Ето моята любима питка, покажете и вашите! - 2-ра тема

  • 115 125
  • 364
# 165
labrex,много хубава пита,кажи в какво я пече?
А тази рецепта и аз смятам да я пробвам

Fior , аз пека в долната част на старите електрически тенджери, дано се сещаш за какво става въпрос. Питката е вкусна, спазих всичко по рецептата, но времете за печене, което е дала Джемма, е много за моята фурна и леко се попрепече. Така че печенето съобразявай с твоята печка.
Виж целия пост
# 166
Fior, ето я на голяма снимка.

оформянето не е нищо ново, някой беше пуснал в предната тема снимки стъпка по стъпка как става.

разточва се руло, реже се на парчета, които се срязват диагонално да станат триъгълници и се нарежда в тава.
става лесно.

иначе питката я правя без рецепта Laughing
Виж целия пост
# 167
Чудни питки, чудни красоти! Дори от снимките се усеща колко са вкусни! smile3501 Моля за извинение, но ако ми поднесат такава питка и през ум няма да ми мине да я режа  People No Good За да не се получават такива грешки следващия път навий разточеното тесто на руло, нарежи го на парчета и го сложи в тавичката с широката страна нагоре. Когато се опече се получават парчета, страхотни на вид и вкус, които лесно се отчупват и така отпада рязането с нож. newsm08 newsm08. Ама наистина питките ви са невероятни!
Виж целия пост
# 168
Ето и моята питка! Специални балагодарности на Pepika- да не би да ги пропусне в темата със снимките!   Laughing bouquet  bouquet  bouquet

Благодарности на всички момичета тук, които ме амбицирахте да опитам!  bouquet  bouquet  bouquet

По рецепта на Джемма  bouquet  bouquet  bouquet и по описанията на Пепика:

  

   
Виж целия пост
# 169
ЯГОДКЕЕЕЕ  love001гордея се с теб. Питката наистина е невероятна. Пожелавам ти най-хубавите питки  bouquet
Виж целия пост
# 170
Ягодка, питка за чудо и приказ. Направо ме засърбяха ръцете, но ме спря липсата на мая  newsm08  Аз не съм правила питка с толкова много парчета, но се получават така обемни при второто втасване. Обаче има нещо, което все не ми дава мира, като малкото камъче в обувката. Тесто - голямо количество, обем - прекрасен, изпечена - ненагледна, разчупена - съвършена. Аз все си представям отчупеното парче по-голямо, а то стои по-тънко, но по-високо. Дано съм се изразила разбираемо. Идеята ми е, не е ли по-добре вътрешният ред от "кифличките" да го няма, мисля, че пак ще стане висока, но и по-широка. newsm78 Дано не съм те засегнала newsm51 newsm51
Виж целия пост
# 171
Страхотни питки момичета Hug
Огладнях Mr. Green
Виж целия пост
# 172
yagodka,браво!Разкошна е питата! Hug
Виж целия пост
# 173
Идеята ми е, не е ли по-добре вътрешният ред от "кифличките" да го няма, мисля, че пак ще стане висока, но и по-широка.

 Naughty Не, не може! Синът ми си поиска меко парченце, без коричка! Laughing На мен ми е горе-долу за сефте тая питка, та не мога да ти дам ценен отговор! Grinning А иначе не страдам от липса на мая вкъщи. Винаги имам пакетчета суха. И сега ползвах такава! Hug

Pepika, благодаря ти!  bouquet И не спирай да говориш как ги правиш твоите питки  newsm51- слушам те и попивам! Hug

Fior, благодаря ти! Hug
Виж целия пост
# 174
Ягодка, разкошна питка, браво  bouquet!
Виж целия пост
# 175
За да се запази рисунъка на питката, кое оказва най-голямо влияние - мекотата на тестото, втасването или.....
Виж целия пост
# 176
Маме, мисля, че и двете. Ако е много меко тестото - ще се разлее и формите ще се загубят. А добре втасалото тесто се надига, "слепва" формите и те не се разливат.
Виж целия пост
# 177
Значи фигурките върху питката се слагат след като е втасала ли? И те от по-твърдо тесто ли се правят?
Виж целия пост
# 178
Значи фигурките върху питката се слагат след като е втасала ли? И те от по-твърдо тесто ли се правят?

Да и аз не ги мажа с жълтък.
Виж целия пост
# 179
mari_eta, благодаря ти за комплимента! Blush Много ми хареса питката с краченцата от твоя албум!   bouquet

Вече си набелязах каква ще е следващата питка... smile3521
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия