Смлян чесън

  • 3 977
  • 25
Здравейте, кулинарки   bouquet
Имам наболял въпрос-как се пресова чесън до състояние на кашица направо, като крем? Питам, защото явно чрез счукване или с преса не става така, а в някои заведения го сервират така и много ми харесва. Моля, дайте го насам това чудо на техниката  Praynig Hug
Виж целия пост
# 1
Моят свекър прави страхотен чеснов крем с орехи, изобщо не се усеща по-едра частица от чесъна. Питала съм го много пъти, счуква всичко на ръка в дървено хаванче Rolling Eyes Колкото пъти съм опитвала, не успявам да го докарам до такава гладка консистенция Embarassed Според него тайната е да се счуква чесънът със сол, малко водичка и олио newsm78
Виж целия пост
# 2
Аууу прочетох кашлица  Shocked

Според мен чесънът е голямо количество и го разбиват с пасатор като добавят зехтин или олио...дори може вода...  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
Аууу прочетох кашлица  Shocked

Според мен чесънът е голямо количество и го разбиват с пасатор като добавят зехтин или олио...дори може вода...  Rolling Eyes
Аууу, да, не бях се сещала! Значи няма как вкъщи да стане, освен да пробвам със сол, вода и олио и...на ръчна  Laughing
Виж целия пост
# 4
Мисля, че може...ако първо го пресоваш, а после го чукнеш в хаванче?  Rolling Eyes Естествено със сол  Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Нямам преса, не знам защо, ама ги чупя, вече смлях 2 и от тогава карам с дървено чукче и хаванче. Но явно ще купувам нова преса  Peace
Виж целия пост
# 6
...
Виж целия пост
# 7
Продава се готов, казват му чеснова паста. Може да го докараш нещо подобно и в домашни условия, ако го прекараш през марля и го сгъстиш после с нещо... Абе, трудно ще е  Confused
Аз си правя чесново масло  Peace
Да ти кажа, едва ли в механата в село Рибарица например ползват купена паста  Simple Smile Правена е тя, ама как?! Трябва ми мини пасаторче за чесън, ама не знам дали продават  Laughing
Виж целия пост
# 8
Ха, Рибарица!  Grinning Ще питам свеки, мъжът ми е от там, та ще разбера със сигурност...
Хрумна ми да го нарежеш на ситно и после в хаванчето, но пак си е играчка....
Възможно е да го стържат на ренде, те там стържат почти всичко....
Виж целия пост
# 9
Рибарица-невероятно местенце, влюбена съм  Heart Eyes Кръчмата е Старата Рибарица, дето слагат на чушките ей такава чеснова история  Peace Толкова вкусно място, чееее  Crazy Blush
Виж целия пост
# 10
Оооо имам възможност да питам точно единия собственик- обещавам да напиша.  Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Оооо имам възможност да питам точно единия собственик- обещавам да напиша.  Simple Smile

 Hug
Виж целия пост
# 12
...
Виж целия пост
# 13

Първо го смачква с пресата и после в хаванче с малко олио,сол и оцет .
Става на кашичка ,много гладък ,точно като крем както си се изразила,и не е чак такава играчка не се плаши  Mr. Green
Виж целия пост
# 14
Продава се готов, казват му чеснова паста. Може да го докараш нещо подобно и в домашни условия, ако го прекараш през марля и го сгъстиш после с нещо... Абе, трудно ще е  Confused
Аз си правя чесново масло  Peace
Да ти кажа, едва ли в механата в село Рибарица например ползват купена паста  Simple Smile Правена е тя, ама как?! Трябва ми мини пасаторче за чесън, ама не знам дали продават  Laughing

Не ти трябва преса за чесън - още повече тези, които се продават тук са от една сплав, която наистина се чупи  Peace пробвах няколко  Laughing

Нарязваш го на дребно, счукваш в хаванче със сол много хубаво. От там прехвърляш в метална купа, в която освен, че продължаваш да чукаш, наливаш и по малко олио - на тънка струя. Така става на паста.

Другия вариант е с пасатора - направо чесън сол и олио/зехтин и е готов. 

Оцет се слага само ако ще го ползваш за разни чорби или манджи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия