Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Kak да приготвя пресни тиквички за бебе?

  • 5 901
  • 4
Grinning Как да приготвя пресни тиквички за бебе?
Давате ли от пресните картофи на пазара?
А чушки?
Въобще всички пресни зеленчуци и плодове-имате ли им доверие?
 Grinning
Виж целия пост
# 1
Тиквичките ги вариш и ги пасираш или ги правиш на супичка със сиренце. Както процедираш с картофите, така и с тиквичките.

Още имам стари картофи, но ти ако нямаш, ще трябва да вземеш пресни. Нито старите нито новите са с гаранция за еколкогичност...
Виж целия пост
# 2
По принцип тиквичките са от зеленчуците, които натрупват най-много нитрати, а картофите и морковите (кореноплодните) натрупват средно. Чушките принципно натрупват малко, а и са супер откъм съдържание на бетакаротин и вит.C.
Има един еко магазин на Ситняково, в който всички зеленчуци и плодове са с обявено съдържание на нитрати. Там всъщност е и единствената лаборатория (частна) за проверка на нитратно съдържание. Жената там ходи по борсите и взима проби, докато намери такива, които са сравнително чисти. Но и цените са по-високи. Аз ходя от време на време и купувам от там от тези, зеленчуци и плодове, които знам, че иначе натрупват много нитрати - моркови, зеле, броколи, целина, цвекло, лук, подправки, ягоди или каквото има в момента, че понякога се случва да няма голям избор и познайте защо - просто никъде не могат да намерят чисти зеленчуци...
Иначе не мога да си позволя да купувам всичко от там, просто е по-скъпо, а и някои злелнчуци и полодове не натрупват нитрати, особено като не са оранжерийни.
Виж целия пост
# 3
Имам късмет с две баби с градини-т.е. производителки на зеленчуци и плодове, и затова нищо не купувам от пазара. Честно казано, НЯМАМ доверие на това, което се продава там.
Сега е времето на бабините тиквички и вече напълних голяма част от фризера с тях-може би ще изкараме до следващата реколта Grinning

В нашата детска кухня правят тиквички с ориз и месо. Сосчето е една идея червеникаво-но не знам дали е от домат или червен пипер Rolling Eyes Тиквичките са нарязани на много ситни парченца-горе-долу с големината на ориза. Като се сварят добре стават много меки и бебето (дори и да няма зъбки), стига да е започнало вече да дъвче, може да ги смачка в устичката-т.е. не е необходимо да се пасират. Може да се сложи и мъничко копър.
Виж целия пост
# 4
Варя на пара тиквичките, тук мисля, че муцунка ми бе споменала за една решетка на пара. От както си я купих, само така приготвям зеленчуците. Ако правя тиквички с ориз, просто ги добавям към ориза, когато е почти сварен, защото те се сваряват бързо.
А, картофите, майка ми вече извади пресни и Цецо ги яде.
Но, пиперките  Imp купих една тарелка да ги пробвам, бяха ужасно горчиви, имаха страхотен аромат на пиперка, но ги изхвърлих.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия