Сух хляб

  • 4 298
  • 16
Здравейте...преди 2 дни купих хляб, но в течение на обстоятелствата, дори не се наряза, а да не говорим да се консумира. Някъде бях чела какво може да се направи с него(като изключим пържените филийки)... ако имате идея какво да го направя, моля заповядайте и споделете! Благодаря bowuu
Виж целия пост
# 1
Баница  Grinning

Изрязваш кората на хляба и бялата част натрошаваш на трохи.Слагаш половината трохи в намазнена тавичка,поръсваш с мазнина(олио+масло 50:50) и натрошено сирене.Отгоре слагаш другата половина трохи,пак поръсваш с мазнина.Слагаш във фурната и запичаш докато се позачерви.След това правиш заливка от кисело мляко и 3-4 яйца,1 ч.ч. газирана вода.Заливаш и пъхаш пак във фурната.След изпичането на баницата изваждаш и покриваш с кърпа да се позадуши.Става пухкава и много сочна...


П.П. И принцеси с яйца и сирене или пък с кайма и кашкавал също може от сухият хляб.....
Виж целия пост
# 2
Да, баница. Ето ти и една рецпта  http://ilrai.blogspot.com/2008/08/blog-post_3156.html  Laughing
Виж целия пост
# 3









Виж тук.http://www.receptite.com/forum/viewtopic.php?t=62
Виж целия пост
# 4
Благодаря за бързите отговори и предложения... реших да направя пица...!
Виж целия пост
# 5
Аз най-често оползотворявам стария хляб като го правя на крутони...
Пица също е идеален вариант! Хем няма да се налага да мислиш за тесто. Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Аз най-често оползотворявам стария хляб като го правя на крутони...
Пица също е идеален вариант! Хем няма да се налага да мислиш за тесто. Simple Smile

а как точно се правят крутоните?
Виж целия пост
# 7
а как точно се правят крутоните?

Пържени или печени. Аз ги пека, като ги овалвам в зехтин и сол, понякога с чесън, босилек... различно  Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Крутоните поливам с олио, чесън на прах и шарена сол. Вкъщи свършват за отрицателно време
Виж целия пост
# 9
Четох, че цял сух хляб се мокри леко с вода и се слага за пет минути в гореща фурна. Ставал като току що изпечен. Но не съм пробвала още.  Laughing
Виж целия пост
# 10
Крутоните поливам с олио, чесън на прах и шарена сол. Вкъщи свършват за отрицателно време
а как точно се правят крутоните?

Пържени или печени. Аз ги пека, като ги овалвам в зехтин и сол, понякога с чесън, босилек... различно  Simple Smile

благодаря ви за отговорите!
Виж целия пост
# 11
Три варианта имам за сух хляб вкъщи: кротони за супа, баница с яйце, кисело мляко и сирене или брускети с домати и босилек.
Виж целия пост
# 12
Три варианта имам за сух хляб вкъщи: кротони за супа, баница с яйце, кисело мляко и сирене или брускети с домати и босилек.

би ли споделила как правиш брускетите?  Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Аз сащо чакам рецептата за брускетите.Нали иде световната криза- #Cussing outтрябва да сме икономични.Аз ,когато видя ,че хляба не вьрви- имам няколко варианта:
1.прибиране в хладилника за 2-3-5 дни/в плик/.После се притопля или се пекат филии или просто се изважда да се стопли на стаина Т
2.Замразяавам го вьв фризера за дни на спешна нужда/неделя вечер/
3.На филиики го пека на слаба фурна до изсушаване и леко зачервяване.После го смилам в блендера и така имам винаги галета.Сьхранява се в пльтно затворен сьд/буркан/-за да не поема влага
Виж целия пост
# 14
Аз пък хвърлям всякакъв хляб,който не е днешен  Laughing Мъжът ми неще и да погледне хляб на повече от няколко часа и все има някакви залежали мухлясали половини,които така и не са консумирани  Tired Изхвърлила съм сигурно тонове хляб.Трябва да почна да правя крутони  Thinking Майка ми ги прави така:реже на кубчета,запича в грила и след това леко запържва в масло,стават страхотни  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия