Искам я тая рецепта

  • 5 339
  • 27
# 15
Много ме съмнява да дадът някакви подробности.  Thinking Ако са любезни, ще отговорят уклончиво с общи приказки.
Ако намериш младо телешко, най-добре домашно. Нарежи го на стекове, подправи с несилно-ароматни подправки, печи го с 2-3 капачки ракия или водка. Сложи и малко мазнинка, малко вода. Това да е в йенски съд или под фолио. Става много крехко и сочно.
После може да поръсиш отгоре със сладко от боровинки, но мисля, че е по-добре сама да го направиш, за да не е желирано, като конфитюр.
Виж целия пост
# 16
Pina, ще го пробвам този вариант щом казваш, че става крехко, нямам домашно телешко, но мисля че пак ще стане така крехко, а за сладкото от боровинки, е това ще е домашно, това лято си направих  Peace
Благодаря ти   bouquet
Виж целия пост
# 17
alex_og97 , много е важно да е младо телешкото! Готвила съм и дърто и младо - нищичко общо няма, да знаеш!
Ако си от София, знам че в Пикадили, в сряда зареждали младо телешко. Гледай да е розово- червеникаво, а не кафяво. Ако вземеш старо, направо подметка става и се готви 4 часа. Младото става за 1 час.
Аз обичам, но много рядко готвя, защото трудно се намира младо по магазините.
Ракията или водката е много важна съствака, не я забравяй, че от нея става крехко.  Peace
Виж целия пост
# 18
Не съм от София, но ще гледам да е розово месото, за ракията или водката разбрах, но ако ми кажеш и какви подправки най-много ще тичат на телешкото, цена няма да имаш  Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 19
Аз бих сложила само сол и черен пипер, тъй като при теб ще е с боровинки, ароматните подправки, мисля ще се карат с аромата на боровинките  Thinking
Виж целия пост
# 20
Да права си така ще го направя  Peace
Виж целия пост
# 21
И аз да благодаря на pina за съветите относно телешкото месо.   bouquet Рядко, да не кажа почти никога не съм готвила телешко. Но вече ми омръзна пилето и свинското.
Виж целия пост
# 22
Яла съм, в китайски ресторант, палачинка намазана със сладко от боровинки (което обаче не беше никак сладко)  и с пълнеж от краставица нарязана на много ситни жулиени и печено патешко месо. Мнооого е вкусно! Ще стане и с пилешко със сигурност.
Виж целия пост
# 23
От три дни си блъскам главата да се сетя къде съм виждала това което търсиш  Thinking
Най накрая се сетих ....рових и намерих : Ето тук само че е със свинско......но си мисля че дори е по добър вариант за Бг ,че тук читаво телешко неможеш да намериш  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 24
От три дни си блъскам главата да се сетя къде съм виждала това което търсиш  Thinking
Най накрая се сетих ....рових и намерих : Ето тук само че е със свинско......но си мисля че дори е по добър вариант за Бг ,че тук читаво телешко неможеш да намериш  Rolling Eyes

Отваря се главната страница на бон апети. Копирай рецептата и я пусни тук.  Peace
Виж целия пост
# 25
Кликваш на "вход "  ,затваряш сайта после пак кликаш на
и ще те метне към рецептата  Peace....уф то големи защити ,голямо нещо  ooooh!.  на П.В е така и на Бон апети
Но ето и рецептата
 Свинско с боровинки   
Списък на необходимите продукти за 4 порции:
675 г свинска рибица, 1 ч. л. сол, 1 ч. л. черен пипер, 2 с. л. олио, 100 г боровинки, 160 г мед, 1/4 ч. л. счукан карамфил, 1/4 ч. л. индийско орехче; за гарнитурата: картофи, брашно, сол



Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на пържоли, които се начукват леко и се подправят със сол и черен пипер. Поставят се в тиган със сгорещено олио и се пържат от двете страни. След това се изваждат и се похлупват, за да останат топли.



2. Част от мазнината, в която са били пържолите, се загрява отново и в нея се запържват боровинките, като се бъркат.



3. Добавя се медът и се поръсва с щипка счукан карамфил и индийско орехче. Сосът къкри още малко и се сваля от котлона.



4. Картофите се обелват и се нарязват на филийки. Филийките се изрязват във формата на звездички и се овалват в предварително смесените брашно и сол.



5. Картофените звездички се подреждат в намазнена тава, върху всяка се слага по малко масло и се изпичат. При сервиране месото се залива със соса и се гарнира с картофите.
източник :Перфектната вечеря
В коментарите под рецептата Надя,която приготви свинското с боровинки уточни,че е сложила около 130 гр. мед.


 
Виж целия пост
# 26
Аз правя нещо подобно. В тигана със зехтин, където съм запържила стекчетата слагам малко прошуто и малки лукчета, докато станат златисти и след това добавям около три-четири лъжици сладко от боровинки, което приготвям с гел-фикс на д-р Йоткер и стои много свежо. Може да се приготви и със замразени червени боровинки, като се добавя малко кафява захар и балсамов оцет. Става много вкусно, а иначе шведската смес е готова и е много вкусна, но не съм я виждала в България.
Виж целия пост
# 27
Аз правя нещо подобно. В тигана със зехтин, където съм запържила стекчетата слагам малко прошуто и малки лукчета, докато станат златисти и след това добавям около три-четири лъжици сладко от боровинки, което приготвям с гел-фикс на д-р Йоткер и стои много свежо. Може да се приготви и със замразени червени боровинки, като се добавя малко кафява захар и балсамов оцет. Става много вкусно, а иначе шведската смес е готова и е много вкусна, но не съм я виждала в България.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия