Сирене или кашкавал пане

  • 11 558
  • 30
Момичета,моля за съвет Simple Smile Как да направя панирано сирене или кашкавал с "нормален" външен вид(кашкавалът все ми се разтича) и вкус?Много ги обичам и двете,ама все не мога да ги издокарам.
Виж целия пост
# 1
Има няколко теми за паниране на кашкавал,Но все пак........
Режеш на парчета,замразяваш за около 15 мин.във фризера парчетата,през това време си разбиваш яйцата,вадиш кашкавала от фризера,топиш в яйце,галета и пак яйце , и пак галета,и пържиш.Може единият път да е в брашно,вторият в галета ,аз понякога само по  1 път търкалям в галета или брашно и пак става PeaceНомера е да е леко замразен кашкавала,за да не се разтече Peace
Понякога,когато имам време и нямам какво да правя,си нарязвам кашкавала,приготвям го като за паниране,и си го замразявам,първо на парченца в поднос,като замръзнат ги прибирам в торбичка,и винаги имам приготвини за екстремни ситуации Mr. GreenПреди да го пържа го изваждам за около 10-15 мин.леко до се отпуснат и тогава пържа,общо взето докато загрее олиото и са готови за пържене Wink
Виж целия пост
# 2
От професионален готвач знам едно - не се замразява и най-хубаво става само с брашно и яйце. Така си ги правя и аз и никога не се разтича и става вкусно - овалваш парчетата в: брашно, яйце, брашно. Пържиш в гореща мазнина и много - да потъне. И не обръщаш. Ако искаш отгоре да ти стане леко рошавко и на конци, топваш за втори път в яйцето. Ако го препдпочиташ, както аз, да остане по-гладко и сухо - оставаш на второто брашно. Това е  Hug
Виж целия пост
# 3
Ще го пробвам за обяд Peace А сиренето по същия начин ли го правиш?Имам предвид панировката.
Виж целия пост
# 4
Майка ми си ги приготвя от сутринта намазва в яйце и галета и ги слага в хладилника. на обяд ги вади и изпържва, никога не се разтича. Понеже е работила из кухни и от там знае. Пък аз от нея съм научила. Ако се пържи във фритюрник се вадят много бързо за около 1мин.
Виж целия пост
# 5
А сиренето по същия начин ли го правиш?Имам предвид панировката.

Да, да, и двете така  Peace
Виж целия пост
# 6
По-твърд кашкавал избери и наистина във фритюрник става по-добре, понеже се опържва по-бързо. Peace
Може и да го замразиш, но щом Блонди казва, че не трябва... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 7
Може и да го замразиш, но щом Блонди казва, че не трябва... Rolling Eyes

А, не, не казвам аз, така ми са казали готвачите, че нямало нужда и аз не го правя. Не се разтича. Но може и да става по-добре замразен, знам ли. Само споделям съвети  Hug
Виж целия пост
# 8
Аз само знам че мазнината трябва да е много гореща и кашкавала да е не замръзнал, а студен. Thinking
Виж целия пост
# 9
Но той не замръзва,а силно се охлажда......то и за 10 мин няма как да замръзне до "камък"  Laughing
Виж целия пост
# 10
Кашкавала трябва да е от по-твърдите,да е добре охладен.
Намокря се парчето със студена вода,потапя се в брашно,яйце и пак брашно( или ако искаш хрупкава панировка - галета).Пържи се в силно сгорещена мазнина.



П.П. може ако искаш да се оваля и в сусам....Тогава става така:
Намокреното с вода парче кашкавал се потапя в брашно,яйце,сусам,яйце,брашно)галета  се пържи....



По същия начин е и със сиренето....
Виж целия пост
# 11

Ето го моя паниран кашкавал  Laughing
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=284326.0

Брашното го смесвам - нормално и царевично, царевичното придава златист цвят, също добавям малко червен пипер да засили златистия цвят  Peace
Виж целия пост
# 12
обичам паниран кашкавал Heart Eyes
Виж целия пост
# 13
Намокря се парчето със студена вода

Да, това го пропуснах, а е важно!

Виж целия пост
# 14
Аз ги замразявам за 30 мин. преди да ги изпържа и ми стават перфектни  Peace
Виж целия пост
# 15
Сложих кашкавала за 10 мин. в камерата,после пробвах само с брашно и яйце,но не ми допадна,а с брашно,яйце и галета стана супер!Ще пробвам и другите варианти,които сте споменали Peace А някой знае ли как се правят онези сиренца и кашкавалчета,които предлагат в "Хепи"?Панировката е по-особена.
Виж целия пост
# 16
Сложих кашкавала за 10 мин. в камерата,после пробвах само с брашно и яйце,но не ми допадна,а с брашно,яйце и галета стана супер!Ще пробвам и другите варианти,които сте споменали Peace А някой знае ли как се правят онези сиренца и кашкавалчета,които предлагат в "Хепи"?Панировката е по-особена.

Заповядай за кашкавалчетата и сиренцата "Хепи"

Ето сиренца и кашкавалчета на Хепи   .  Натрошавате сиренето -на килограм сирене-2яйца  ,2-3щипки червен пипер Трябва сиренето и кашкавала да са по- твърди  Може малко сух чесън  .Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно нареждат се в в нещо плоско и да се замразят във фризера  .След като замръзнат се изсипват в торбичка найлонова и така се съхраняват във фризера  .Когато ви потрябват  или ви дойдат неканени гости -разбивате бира ,1яйце и брашно -на гъста каша  .Замразените топчета ги пускате в панировката и с лъжица  полуизцедени ги пускате и ги пържите в загрята маслена баня  .По същия начин и кашкавалчета  ,само че кашкавала е настърган .

п.п.Рецептата я изрових и копирах от темата "Ресторантски и кръчмарски рецепти"
Виж целия пост
# 17
Моя колежка винаги настъргва кашкавала, слага вътре яйце ,малко брашно за спойка и оформя кюфтенца , които изпържва.Хубави са и студени.
А иначе за традиционния начин , много зависи от кашкавала. Веднъж ми се беше паднал един , който даже на сандвич седеше както съм го нарязала - на фигурки , без да се разтече въобще.
Виж целия пост
# 18
Зависи от кашкавала, при мене не се разтича, защото аз правя малки кубчета, които потапям в яйце и галета, по-точно ги загребвам с лъжица и пържа в силно нагорещено олио. Може в панировката да се сложи бира, сатват като в "Хепи"
Виж целия пост
# 19
Моя колежка винаги настъргва кашкавала, слага вътре яйце ,малко брашно за спойка и оформя кюфтенца , които изпържва.Хубави са и студени.
А иначе за традиционния начин , много зависи от кашкавала. Веднъж ми се беше паднал един , който даже на сандвич седеше както съм го нарязала - на фигурки , без да се разтече въобще.

А ще може ли рецептата за кашкавалчетата на колежжката ти? Панира ли ги или така пържи сместа? Това като кашкавалени кюфтета ли е?
Виж целия пост
# 20
Моя колежка винаги настъргва кашкавала, слага вътре яйце ,малко брашно за спойка и оформя кюфтенца , които изпържва.Хубави са и студени.
А иначе за традиционния начин , много зависи от кашкавала. Веднъж ми се беше паднал един , който даже на сандвич седеше както съм го нарязала - на фигурки , без да се разтече въобще.

А ще може ли рецептата за кашкавалчетата на колежжката ти? Панира ли ги или така пържи сместа? Това като кашкавалени кюфтета ли е?

явно се пържи  Peace
Виж целия пост
# 21
Ама разтече ли ти се този път кашкавала?!Защото все пак питаше това,и искаше начин за да не се разтича?
[/quote]



Сложих кашкавала за 10 мин. в камерата,после пробвах само с брашно и яйце,но не ми допадна,а с брашно,яйце и галета стана супер!Ще пробвам и другите варианти,които сте споменали Peace А някой знае ли как се правят онези сиренца и кашкавалчета,които предлагат в "Хепи"?Панировката е по-особена.
Ама разтече ли ти се този път кашкавала?!Защото все пак питаше това,и искаше начин за да не се разтича?
Виж целия пост
# 22
аз първо си приготвям панировката и тогава вадя кашкавала от хладилника - да е студен  Peace  тигана трябва да е силно загрят  Peace    така панирам и топените сиренца
Виж целия пост
# 23
Не,не се разтече.Резултатът беше много добър Peace
Виж целия пост
# 24
Не,не се разтече.Резултатът беше много добър Peace
Браво Hug
Виж целия пост
# 25
ох, потекоха ми лигите  ooooh! тия дни ще пробвам и аз някое кашкавал пане..

иначе правих сиренцата на Хепи, вкъщи много ги харесаха, само като форма станаха малко "безформени"  Mr. Green не ми стояха топченца Tired някой да знае дали има шанс да са като топчета? ние не ползваме фритюрник, но в тигана ги бях сложила в достатъчно мазнина.
Виж целия пост
# 26
Няма лошо,че са безформени,даже според мен по интересно WinkАз като съм ги правила и моите така,то и като се слагат в пастат няма как да стане идеално топче Peace
Виж целия пост
# 27
Обожавам панирани сиренца, ще ги пробвам и аз, нали прохождам в кухнята. Ще ги нарежа на триъгълничета, така съм ги яла винаги, пък да видим какво ще стане  Heart Eyes
Виж целия пост
# 28
Когато се направи панировката както трябва ,никога кашкавалът не се разтича.Не е нужно да се замразява .
Същото се отнася и за панираните сиренца.
Кашкавала или сиренето се потапят във вода след това в брашно,яйце и галета.
Мазнината трябва да е загрята и се пържи до златисто.
Виж целия пост
# 29
Когато се направи панировката както трябва ,никога кашкавалът не се разтича.Не е нужно да се замразява .

 Peace
Виж целия пост
# 30
Последно време ползвам готовите панировки за кашкавал пане и бюрек. Спазвам указанията и стават страхотни без никакви проблеми с разчтичания. В упътването пише как след като се оформят да постоят в хладилника 15 мин. и след това всичко си е ок. независимо какъв кашкавал ползваш Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия