3. Печена с яйца и мляко, но с отделно разбити жълтъци и белтъци, защото става много пухкав крем.
Може ли по подробно тези вариянти.
...
Печена с ориз и прясно мляко
За съжаление точни количества не мога да дам, защото готвя на око, но това не е някаква сложна рецепта, така че всеки може да се справи (аз съм примера )
На дъното на тавичка слагам малко олио, колкото да не залепне.
Нарязвам тиква на тънки парчета и ги подреждам плътно (до колкото е възможно) и отгоре посръсвам с измит ориз и захар. Ориза трябва да е на много тъничък пласт. Така повтарям, докато се напълни тавичката. Най-отгоре трябва да е тиквата.
Всичко поливам с прясно мляко и пека в предварително загрята фурна, докато млякото се изпари. Става много сочна и вкусна .
Печена с яйца и мляко
Тиквата я нарязвам на филийки и я слагам в тавичка. Поливам с малко брашно (1-2 с.л.), размито във вода. Запичам във фурната, докато омекне. През това време кипвам около 750-1000мл. прясно мляко с няколко лъжици захар (на вкус). Разбивам жълтъците на 3-4 яйца и когато млякото кипне внимателно ги изсипвам вътре. Няколко минути продължавам варенето като през това време разбивам белтъците на гъст сняг. Махам млякото от котлона и добавям белтъците. По желание може да се сложи ванилия. Млечната смес изсипвам при тиквата и пека.