Готвене с кафяв ориз

  • 64 814
  • 19
# 15
Заменила съм белият ориз изцяло с кафяв. Много по-вкусно е. Ще го опитам и с кашу.  Hug
Виж целия пост
# 16
Mmm наистина стана много вкусно - и огромно количество. От стотина грама - цяла тенджера - малка:-) Само че, за застраховка, киснах ориза 7-8 часа и после го мих поне 5 пъти. Препоръчвам тази рецепта на всички
Виж целия пост
# 17
Аз даже успях да пробвам - рецептата с гъби, чесън и кашу! Ммм, вкусно стана. Другия път ще сложа МНОГО кашу!
дай точна рецепта baby_neutral- моля
Виж целия пост
# 18
Хора, не помня вече бе Grinning
Мога само да предположа как съм го сготвила, като си познавам навиците в кухнята.

Чесън на филийки се задушава в масло/зехтин до позлатяване. Добавят се измитите и нарязани гъби на филийки и заедно с чесъна се задушават малко. Може малко доматен сок/домати от консерва/доматена салца (да не стане много гъсто и да загори). Задушава се кратко - няколко минути - гъбите омекват бързо, освен ако не ги обичате поразварени. Кашуто се слага накрая.
Тази прелест се добавя към вече сварения кафяв ориз и заедно се бърка 1-2 минути, да поеме ориза миризмата.
Кашуто не бива да се вари дълго, защото омеква и му се губи вкусът.

Същото може да се направи със слънчогледови семки вместо кашу, като последните е добре да са предварително опечени и белени Simple Smile (освен ако не ги обичате сурови - тогава само белени).
Виж целия пост
# 19
Аз покрай бебка също замених белия с кафяв. Мъжът ми е много скептичен към такива нововъведения, но остана доволен и сега се фука колко по-вкусно е. И аз кисна ориза преди готвене, колкото повече, толкова по-добре. Може и само 20 мин, пак ще се свари лесно, но ако се накисне за няколко часа е много по-хубав. Някой сега да каже къде да го намеря по-евтин, че ние доста хапваме от него. Едно време имаше и опаковки от по кило, но сега виждам по рафтовете тези от 500 гр само.  Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия