Коледа и Нова година - предястия и ястия !

  • 162 005
  • 374
# 150
* *•● Диди ●•* *, чудесно си се справила, благодаря за темичката  Hug  bouquet
Виж целия пост
# 151
Ето още едно коледно ястие. Рецептата я имам от форума. Също става сполучливо  Peace!

Свински пържоли в зелев лист

Св. пържоли, зелеви листа /кисело зеле/, черен пипер, кимион, червен пипер, горчица, 1 даф. лист, 1ч.ч. червено вино, малко зелев сок, вода и 2/3 с.л. мас /може и олио и по желаение количество /. Пържолите леко се начукват и се намазват с горчица. Поръсваме ги с черен пипер и кимион. На дъното на глинен съд слагаме малко накълцано зеле и всяка една пържола я завиваме в зелев лист и нареждаме плътно. Сипваме виното, зел. сок и малко водичка. В средата слагаме даф. лист, мазнината и поръсваме с червено пиперче. И печем  на умерена фурна към 2-3ч. Става много вкусно!
Виж целия пост
# 152
Лео, имам въпрос за топчетата от сирене: червените в какво са оваляни?
Виж целия пост
# 153
С червен пипер са, другите със сусам и орехи .
Виж целия пост
# 154
страхотна темичка копирах си някои рецепти   bouquet
Виж целия пост
# 155
Тези топчета непременно ще ги включа в менюто,Лео ,благодаря,че ни ги припомни. Hug
Виж целия пост
# 156
Ето още едно коледно ястие. Рецептата я имам от форума. Също става сполучливо  Peace!

Свински пържоли в зелев лист

Св. пържоли, зелеви листа /кисело зеле/, черен пипер, кимион, червен пипер, горчица, 1 даф. лист, 1ч.ч. червено вино, малко зелев сок, вода и 2/3 с.л. мас /може и олио и по желаение количество /. Пържолите леко се начукват и се намазват с горчица. Поръсваме ги с черен пипер и кимион. На дъното на глинен съд слагаме малко накълцано зеле и всяка една пържола я завиваме в зелев лист и нареждаме плътно. Сипваме виното, зел. сок и малко водичка. В средата слагаме даф. лист, мазнината и поръсваме с червено пиперче. И печем  на умерена фурна към 2-3ч. Става много вкусно!


ето тази рецепта ме плени!  Heart Eyes

Сетих за едно страхотно предястие за Бъдни вечер. Пасирват се: сварен боб, орехи, чесън, червен пипер, джоджен като сместта се разрежда със зелев сок.
Виж целия пост
# 157
Здравейте на всички   bouquet

Въобще не мога да се меря с вас по вкуснотиите, които правите. Четейки темичката, се сетих за разядката, която правя всяка година на Бъдни вечер. Не е за всеки вкус, но аз и семейството ми определено я обожаваме. Зная я от майка си, тя - незнайно от къде. Може и да е пускана преди (ако е така - извинявам се, предварително).

Медена разядка

Мед
Счукани или смлени по наедро орехи
Чесън

Всичко се бърка да е много гъсто. Пропорциите са на око. Аз на една чаша мед слагам поне 6-7 скилидки чесън и орехи да се сгъсти съвсем. Върви идеално с мека и топла содена питка. Освен това идеално се съчетава с печените чушки и боба.
Виж целия пост
# 158


ето тази рецепта ме плени!  Heart Eyes


[/quote]

  И мен, ако сме на домашна обстановка за Нова година, със сигурност ще я правя. Нямам глинен съд /спуках го върху газовия котлон  Mr. Green / дали ще стане в йена  Rolling Eyes или в тендежра под налягане?
Виж целия пост
# 159
Варияции на тема "кошнички" с коледен нюанс.



Виж целия пост
# 160
Ех, празниците!

Менюто още не съм го измислила в детайли, но ми се ще ако имам време да не пропуснем Сърмите по родопски, рецептата на Дона тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=155734.msg3005465#msg3005465 е фантастична! /аз само намалям бекона, че е твърде силен вкус и превзема общото ухание на ястието/.
Тези сърми напомнят за пържолите в зелеви листа на Мimozаw, които непременно ще пробвам също!
Виж целия пост
# 161
Лео много добре звучи ще го пробвам още утре и ще ви пиша
Виж целия пост
# 162


ето тази рецепта ме плени!  Heart Eyes



  И мен, ако сме на домашна обстановка за Нова година, със сигурност ще я правя. Нямам глинен съд /спуках го върху газовия котлон  Mr. Green / дали ще стане в йена  Rolling Eyes или в тенджера под налягане?
[/quote]

Su Arzu, според мен спокойно можеш да го направиш в тенджера на котлона или в йена във фурната. Правила съм рецептата наистина става много вкусно  Heart Eyes
Виж целия пост
# 163
Rumya , ще си позволя да публикувам рецептата , която си дала с линк , за да е по-лесно намираема !  Peace

РОДОПСКИ СЪРМИ

ПРОДУКТИ:
300 гр свински врат без кост
50 гр бекон
черен пипер
сол
лют червен пипер
2 стръка праз
4-5 гъби
4-5 листа кисело зеле
30 мл олио
1/2 с. л. червен пипер
1 дафинов лист
50 мл бяло вино
магданоз
1 скилидка чесън
доматен сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете месото на парчета с големина 3 см. Подправете с малко сол, черен пипер и лют червен пипер. Нарежете бекона на листенца.
Нарежете бялата част на праза надлъжно по средата и след това на едро. Изсипете нарязания праз в дълбока тенджера и сложете на котлона да се запече леко на сухо.
Нарежете гъбите на филийки и сипете при праза. Добавете месото и бекона в тенджерата и разбъркайте. Когато месото побелее, налейте 30 мл олио.
Поръсете плънката с червен пипер и разбъркайте. Налейте бялото вино. Добавете една скилидка чесън на филийки. Когато виното изври, преместете съда от огъня.
Завийте сърми в зелевите листа. Подредете ги в тавичка. Сипете соса от тенджерата и вода. Изпечете ги в предварително загрята фурна.
Виж целия пост
# 164
  Топчета "Рафаело"   

200 гр кашкавал / или според количеството гости  и повече /
 2 скилидки пресован чесън
сол, черен пипер, малко майонеза /за спойка на сместа/

маслини без костилка - добър вкус се получава със зелените/ ако са солени се обезсоляват/

От подправките, майонезата и настъргания кашкавал се забърква смес и в нея се увива маслина  / ако са от много едрите аз ги режа напречно на две /.
Оформя се като топче, което се овалва в настъргани рулца от раци.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия