Мами вегетарианки, да се преброим и споделим - 2

  • 18 860
  • 312
# 30
cubbit , ти даде ли аргументи за обратното? Доказателства, че който пие мляко, не страда от остеопороза? Примерно де..
Ама да не ми извадиш някакви статистики. Ще се изсмея.
Защото около мен е пълно с примери, потвърждаващи обратното. И те не са някакви статистики, а хора.

ОП, мерси за отговора.
Какво е Сила за живот 1?

Книга е май. Да не им ли вярваме и на тях? Не са достатъчно официални? newsm78

Изследвания, дали млякото се усвоява или само затлачва органите със слуз, могат да бъдат направени сигурно.
 За медицината няма нищо невъзможно. Grinning
Сега техниката е напреднала, нали? Grinning
Виж целия пост
# 31
cubbit,

......................... Аз вярвам, че дълбоко в себе си всеки е способен да усети истината и според мен така е най-добре, трябва да вярваме единствено на себе си , като краен арбитър, за да не обвиняваме след това този или онзи. Има свободен достъп до информация за тези, които имат очи да видят и сърцето им не се примирява да търси истината. Експериментирайте, четете и когато сте готови отговорът ще дойде от самосебеси, важното е, че си задал въпроса, това значи, че имаш вътрешна необходимост от знание. Не можеш да убедиш никого във нищо, ако той не иска да бъде убеден или не е готов за това, развитието на човека става в малки стъпки, никой не може да надскочи себе си, а най-трудно е да се пребориш със старите навици, които като че ли са част от теб. Но няма място за отчаяние, с малки крачки във времето могат да бъдат изминати огромни разстояния, важното е да не се отказваш.
Виж целия пост
# 32
cubbit , ти даде ли аргументи за обратното? Доказателства, че който пие мляко, не страда от остеопороза?

Спиролина, не! Разсъждавах логично на глас. Това съм и написала, че няма разлики в здравето на хората с лакто и нон-лакто хранителни режими.

Цитат
Ако разделим населението най-грубо на 2 групи - карнивори + лактовегетарианци срещу вегани и погледнем кой е по-здрав и какъв ефект имат млечните протеини върху здравето на първата група, няма как да се открият реални данни до този момент за сигнификатни разлики. А дори и да ги има, те обаче не са толкова големи, че да се набиват на очи без детайлно изследване, т.е. няма видими последствия за здравето или с думите на hvarchanovа "изтощаването на организма заради преработката на млечните протеини" е мит.
Първата група би трябвало да е недохранена и изтощена от усилията, които хвърля организмът им, за да преработва животинските протеини, които са изкунсумирани като месо и/или млечни продукти. А втората група би трябвало да пръщи от здраве. Нито едното е вярно, нито другото.

multimodal, продължавам да търся информацията за американските икономисти и техните изчисления и за това какво се случва на 3-годишна възраст с един човек, за да спре да обработва млечните протеини (защото все нещо трябва да се случва, за да е възможна тази промяна. Но явно за медицината да открие това е невъзможно, въпреки напредналата техника.  Wink)

Да не им ли вярваме и на тях? Не са достатъчно официални? newsm78

Аз не вярвам на всяка книга, а ти?
Има достатъчно популярна литература за каквото се сетиш, малка част от нея почива на сериозни изследвания.
Има книги, които учат примерно, че преливането на кръв е лошо и господ ще те накаже, ако го направиш и ала-бала... Книги, с дебели корици, изглеждащи тежки и важни, с автори пастори от Свидетелите на Йехова... Ето ти пример за книги, на които не вярвам.


Изследвания, дали млякото се усвоява или само затлачва органите със слуз, могат да бъдат направени сигурно.

Да, но няма такива. И на теб ли са ти затлачени ограните със слуз? Как го видя това?


Нямам намерение да споря до припадък кат Весето от ваксинната тема, просто защото няма смисъл. Дискусията взе същия обрат - не взимате на сериозно постингите, а ми проповядвате неща от рода на "свободен достъп до информация за тези, които имат очи да видят и сърцето им не се примирява да търси истината... отговорът ще дойде от самосебеси". Хайде няма нужда, ако искам да слушам подобни неща, ще ида на църква.

Със здраве!
Виж целия пост
# 33
Спиролина, не! Разсъждавах логично на глас. Това съм и написала, че няма разлики в здравето на хората с лакто и нон-лакто хранителни режими.


Защо си толкова категорична?
Аз не съм убедена, че се правят достатъчно изследвания в тази насока, да не говорим, че ако има интерес те да не станат широкодостъпни, то тогава не знам кой ще тръгне да ги финансира.
"Интересът клати феса."


Аз не вярвам на всяка книга, а ти?


И аз не. Ето, виждаш ли, откривам  и прилики.
 Grinning


Впрочем знаеш ли, какъв е процентът на веганите? Смешно и нищожно малък. В Германия беше май под 1 %, а за България не ми се мисли. Кой ще тръгне да се занимава с такава миниатюрна група хора и да ги изследва и защо да го прави най- вече? Wink
Пак дотам опряхме...

cubbit , какво се правиш? Нямало  данни.  ooooh!  Пълно е в интернет. Ето първото , което ми изкара търсачката:
(Доколкото си спомням, ползваш немски..Фактите говорят! Peace

http://www.youtube.com/watch?v=lfCzM8p45_oВиж целия пост
# 34
"Milchprodukte machen Kinder dick." Педиатърът каза, че съдържанието на захар и мазнини в млякото е проблема. Има лактоз-фрий, без грам захари и фет-фрий млечни продукти.
А това че масата вярва на рекламите "Растителен маргарин без холестерол" Ха-ха!, това е нещо, което аз и ти няма да променим за съжаление.

В цитираната американска студия се посочва, че прекомерното консумиране на млечни продукти и калций БИ могло да доведе до рак на простата. Колко е прекомерно? В края казаха до 3 кофички на ден е ок. 3 европейкси кофички са 1500гр мляко (аз си позволявам да добява или калорийната и енергийна равностойност на други млечни продукти)
Може и да има хора, които да консумират толкова млечни продукти на ден... Сигурно има... Но дали те са по-болни от другите?

Курт Милер от Шарите, който познавам по една случайност, препоръча да се редуцира, а не да се спре консумацията на млечни продукти (при мъжете).

Както и да е... Има извадки от книгата на сайта на авторката, ще си направя труда да ги прочета.

България и Германия не са единствените страни, в които има вегани. Хората с лактозна интолерантност са навсякъде - примерно детето на наши приятели. Но като си пие "лактозното мляко", както казвай той, проблеми и оплаквания няма.

Отделен е въпросът от какво се прави киселото мляко по магазините... Това няма нужда да го коментираме. За щастие има и "нормални" кисели млека, с годност до 1 седмица, а не над 1 месец.

Говорим си обаче от различни позиции - вие сте "go green / healthy / natural", а аз съм more "animals have rights" than "eat organic & bio". Няма да стигнем до една допирна точка никога.  Peace
Виж целия пост
# 35
Информацията е от Сила за живот 1 автор: Харви и Мерилин Дайъмънд, в нея има едни 3 страници, където много подробно е обяснено за млякото и месото, а и останалото е интересно, ако можеш да си я намериш, мисля, че я има тук-там.
Между другото днес попаднах на някои интересни сайтове, но са на английски, чували ли сте за Devil in The Milk by Lincoln University academic Keith Woodford.  Professor Keith Woodford also claims that the dairy industry hid bungled science and that the Food Safety Authority did not publish negative comments in a report it commissioned on milk safety. Излиза, че правителството стопира публикуването на научни изследвания, които могат да компроментират млякото, това не ви ли кара да се замислите? Ето линка http://www.stuff.co.nz/4199822a10.html и http://www.stuff.co.nz/4199815a20475.html , за жалост на английски.
Keep on Searching  Wink
Виж целия пост
# 36
Сubbit, разбирам те напълно, но за този сайт notmilk, въпреки, че е забавен и ми допада и аз разбрах от форума. Проучвам темата от доста време, защото и аз като теб се нуждая от солидни доказателства, но кой знае защо точно тази тема за млякото е така тайнствено и свещено пазена и му се слага ореол на нещо свещено, без което не можем. Не съм веганка, надявам се един ден да събера необходимата воля и сила на характера, (както се надявам да откажа и цигарите, м/у другото), но съм против дезинформацията, прилагана ежедневно от страна на системата за много от основните неща, в които вярваме. Ти искаш факти, аз пък ти казвам, че нарочно крият фактите или манипулират с тях, що се отнася за официалните институции.
Давам пример, не ви ли е правило впечатление как според статистиките излиза, че  възрастта до която доживяват хората е около 50-60 години, и от там тръгват статистики за инфаркти, ракове и всякакви ужасии. Според мен всячески се опитват да ни втълпят да живеем масимум до 60, после сме с единия крак в гроба, направо от 50 нататък ни пиши вече рискови.
Ако човек се храни и живее правилно, повярвайте няма да се учудя на 120 да се чувства като младеж. Но нали без друго земята е пренаселена...
Добре, че все пак тук там се появява някоя друга независима публикация с цел истинска информация.
П.С.
Няма нищо чудно в това, че ни дезинформират и манипулират, ако това ви шокира, така е било от пантивека, историята го е доказала, преди са го правили чрез църквата,  когато хората са били религиозни и са вярвали, днес в съвременното общество използват за целта науката, защото нали в нея вярваме? Така, че не се очудвай ако установиш голяма доза официална дезинформация.
Виж целия пост
# 37
http://allergykids.wordpress.com/2008/02/01/got-milk-allergy-wha … ocs-dont-tell-us/, ето още една интересна статия за това как преди 10 години се стартира използването на хормонални инджекции, които повишават произвеждането на мляко у кравите и за ужасните последствия от нея, дали в България използват подобни неща? Май имаме късмет, че млякото у нас е на 80% процента вода  Rolling Eyes
Sorry, Пак на английски
Виж целия пост
# 38
Запис и от мен в новата темичка Peace
Виж целия пост
# 39
cubbit може да прочетеш това, което пуснах малко по-надолу.
Иначе ако си вегетарианка заради нехуманно отношение към животните може да пуснем и филмчетата как ги гледат по фермите..
Виж целия пост
# 40
JeniB, тия дни няма да успея да гледам нищо - задачи до шия ме чакат.

Точно заради това съм вегетарианка от вече почти 9 години. Филмчета съм гледала достатъчно. Приключила съм с тая част. Нито пък искам да агитирам някой да "обръща вярата".
Виж целия пост
# 41
Здравейте,
Днес пускахме изследвания на кръвта на дреболина. Тя е на 1 година, а хемоглобина й е 102. Според този сайт минималните стойности са 107-108 за тази възраст. Лекарката каза да не се тревожа, било добре, можела съм да давам пилешко месо. Доколкото четох всичко тук, месото не влияе чак толкова на хемоглобина.
Можете ли да ми дадете някакви идеи какви храни да предлагам, че да се повиши? Дреболина е изключително кърмена до 6 месец и захранвам педагогически. Месо до този момент не е яла, но е опитвала риба.
Виж целия пост
# 42
хемоглобина й е 102. Според този сайт минималните стойности са 107-108 за тази възраст.

Пилешкото няма да помогне, дори и да решиш да даваш. Червеното месо е това, което ще качи хемоглобина, но то не е опция в случая.  Sick

Аз имах преди доста нисък хемоглобин, но с подходяща хранителна, разбира се вегетариаска, диета, отдавна нямам проблем.

Хематокритът (Ht или HCT)  (може да е означено и като PCV или ЕVF, зависи от лабораторията) са червените кръвни телца. Главната им съставка е желязо.

Цитат
Lowered hematocrit (Понижен хематокрит)
Groups of individuals who are at risk for developing anemia include:

    * infants who may not have adequate iron intake (Бебета, които не приемат достатъчно желязо)
    * children going through a rapid growth spurt, during which the iron available cannot keep up with the demands for a growing red cell mass
    * women in childbearing years who have an excessive need for iron because of blood loss during menstruation
    * pregnant women, in whom the growing baby creates a high demand for iron.
    * patients with chronic kidney disease, as their kidneys no longer secrete sufficient levels of the hormone erythropoietin, which stimulates red blood cell production by the bone marrow.

Може да даваш желязо на таблетки или просто храни, богати на желязо.

Цитат
Iron Rich Foods containing Non-Heme Iron (found in vegetable sources)

Excellent Sources

         
# Enriched breakfast cereals
# Cooked beans and lentils
# Pumpkin seeds
# Blackstrap Molasses

Good Sources


# (Canned) beans
# Baked potato with skin
# Enriched pasta
# (Canned) asparagus, broccoli, swiss chard, parsley, watercress, brussel sprouts

Iron Absorption Inhibitors

    * Red Wine, Coffee & Tea
    * Vegetables: Spinach, chard, beet greens, rhubarb and sweet potato
    * Whole grains and bran
    * Soy products

Митът за спанака е разбит отдавна, в много източници се посочва като инхибитор за усвояване на желязото.
Аз лично ям всеки ден едно от зелените по-горе. С леща, броколи и аспержи си вдигнах хемоглобина за 2 месеца.

Ето ти една таблица, в която са посочени различни храни (за съжаление и месо, но ти просто го игнорирай) и съдържанието на желязо в тях за 100 гр.
http://www.weightlossforall.com/iron-rich-food.htm

Ако ти трябва превод - свиркай.
Виж целия пост
# 43
cubbit аз и нямаше да пусна филмчета, защото самата аз почти не съм гледала такива. Много са ми ужасни за да ги гледам.. А и пък нямам намерение да агитирам , просто исках да ти кажа , че бързо може да станеш веган, ако изгледаш някое Wink Simple Smile

Елсе желязо съдържащи храни са - зеленолистни зеленчуци, пълнозърнести , варива ,ядки, семена, сушени плодове, морски водорасли, жълтък на яйце и т.н. Не знам ти какво си въвела като храни за детето. Но примерно може да му даваш елда, просо, леща, боб,  разни зеленолистни, сушени кайсии и смокини , цвекло, жълтък от яйце и т.н. Не знам дали някъде се продават тигани и тенджери от желязо, но съм чела че готвенето в такива също спомага за увеличаването на приема на желязо. Това съм го чела и за такива от неръждаема стомана.

За по доброто усвояване на желязото е важно да се приема и източник на витамин С когато се яде желязо съдържащата храна - примерно портокалов сок, домат и т.н.
Освен това не е препоръчително да се консумират чай, кафе и млечни продукти 1-2 часа около храненето, защото намаляват абсорбацията на желязото.

Има и храни обогатени с желязо. Може да взимаш и такива.
Виж целия пост
# 44
cubbit просто исках да ти кажа , че бързо може да станеш веган, ако изгледаш някое Wink Simple Smile

О, не, не, не...  Naughty Да не бъркаме понятията... Не знам как е в България, но в двете страни, в които съм живяла / живея се предлагат примерно яйца от свободни кокошки, гледани във ферми, тичащи по двора. В Германия съм посещавала такива ферми. Тук още не съм, но имам намерение. Яйцата, които купувам са от една не-голяма ферма в Ню Джързи - cage free, all natural vegetarian grain, no antibiotics or hormones и са Certified Humane Raised & Handled. Има кратко филмче на сайта, може да го гледаш, ако искаш (предупреждавам, че се сертифицира и месо и е показано във въпросното филмче).
Същото се отнася и за млякото и сирената. Да, доста по-скъпо излиза, защото са органик / био продукти, но пък нямам угризения на съвестта и животът ми е прекрасен.  Mr. Green

Пилетата натъпкани в клетки 50х50 см се гледат за месо, не за яйца.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия