Коледа и Нова година - предястия и ястия !

  • 161 984
  • 374
# 30
Момичета,кажете нещо за содената питка за Бъдни вечер....
Каква ви е технологията за да не стане сбита?Питам за такава в която няма кисело мляко....Смо вода,сол,олио,оцет......

Точно защото става сбита, си правя питката с мая.
То, вярно, че традиция, ама като никой няма да я яде после Confused...
Виж целия пост
# 31

Точно защото става сбита, си правя питката с мая.
То, вярно, че традиция, ама като никой няма да я яде после Confused...

И аз така. Но само олио, сол, вода, брашно и маята.


А за содената съм чувала че е добре да се направи с газирана вода вместо с обикновенна  Simple Smile
Виж целия пост
# 32
И моята питка за Бъдни вечер е с мая, правя я като  _Пепи_  и винаги става много хубава. Peace
Виж целия пост
# 33
Моята питка става като подметка , обаче се изяжда.Правя я малка , колкото за традицията.Мъжът ми пости стриктно и няма как да я направя с мая , не е по каноничните закони.   Rolling Eyes
Виж целия пост
# 34

ЧУшките сама ли ги сушиш или ги намираш такива?  newsm78[/color]

Купувам  Whistling
Виж целия пост
# 35
Ето и моята питка за Бъдни вечер, аз винаги по тази рецепта я правя ,и винаги ми става много вкусна
Пита с късмети
За бъдни вечер


Продукти:

 1кг брашно
 300г вода
 10г сол
 1 пакет бакпулвер смесен с брашно
 

Начин на приготвяне:
•   В пресятото два пъти брашно се прави кладенче, в което се слага солта и се сипва постепенно хладката вода, докато се получи тесто.
•   То се омесва добре,оформя се на питка,в която се слага добре измитата монета и питката се пече в силна фурна.
Виж целия пост
# 36
Хайвер от орехи и чесън също е едно разнообразие за Бъдни вечер....
Виж целия пост
# 37
Хайвер от орехи и чесън също е едно разнообразие за Бъдни вечер....
Как точно го приготвяш, може ли да споделиш?  newsm78
Виж целия пост
# 38
Хайвер от орехи и чесън също е едно разнообразие за Бъдни вечер....
Как точно го приготвяш, може ли да споделиш?  newsm78
Счукани ситно орехови ядки,счукан чесън,сол на вкус,олио и малко водичка се объркват добре до консистенция на пастет.Става и вместо олио и вода да се прибави от растителната майонеза.....Иначе ореховият хайвер си го правя с няколко лъжици кисело мляко,но нали трапезата трябва да е постна,та затова слагам или олио+вода или няколко с.л. растителна майонеза....
Виж целия пост
# 39
Хайвер от орехи и чесън също е едно разнообразие за Бъдни вечер....
Как точно го приготвяш, може ли да споделиш?  newsm78
Счукани ситно орехови ядки,счукан чесън,сол на вкус,олио и малко водичка се объркват добре до консистенция на пастет.Става и вместо олио и вода да се прибави от растителната майонеза.....Иначе ореховият хайвер си го правя с няколко лъжици кисело мляко,но нали трапезата трябва да е постна,та затова слагам или олио+вода или няколко с.л. растителна майонеза....
Моята баба го прави също, но прибавя вътрешността на 2-3 филии, натопени във вода. Хубаво ги изцежда от водата и към тях прибавя горе-споменатите неща.  Става превъзходно, изобщо не можеш да кажеш, че има хляб вътре  Thinking
Виж целия пост
# 40
Диди и тук да те поздравя,страхотно си се справила   bouquet
Виж целия пост
# 41
Кога ги разделихте темите, кога изписахте толкова много за *•● Диди ●•* *
Виж целия пост
# 42
Ех, догоних ви! Запис.

Между другото, като стана въпрос за пълнени чушки с боб, миналата година правих по рецепта от тогавашната тема - с печени чушки - станаха топящи-се-в-устата и бяха хитът на вечерта.

Виж целия пост
# 43
Снимките са страхотни.  Така ми се прииска да опитам от яденетата Simple Smile
Темата е много хубава.
Виж целия пост
# 44
Друга идея за постните сърмички - свеки нали е от Банско - та тя слага наред с ориза, лука и т.н подправки  и по една сушена слива - става супер Flutter
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия