печен пипер във фризера

  • 16 524
  • 32
# 30
Аз го изчиствам, пека, беля го и го прибирам в пликове за фризер. Не го соля.  В един плик слагам количество колкото за едно готвене/да речем около 10-15 бр./. Прибирам и суров изчистен, за пълнени пиперки. От него ползвам и когато ми трябва по 1 бр.- за супи или овкусяване на бульон. Hug
Практикувам по абсолютно същия начин от години. Таяка, според мен, се запазва най-добре, а и не си губя времето зимата с чистене, белене и т.н.
Виж целия пост
# 31
Изчистен от дръжки,изпекан, обелен и в пликове!
Виж целия пост
# 32
Когато  изпечени и небелени се замразят, след това имат вкус на токущо печена чушка и са по-вкусни. Аз не ги търбуша, а си ги замразявам с ъс семките и дръжките. Някак си ми е по-хубаво като ги наредя в чинията и ги поръся с магданоз и чесън.
Слагам и парени, които ползвам за пълнене.Тях ги търбуша, измивам и във вряла вода за 4-5 мин. след което в пликчета.
И също токо нарязани и запържени леко за миш маш, пак в пликчета.
Въпрос на вкус. Peace

 Peace  и аз така ги правя
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия