Ето моята любима питка, покажете и вашите! - 2-ра тема

  • 115 133
  • 364
# 150
Fior, благодаря ти!

Аз разделих тестото на 2 топки и разточих 2 крьга.Разделих ги на 16 всеки един от тях и сложих от по тьнките кренвиршчета, разрязани на 4(в началото започнах на 2, но бяха дьлги).Така,че в тавата наредих кьм 32 кроасанчета, без 1 и щеше да е идеално запьлнена, но сега с 2рото втасване де надявам да се запьлни добре.Малко набьрзо ги навивах, нямат естетичен вид, но сьм доволна дотук и от тестото сьщо.Но за да ги побера използвам тава за баница, обаче за питката др.пьт ще правя в по дьлбока и тясна тава,че да се надигне.Ще снимам, ако поне 1% ми хареса как изглежда. Grinning
Виж целия пост
# 151
Рepika, браво отново страхотна питка   bouquet дай повече подробности за оформянето и рецептата плииййййзз    Rolling Eyes
Виж целия пост
# 152
Днес е задушница -Бог да прости всички починали.Мир на праха им. - и правих хляб.

и кифлички със сирене

Виж целия пост
# 153
Дами, имам гореща молба, пишете ми какви даметри имат тавите ви за питки, височина на страните. Особено онези, които стават много високи. Когато започна да пека ако знаете какъв подбор на тави става у нас, не е за приказка! smile3511 smile3511 smile3511
Виж целия пост
# 154
Ето какво стана.Като цяло се справих, попрепече се малко и изсьхна, но трябваше да я пека кьм 30 мин., а не кьм 45, защото тестото беше на 1 пласт.Солта ми се губеше, ще сложа явно повече др.пьт(сега по малко от 1 ч.л), но ми стана постна.Ще я направя както Pepika ме посьветва, от рецептата на Джема.Бухна добре, вкусна е.В по малка тава нямаше да има дупки и пак щеше да стане.

Благодаря за подкрепата и помощта и като направя другата ще покажа!



Доналд Тръмп, не сьм майстор, но си позволявам да пиша, поне от това, което сьм прочела, че диаметьра на тавите е кьм 30 см, а височината 8-10 см.
Виж целия пост
# 155
Fior, сега погледнах рецептата за питка с шунка и там няма масло вьтре, освен тези 2-3 с.л маргарин.Става ли сочна на вкус?Имам предвид не е суха, нали?И другия ми вьпрос е какьв е диаметьра и височината на тавата, в която си я опекла?Страхотна е!
Pepika, твоята питка е много оригинална!

Момичета, вие като произведения на изкуството ги ваяте  bouquet
Виж целия пост
# 156
Оранжево небето,добре е станала,но действително тавата ти е била по-голяма.
А относно питката,която правих-горещо ти я препоръчвам. PeaceМоже да ползваш тестото и за други тестени произвездения.
Тестото според мен е страхотно,дори и да остане 1-2 дни си остава меко
и не се рони.В случая правих малко по-голяма доза от дадената рецепта и я сложих в тефлонова
разкопчаваща се форма за блатове-28см.
Успех и чакаме отзивите!!!  bouquet
Виж целия пост
# 157
Дами, имам гореща молба, пишете ми какви даметри имат тавите ви за питки, височина на страните. Особено онези, които стават много високи.

Имах подобно питане на ЛС, затова отговарям и тук.
Аз пека в голяма тенджера, ако искам висока пита. Това го научих от Джемма и/ или Морена   bouquet  bouquet
Наистина питата става продаваема, дето се вика. Обират се овациите с такава пита. Но трябва да се внимава при печенето - на по-ниски градуси и по-дълго. Аз проверявам са готовност с дървени шишчета за месо.
Виж целия пост
# 158
 smile3525 Благодаря за отговорите, МАЙСТОРКИ! smile3525 Спестихте ми доста време за размишление върху подбора на тавата при следващото печене newsm62 newsm62 newsm62. А питките ви са чудесни. Танита, на килограм брашно по-рано слагах 1 равна чаена лъжичка сол и толкова захар. Скоро правих питка, в чиято рецепта има 1 супена лъжица сол. Стана много по-добре на вкус. smile3503 smile3503 smile3503
Виж целия пост
# 159
Fior, мерси!
А при мен освен голямата тава(за баница), и брашното беше малко, кьм 650гр.А по по грешка, сложих 2 яйца, вместо 1 яйце и 1 белтьк.Незнам дали това е повлияло за изсушаването.
Да, наистина ще я пека другия пьт на по-малко градуси и на мен 180 ми е много, поне моята фурна веднага я зачерви тази питко-кренвиршка(но аз сложих хартия да я спася).Всьщност аз я пекох на вентилатор, по средата на фурната, на средната решетка.Така правилно ли е?

И последно да питам как да сьхранявам готовата питка?.Знам,че се увива в кьрпа, но докога седи в нея?Мисля като дойде повода, да я направя предния ден.
Виж целия пост
# 160
Дали не е подходящо прозрачното фолио за свежо съхранение? Но в каквото и да я увиеш трябва да е изстинала напълно.
Виж целия пост
# 161
Дали не е подходящо прозрачното фолио за свежо съхранение? Но в каквото и да я увиеш трябва да е изстинала напълно.

Подкрепям напълно - прозрачното фолио, но при изстинала питка........
Виж целия пост
# 162
Правих питка по рецептата на Джемма, много вкусна се получи!  bouquet


Виж целия пост
# 163
ето я и моята питка....



исках да я оформя като пита Хризантема, но тавата се оказа малка за количеството тесто.
за жалост питката беше носена за черпене и хората не посмяли да я разчупят и я рязали  Rolling Eyes
нямам идея как са я яли  newsm78, аз исках да я оформя така, че всеки да си чупи лесно парченце Mr. Green
ама нищо не останало  hahaha
Виж целия пост
# 164
asyalein,каква красота е тази питка,как са можали да я изядат? Joy
Дай малко по-голяма снимка или разясни как я прави? Praynig
labrex,много хубава пита,кажи в какво я пече?
А тази рецепта и аз смятам да я пробвам
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия