Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 58

  • 33 811
  • 292
# 45
Хай и от мен,
Теди, много добре си приложила новите придобивки на практика, супер тортичка!
Бетина33, много нежна торта, постарала си се и си се представила чудесно!

Violeteblue, ах че хубава и гладка торта!!!Много сладко одеалце и бебче.Така си я шпакловала и загладила  bouquet.Какво слага в сметаната?
Ама противна случка, но поне си направила тортата с желание.Такива хора са така груби и в живота, така, че отношението им не е лично кьм тортата ти....
Ето ти парче от моята от днес, имах гости вкьщи.Не е декорирана, ама беше вкусна..

 


Silrai, много сладки гадинки и да ги измоделираш за 2 часа е фантастично  bouquet


van444eto, ти ли ще печеш блатовете? Mr. Green.Проекта Ви е страхотен.Браво на помощничката ти

Виж целия пост
# 46
van444eto, ти ли ще печеш блатовете?
Shocked ! Аз?????????????????????????? да пека блатове???????????????? 50х50??????????????????? Нееееееема начин..... Да е жив и здрав чичко Илчовски. Неговите са към 40 см. Ще наставям останалото....
:.Проекта Ви е страхотен.Браво на помощничката ти...
помощничката.... беше компаньонка на пазара. След това и дадох идеята ми и тя помогна единствено в това, от 20 смтрова, да поиска 40 смтрова елха..... Достатъчна помощ, нали? Като дойде време, ще помага и в критиката......   Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 47
Момичета, пускам една Power Point презентация, която Ванчето ми прати. Ползвайте моля интернет екслорер за да си я сейвнете на РС-то

 ПРЕЗЕНТАЦИЙКАТА

и ако не става, дайте на този линк http://pepina.hit.bg/Wedding_Cakes_in_Kuwait.pps

save target as... за експлорер

save linked content as... за Opera

save link as... за Мозила
Виж целия пост
# 48
Здравейте момичета,
Иска ми се да ви поздравя за невероятно красивите неща, които сътворявате с много любов и търпение.  Heart EyesОтдавна воайорствам из вашите теми, като изчетох доста неща. Не съм си и представяла, че може да се правят такива неща у дома. А предизвикателствата са нещо наистина уникално и невероятно. Вие ме вдъхновихте да се пробвам и аз да направя торта с "чаршаф". Не посмях аз да си правя материала за покритието, затова си купих готов марципан от Метро.
Първият ми опит преди месец, естествено не беше нещо особено, беше голяма драма за мен, но по-важното е, че гостите, които черпих с тази торта, останаха очаровани. То ми се късаше, лепеше и въобще, голямо преживяване беше, Whistling но всички жени (за мъжете не говоря, че от тях все пак не се очакват такива храбрости) около мен са счетита, или айтита като мен и естествено, аз съм едва ли не еталон за кулинарни умения,  Laughingно важното, че си знам мястото. А то е – да чиракувам мноооого дълго, докато поне отчасти започна да наподобявам вашите торти. Blush Поклон, пред уменията ви както и пред желанието ви да помагате и обяснявате.
След първия ми опит, смятам да направя и втори, но искам да пробвам друго. Решила съм да правя торта с бебешки обувчици и да ползвам руската мастика 2. Харесах си една торта на Наталина с такива обувчици и ще се пробвам да направя като нейната, защото за сега ще се огранича до копиране, защото не мога да рискувам със собствени идеи, които не бих могла да осъществя. Та, питането ми е, какво количество излиза,  newsm78 не мога да си го представя и дали ще ми стигне за обувчиците, малко украса като борд например или топчета отстрани и самия чаршаф. Дали да си направя двойна доза, или 1. Ако ми остане, колко време мога да го съхраня и как?. Уж четох, четох , но това ми е убягнало. И още едно кратко, като се замеси, трябва ли да отлежава известно време, час или повече, или може веднага да се работи с нея?

Благодаря ви за отделеното време. Аз дълго не смеех да попитам дори нещичко тук,  Blushама сега, срам не срам, питам си, пък и Бъни само ме подкукуросва да се включа тук. Peace
Виж целия пост
# 49
Krische - Е, Ха, ДОБРЕ ДОШЛА! Не болеше толкова да се престрашиш, нали??? За тази мастика - нищо не мога да ти кажа. Аз само... от комитета по посрещането......
Ако някой все пак не успее да си отвори линка който Пепи /  bouquet/ подаде, нека да вика силно. Аз успях да разнищя целия файл на отделни снимки и ще ги кача в подписа ми. Дръжте устите затворени, да няма настъпени езици...... Наистина има какво да се види.  Shocked
Виж целия пост
# 50
Krische, айде не така за айти-тата. Аз съм завършила КСТ в техническият.
За тортата с обувчиците Наталина знам че е ползвала Млечен марципан. За да покриеш и украсиш с Руска мастика 2 ще ти трябва още 1/2 доза. Пресявай захарта винаги 2 пъти и не я добавяй цялата - остави си 100гр. запас. Течните продукти трябва да са леко топли като ги добавяш къ захарта. Ако много лепне омеси с малко натурално царевично нишесте. Остави да преседи 1 час в хладилника и ако е много твърда след това загрей за 2-3 сек в микровълнова необходимото количество и разточи с нишесте  Hug
Виж целия пост
# 51
ето и аз да си покажа Барбито за рождения ден на племенничката. Не съм доволна никак и то защото реших да си спестя усилия, въпреки, че пак се изморих и ме заболя корема. Роклята реших да е с рулата, но не се заглаждаше добре с масло и роклята стана доста целулитна. И както исках бяла рокля с лилави орнаменти, коренно смених дизайна и естествено не ми хареса. На всичкото отгоре, понеже много се заиграх с нея, муса вътре се стопи и докато тръгнем се свлече назад и изглеждаше сякаш е тръгнала да сяда. Всички много я харесаха, но за мен никак не е добра. Ще пусна и снимка отзад, ако някой иска да види как се е свлякла. В началото мислех да не я пускам, ама после си викам, че и провалите трябва да си показваме, не само успехите, може някой да се поучи от тях.
Както и да е, за напред, ако не мога да изпипан някоя торта изобщо и няма да се захващам с нея. Crossing Arms

Виж целия пост
# 52
Благодаря ви момичета, и на Ванчето и на Пепи. И Пепи, това за айтитата и счети беше с чувство за хумор Laughing и съвсем добронамерено,защото моите приятели са все и само такива, а аз много си ги обичам (а пък и аз ай ти се водя JoyHeart Eyes Благодаря за съвета, това за затоплянето на течните продукти също го бях пропуснала. Ще си го замеся сега, а утре ще се пробвам с тия обувки, пък тортата по нататък, че още не е съвсем проходило мъничето, но понеже скоро ще го направи живот и здраве, а не искам като ми кажат "след два дни идвай на прощъпулник" да ме изненадат те, и да не мога аз да ги изненадам Joy с такава торта, щото на никой не съм казала, че имам такива мераци. И ако пък взема и ги направя, съвсем ще ги изненадам наистина. Все пак прочетох, че около 2 месеца поне може да се съхраняват в хладилник вече готови. Но понеже искам сега като я замеся, да ми остане готова моделиращата маса, си мислех дали и нея не мога да я съхраня увита в найлон в хладилника. newsm78
Виж целия пост
# 53
Пак да попитам - откъде препоръчвате да търся готов фондан и бои? Искам и флумастри, и някакви красиви цветове, аз имам основни от Кирковския.
От Кадемлия ли зареждате, или да поръчвам през интернет?
Виж целия пост
# 54
Krische обувките ги съхранявай в кутия ( картонена ) , и не в хладилника. В хладилника ще се овлажнят и няма да изсъхнат.
 Готовата маса и найлонов плик и после в добре затворена кутия. Мисля че не я слагат в хладилника момичетата. Петя получила се е , не се критикувай толкова. Ама щом държиш на критика да кажа  Mr. Green - може би ако беше сложила малко бели цветчета по основата ,и имаше кант някакъв - щеше да изглежда страхотно. Важното е че са я харесали - нали се учим  Wink
Анда аз не мога да кажа със сигурност - но готова моделираща маса момичетата купуват от Кадемлия. За бои различно- някои от нета други от Кадемлия. На кой както му е изгодно.
Виж целия пост
# 55
Аз я свалих презентацийката, но не иска да ми се отвори, сега пробвам нещо друго и ако не стане, "ще викам силно" Mr. Green, но да благодаря предварително на Пепи  bouquet
petia_tag, прати още снимки и отзад.И на мен така ми се получи и размекна, като правих Барбито с рула.С блатове е най-сигурно.Но цвета е красив, пастелен.И реално си направила 2 торти, долната е хубаво загладена.Важното, че племенницата ти е останала изненадана  bouquet
Krische,добре дошла и кьсмет в правенето на торти Grinning
Виж целия пост
# 56
Вайлет и какво излиза че трябва да се хвалим и бием в гърдите като занесем торта-изненада някъде за да не се получи гаф, като при тебе  ooooh!, нямам думи просто...
Силрай много са хубави "Пух и ко", имам спомен че не ги правиш за първи път, ти ли беше тази ,която се тормозеше с една глава на Мечо Пух...
petia_tag дизайна на роклята на мен ми харесва, много й отива това лилавото на куклата,гадно че си имала проблеми, тоя мус как така се е стопил, мен винаги ми стяга ужасно много още докато го правя даже му слагам малко течна сметана за да го разредя.
Виж целия пост
# 57
Здравейте всички късничко е ама аз да вляза на бързо за да кажа ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ КАТО МЕН ДА ПОЛЗВАТЕ МАСЛОТО НА ФАНТАСТИКО ФФ ВКУС. С дреби е трудно и се зорих да правя торта два дни за да се разтече заради тъпото масло, което между впрочем си е чист долнопробен маргарин и пуска вода. Замално да хвана минингит че я украсявах буквално в камерата защото щом я извадех се разтичаше. Моля някой по- вещ да го сложи това удебелено на първа страница. сега се връщам при гостите и утре ще покажа тортичката да се почерпите за мое здраве - то по снимките си личи. но това като се успокоя сега се връщам при гостите
Виж целия пост
# 58
Krische, аз мисля, че съм те срещала в темата неотдавна Simple Smile, може и да греша... Добре дошла! Питай винаги, когато имаш нужда от съвет, помощ, коментар...

Ванче, това, което видях не знам как попадна ти на него, но ми попрекърши представите за торти, техники, труд и мегаломания....Има невероятни неща като идеи, но това, което ме стряскаше във всяка торта беше размерът й, респективно устойчивостта й...евала, ама то...където има пари, има и чудеса...бих му почиракувала на този симпатичен господин...дано пък видя как става тази конструкция...Ти за 40см-овата торта оттам ли се вдъхнови...(идеята ти е брилянтна)

nandelche, честит ти повод, явно е днес! Да си жива и здрава, с много късмет и любов да разполагаш:))) Чакам тортата ти с нетърпение:)

Петя, барбито е хубваво, добре е че е на торта-основа и си могла да не рискуваш силуета, заради порциона. Пусни снимка отзад, но мисля, че може и ефектно да е било...не се поддавай на ядове, ще имаш още поводи за барби, ще си я облечеш според представите си...Човек тръгва с идеята, че ще стане, но нещо все може да го възпрепятства...няма как да знаеш предварително колко възможност за изпипване ще имаш. Цветовете страшно ми харесаха:)
Виж целия пост
# 59
Аз тъкмо си омесих мастиката, когато ме разлюла земетресението, и ми стана някак мъчно, за живота, нещата които правим, ценим и как всичко само за един миг може да изчезне. Ама това е живота. Не може пък да се спрем и да мислим за тези неща, а по-добре да си се радваме на тези дребнички нещица, които даряват радост и обич. Даже после се сетих и за тези хора, които не са разбрали дори, за тези чувства, от които Вайълет е вложила в онази торта за бебенцето. Те не заслужават да им направиш такава торта, но ти си щастливка, защото си доставила удоволствие на себе си докато си я правила и си разпръсквала положителна енергия около себе си. Здраве да, някои хора са си такива.
Та сега мойта първа мастика отлежава Laughing
Димитрина, може би си ме виждала в "Ти какво сготви, снимай покажи" , където само си показах първата драматично приготвена торта от този тип, с големите пукнатити, плохи и премеждия hahaha И веднъж само писах в октомврийското предизвикателство, защото исках да питам Тандури защо не виждам снимките от предишното, защото мен ми трябваше да видя нещо, точно по повод мойто първо тортоправене Joy. Тук никога не съм се весвала, но вече се престраших и съм готова за яка критика, само да има какво да покажа де. Щото то може да се боря да се боря, и накрая всичко да замине в кофата Joy Joy Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия