Коледа и Нова година - предястия и ястия !

  • 162 012
  • 374
# 315
Aз направих с две глави чесън.
Виж целия пост
# 316
Ето питката и пълнени чушки с боб + ориз с праз и гъби за тази вечер:









Весела Коледа! Мир и любов на Вас и Вашите домове!
Виж целия пост
# 317
Момичета , честита Коледа  !
Да сте живи и здрави , много късмет ви желая !



Аз снимки нямам , но искам само да се похваля с първата ми не приличаща на подметка содена питка ! Направих я по рецептата от "Да печем с любов " , като замених айрана със соево прясно мляко - стана пухкава и мека все едно е правен с мая ! Винаги ще я приготвям така !
  Peace
Виж целия пост
# 318
И аз нямам снимки, падна ми настроението и не ми се занимаваше. Иначе всичко се изяде, макар да бях сготвила 7 манджи. На свеки тиквата остана, а питката й не беше постна.

Честита Коледа на всички!!!

Благодаря Ви за идеите, които получих от тук и от сладките изкушения! Пожелавам на Вас и на вашите семейства много щастие и берекет!
Виж целия пост
# 319
весела коледа на всички
Аз ги докарах точно седем на брой,манджите сполучливи,имаше настроение което е супер и така Grinning
не правих сърми,защото обичам повече с нарязано зеле,само тове е различното.Парата се падна в мен,запретвам ръкави Winkтази година!

 Hug ви
Виж целия пост
# 320

Мили момичета, честита Коледа!!! Желая здраве и късмет на вас и вашите семейства!Обичайте се!
Вчера направих сушените чушки, пълнени с боб. Станаха превъзходни  bouquet Благодаря за чудната рецепта!
Виж целия пост
# 321
ВЕСЕЛА КОЛЕДА!
Нека радостта и късмета не ви напускат през следващите години. Светли дни и много здраве!
Виж целия пост
# 322
Весела Коледа  Grinning !!!

За първи път кулинарствах, правих само няколко неща, тъй като бяхме канени на гости, ето две от тях

Елхичката, рецепта за която бях дала по-напред в темата. Успях да я направя изцяло постна  Grinning http://i257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Mandji/DSCF5415.jpg

И питката, от пълнозърнесто брашно. За първи път правя питка, не мога да повярвам, че ми се получи  Grinning http://i257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Mandji/DSCF5421.jpg
Виж целия пост
# 323
Clairette ,изглеждат чудесно!Поздравления  chef  bouquet
Виж целия пост
# 324
Clairette ,изглеждат чудесно!Поздравления  chef  bouquet
Прекасни са наистина!  bouquet
Виж целия пост
# 325
момичета ВЕСЕЛА КОЛЕДА и от мен
Виж целия пост
# 326
Ето няколко снимки и от нашата Коледна трапеза....


питка, току що излязла от фурната


сaрмички с пушен бекон


пълнена пуйка с ориз и дробчета и бира


... и пак пуйката,но вече сервирана

Трябва само споделя , че всичките рецепти са на майка ми ! Hug

Весели празници на всички!
Виж целия пост
# 327
При мен всичко се получи много добре, направо съм изненадана. В повечето случаи поне едно нещо не ми се получава. Само дето забравих да сложа лук на салатата с леща, на 25-ти прибавихме и се изяде Simple Smile
Иначе за бъдни вечер приготвих:
Пълнени сухи чушки с ориз и зеле
Зелеви сърми със същата плънка
Лозови сърми с ориз
Кьопоолу
Паста от маслини
Чеснова майонеза
Салата с леща и магданозен дресинг
Боб яхния
Печена тиква
Ошаф
Питката от свекърва ми

Хапнахме здраво, нахранихме 7 човека.

На Коледа направихме наденички с картофи на фурна за обяд. Наденицата беше някакъв много хубав суджук от една квартална месарница. После дойде братовчеда на мъжа ми, рожденник. Като извадихме едни вина и започнахме дегустация(той е маниак на тема вина и се беше погрижил). И като си метнахме едно козе сирене на скарата, гарнирахме го със сладко от смокини. После сложихме и от нашите си пържолки, но те така си останаха за днес.
Виж целия пост
# 328
При нас на Бъдни вечер имаше:
-содена питка
-лозови сърмички
-пълнени чушки с боб
-картофена салата и картофено пюре за малкия,че не обича лук
-пържен ориз със фиде/видях рецептата от форума,но не помня на кой беше/,много вкусно
-задушен ориз със зеленчуци,гъби и соев сос
-тиквеник
-яхния от боб
-бобена салата
-чеснова майонеза
-зелева салата с моркови
Сдве думи:голямо ядене падна  eat
 
Виж целия пост
# 329
По идея на едно предаване с Ути правих капама в тиква. Само че доста я промених по наш вкус и я направих по-малка. Жертвите я определиха като екзотична.  Mr. Green По изяденото мисля, че се хареса, за разлика от традиционната капама, която се точи в хладилника по една седмица.

5 долни бутчета (толкова бяха жертвите, барабар с мен);
половин килограм свинско и
половин килограм телешко, нарязани като за кебап.
1 македонска наденица на колелца.
1 обикновена майонеза

една малка издълбана тиква
2 глави лук
300 гр. гъби
половин килограм моркови
1 кафена чаша ориз
издълбаното от тиквата (ако е с много дебели стени се остъргва с лъжица, аз я натрих с подправки и сол преди да я напълня) се пасира и се смесва с майонезата

Месата се натриват с черен пипер, кимьон, чубрица, мащерка и риган, сол и една чаша вино и се оставят да престоят една нощ в хладилника.  След това се смесват заедно с марината с всички съставки. Тиквата се пълни и се увива във фолио.
Аз сервирах пълнежа върху парче от тиквата, поръсено обилно с магданоз.
Тиквата поема подправките и става вкусна, прилича на картоф, но не е толкова плътна.

Днес правих тази капама в тиква и давам отчет за който реши да пробва. И аз модифицирах малко нещата - не сложих моркови и ориз (а е добре да се сложи ориз, за да поеме многото сок, който се пуска, само че нямах място в тиквата и за него Mr. Green), пропуснах и майонезата - прецених, че ще стане прекалено тежко. Печенето обаче беше... ooooh! Пет часа го пекох и накрая телешкото все още беше розово и жилаво. Пилешкото и свинското бяха станали, тиквата също беще много хубаво опечена. Като цяло - определено вкусно, много пикантно от всичките подправки и твърде тежко като за моя вкус, но за обичащите месо ще е екстра Mr. Green
Гледам, че се отчитате за трапезите на Бъдни вечер - аз от години правя постна капама и тази година не беше изключение. Вътре имаше сарми с ориз, гъби и стафиди, сарми с боб, чушки с бобено пюре, чушки с боб и булгур и няколко сарми със същата плънка, че ми остана - значи 5 в 1 Grinning Отделно извън обичайните неща като плодове, вино, питка, тиквеник и т.н. имаше една традиционна разядка с много чесън, орехи, синя слива от ошафа, мед и сол. Освен тях - салата от печени чушки с чесън и бобена салата с кафяв боб. Бях хвърлила око на един терин с кафяв боб, ама не ми остана време и за него и ще чака догодина. Бяхме ужасно много хора - 10 възрастни и 2 деца и беше много весело, както винаги Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия