90-дневна диета - рецепти

  • 1 219 853
  • 501
# 180
МЕДЕНКИ


Постни меденки с портокалова глазура
Продукти :
за тестото :
3 / 4 ч.ч. хладка вода
7 с.л. пчелен мед
1 ч.ч. олио
10 гр. бакпулвер
1 / 2 ч.л. канела
ванилия
около 3 ч.ч. брашно
за портокаловата глазура :
3 - 4 с.л. пудра захар
1 - 2 с.л. портокалов сок
освен това :
шипков мармалад / за слепване на меденките /
Приготвяне :
Разтваря се меда във водата.Прибавя се олиото , канелата  и ванилията.Обърква се много добре.Сместта се прибавя постепенно към брашното , в което е размесен бакпулвера.Замесва се меко тесто.Разточва се на кора , от която се изрязват фигурки.Меденките се поставят в застлана с намаслена  пекарска хартия тава и се пекат в предварително затоплена фурна при температура 200 градуса.Изстиналите сладки се слепват две по две с мармалад.Украсяват се с портокалова глазура.
Виж целия пост
# 181
                                   орехови сладки
• 1 ч.ч. ръжено брашно (или грахам)
• ½ ч.ч. смлени орехи
• ½ ч.ч. овесени ядки (смлени)
• 1 супена лъжица какао
• 1 ванилия
• канела
• малко лимонова кора – настъргана
• няколко капки лимон
• 1 ч.ч. вода
• 1-2 супени лъжици мед
• кафява захар (нерафинирана)

Начин на приготвяне:
Омесва се меко тесто, което се разточва на тънък пласт. С формички или чашка се изрязват сладките. За да не залепва, че добре да се поръси плота с брашно, както и тавичката (съвсем малко, за да не побелеят). Пекат се във фурна около 170 - 180°С – 30 мин.
След като са готови, се намазват с мед и поръсват с кафява захар пообилно
Виж целия пост
# 182
Ливански пилаф с леща /Majadarah



1/2 ч.ч.леща
1ч.ч.басмати ориз
2 глави лук
3ч.ч.вода
1ч.л.смлян кимион
сол и черен пипер на вкус

Слагаме в тенджера лещата ,водата ,сол и черен пипер.След като заври намаляме
котлона на слабо и оставяме така около 10 минути.След това добавяме ориза и кимиона.
Разбъркваме хубаво слагаме капак и оставяме така докато лещата и ориза се сварят и всичката вода
се абсорбира.Ако е нужно се добавя още вода.

Лука се запържва в около 1/4 ч.ч. зехтин.Изважда се лука ,а олиото се разбърква с готовия пилаф.
Отгоре се гарнира с лука.
Виж целия пост
# 183
 
Картофена салата с царевица



Продукти:

5 картофа
1 консерва сладка царевица "Виктория" /не искам да правя реклама, но това беше единствената в магазина без захар. Peace /
1/4 малка глава червено зеле
олио, оцет, сол на вкус

Картофите ги сварих нарязани на кубчета в подсолена вода, оставих да изстинат. Зелето го нарязах като за салата и намачках с малко сол, добавих олио и оцет /може с лимон, който го предпочита/. Смесих леко изстиналите картофи със зелето. Сипах царевицата и воала - стана ужасно вкусно!
Количеството ми стига за обяд, вечеря и остава малко за околните. Peace

Добър апетит.
Виж целия пост
# 184
Най- лесно е нещата за блат да са накълцани на дребно; да не са като пюре; и после да си направиш блат като за пай; може и да не е като за пай, а просто блат. Кремът го пасираш фино и си готова.

Бадемите ги накисни, ако имаш време. Ако не, измий и подсуши. Иначе аз ги накисвам за минимум 6 часа. Нещо просто, което да замести кокосовото масло, не се сещам. Бананът и авокадото са достатъчно гъсти и няма да се разлее крема. Все пак бих направила блата като пай за по-сигурно.

http://www.zemianazaem.com/archives/283

А количества 1ч.ч. бадеми и около 10-на фурми; няма да стане много дебел блат
За крема: 3 банана и 1 авокадо; какао 4-5 с.л.

така в момента горе-долу си го представям.
Виж целия пост
# 185

Необходими продукти:

1-2 глави лук
4 чушки
1 тиквичка
2 домата
2 моркова
1 резен целина (глава)
1 резен бяло зеле
1/2 глава карфиол
4 картофа
магданоз
листа целина

Начин на приготвяне:

- Лукът се нарязва на едри парчета, чушките се изчистват от семената и също се нарязват на едро, тиквичката се нарязва на колелца, морковите също. Добавя се целината, карфиола накъсан на розички, зелето, нарязаните на половина картофи, доматите и листните подправки.
- Зеленчуците се заливат с вода, посоляват се и се варят до пълна готовност.
- Когато всичко е сварено, зеленчуците се изваждат от бульона и се пасират, като се внимава да не се направят на гладко пюре, а да са на малки парченца.
- Връщат се отново в бульона и супата се слага отново да кипне.
- Сервира се с капки зехтин или масло, а може и със заквасена сметана. По желание се добавят и крутони.

Оригинална рецепта
Виж целия пост
# 186
Сос за спагети с маслини, гъби и кисели краставички

Необходими продукти:

1 глава лук
1-2 скилидки чесън
1 морков
1 сос с маслини на Барила
200 гр. гъби
100 - 200 гр сос Чили
150гр. маслини
2-3 кисели краставички
зехтин
риган, босилек, мащерка, чубрица, черен пипер

Начин на приготвяне:

- В зехтина се задушават нарязаният на ситно лук и настъргания морков, след което се добавят нарязаните гъби.
- Когато зеленчуците са готови се добавят двата соса, нарязаните скилидки чесън и подправките.
- Когато соса е готов се добавят нарязаните маслини и кисели краставички.
Оригинална рецепта
Виж целия пост
# 187
Здравейте момичета, не мога да не споделя какво измайсторих днес за въглехидратния ден, от овесени ядки, захар, какао, маргарин, портокалови корички и вода. Направих чудни бисквити, които много се харесаха и на домашните  Laughing Ще напиша как ги направих - лошото е, че всичко слагах на око. В тенджерка сипах водата, захарта, какаото и маргарина и го оставих да заври и малко да се сгъсти. Аз сложих повечко какао, защото обичам да е по шоколадово и после сипах в врялата смес овесени ядки и портокаловите корички. Оставих го да набъбнат овесените ядки и да се сгъсти много и с лъжица изсипах върху хартия за печене и оформих бисквити. пекох ги на 250С за около 30 мин да като почнаха да се отлепят от хартията и станаха чудесни.
Виж целия пост
# 188
Зеленчуци с кашкавал

1 пакет замразени зеленчуци - карфиол, моркови, броколи.
300гр. кашкавал
6 средно големи печурки
шарена сол

Сложих малка тавичка на котлона, в нея сипах зеленчуците колкото да се отпуснат. На плочата на друг котлон изпекох гъбите /Махнах пънчетата, захлупих ги надолу, като се позапекат обърнах гъбката и насолих вътре, пуснаха сосче/. Сложих гъбите в зеленчуците /опечени и разрязани на 4/ заедно със сосчето задължително колкото и да е малко. Настъргах отгоре кашкавала - да покрие плътно. Пекох на горен реотан във фурната докато се зачерви кашкавала. Поръсих с шарена сол. Хапнах си ужасно вкусно! Стига за обяд, вечеря и още някой  Mr. Green
Виж целия пост
# 189
3-ти въглехидратен ден

Кекс:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. хладка вода
1 бурканче сладко по желание(бурканче от бебешко пюре)
1/2 ч.ч. олио
Това се бърка с миксер до пълното разтапяне на захарта.След което се прибавя;
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода,малко канела и 2 ванилии.
Много вкусно се получава.Та всички доста често си хапваме от него.
Виж целия пост
# 190
Ориз със зеленчуци

Продукти:

Ориз
Пакет замразени зеленчуци /Летен микс на Бондюел/
Пакет замразен Китайски микс на Бондюел
Подправка за кюфтета на Котани
олио
1 глава кромид лук
5см. праз
3 скилидки чесън

Приготвяне:

В мазнината запържвам праза, кромида и скилидките чесън /тях само ги смачках и извадих след като се запържиха/. Сипах зеленчуците след това, измития ориз /1 купичка - готвих за цялото семейство/, поръсих с подправката, сипах 3 купички вода и оставих да ври на бавен огън /на 1 степен на котлона/ без да бъркам и без капак. Свалям го от котлона, когато още има малко сосче /при мен това стана след 15ина минути/, защото ориза го "дръпва" съвсем после.

Приятен апетит!   bouquet
Виж целия пост
# 191
Касапското мезе на Вероника!


бялата част на стрък праз
200 гр обезсолено сирене
ч.л червен пипер
олио-30-40мл.

Празът се нарязва на ситно.Сиренето се натрошава.Смесват се в купа заедно с червения пипер.Започва да се долива по малко олио, докато сместта стане хомогенна и придобие консистенция на пастет.Оставя се за известно време в хладилника да се охлади.Това е! Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 192
Червена леща с къри и картофи

Продукти:

ок. 2-2,5 л вода (или зеленчуков бульон, но не от кубче)
250 гр червена леща
1 по - голяма глава кромид лук
1 - 2 домата (може и нарязани от консерва или буркан за готвене)
2-3 моркова
1 червена и 1 зелена чушка
3-4 картофа
няколко скилидки чесън (според вкуса)
1 ч. л. къри
сол на вкус
магданоз за поръсване

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в малко мазнина и вода за около минута - две в загрятата мазнина. Разбъркват се за около 1 минута и се добавя 1/3 част от водата или зеленчуковия бульон. Картофите и морковите се нарязват на кубчета и се добавят към задушените лук и чесън. Долива се останалата част от водата / бульона.
Оставят да врат на умерен котлон. Лещата се почиства и измива. Добавя се заедно с нарязания домат към задушените зеленчуци около 15 минути преди картофите да са готови. Накрая се добавя сол, къри и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Добър апетит!  
Виж целия пост
# 193
"Да не ти идва до главата"

Зелен боб
лук
морков
зеленчуков бульон
доматен сок
чили(лют червен пипер)
фикс за "Снежанка"

Задушаваме зеления боб в мазнина с малко вода.Моят беше предварително бланширан.После, когато е почти готов, се добавят лукa нарязан на полумесеци и настъргания морков.Продължават да се задушават.Слага се доматения сок или един нарязан домат и кубчето бульон.Като остане на мазнина се добавят подправките.Аз си сложих малко чили и фикс за "Снежанка".В него има копър, магданоз и чесън.Може да си ги сложите пресни.Това е!Яде се и става бързо!Добър aпетит!
Виж целия пост
# 194
Мързеливи сърми с кисело зеле и измамна мръвка #Silly

1/2 малка кисела зелка или 1/3 голяма, нарязана ситно;
1 голям стрък праз на ситно;
250 гр. гъби на филийки;
1 ч.ч. пълнозърнест ориз;
по желание малко сушени гъби, манатарки имах аз;
2,5 ч.ч. вряла вода;
3-4 с.л. зехтин за задушаване.
На вкус сол, червен пипер, черен пипер, млян бахар, чубрица.

Задушавам гъбите и праза. Добавям ориза, да се пооцъкли. После киселото зеле и подправките, да дръпнат и те малко. Наливам водата, обърквам и оставям на слаб котлон 50 минути (заради ориза, ако не е пълнозърнест ще е готов по-бързо), пообърквам от време на време.


Това е, лесна работа.
Да ви е сладко Peace!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия