопека.Троен е и става по-бързо.Но НИКОГА НЕ ГИ БЕЛЯ след това.Като истинат слагам в торбички по 12-на и направо във фризера.Така се запазват по-добре.После като се размразят лесно се белят а и вкуса им е все едно сега са пекани.
Виж целия пост
# 54
пека в парти грила,а в по големи количества във фурната
Виж целия пост
# 55
Ако е малко количество до 1 кг. ги пека във фурната на тава ,но ако са повече на село на външна печка с дърва пробвали сме с газова горелка, но не ми харесват стават  твърди.
Виж целия пост
# 56
На скарата. После ги слагам в найлонова торбичка. Белят се супер.
Виж целия пост
# 57
Леле много идеи за печенето на чушки са събрали тук.
По темата: преди време печахме чушките на ламарина, върху огън. От две години и ние минахме на по-бързия метод с газова горелка(ние и казваме пърлачка, че пърлим зимата прасето с нея  Mr. Green). За големи количества е много по-добре с нея. В събота така се справихме с 80кг. чушки. След това ги задушаваме в тенджера или друг съд. Белеха се лесно, а водата отмиваше останалото черничко. Забелязах обаче, че докато бяха топли чушките се чистиха много лесно, а като поизстинаха малко се затрудни процеса.
Виж целия пост
# 58
на скара, но ще се пробвам и на грил тигана кво ще се получи
Виж целия пост
# 59
Само да не си го похабиш за някакви си чушки. Laughing

И ние сме пекли с газова "пърлачка". Не се изпекоха, а се препърлиха и мноого трудно се обелиха. Не ми хареса. После бяха твърди, а след стерилизирането се напълни буркана с течност. Изключително съм доволна от скарата. Там пека и патладжана, и пукам чушки. Супер е. А сока се изтича долу в тавичката.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия