Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 18-та тема

  • 46 513
  • 371
# 210
pep-4o   bouquetУтре ще правя точно същата супа от свинско джоланче, но с оризче, както я беше правила предния път. За рачела - нямам думи, обожавам го

alex_og97 - много хубава питка  Hug

За всички момичета - страхотни сте, да не изброявам поименно. Радвам се с вас и искрено ви се възхищавам
Виж целия пост
# 211

pep-4o, тези ореховки изглеждат страхотно   bouquet, но нещо не ми се отваря рецептата  newsm78
    На мен ми се отвори! Wink
    Питката ти е ЧУДНА!!! Hug
Виж целия пост
# 212
Момичета ,пак огладнях като разгледах творенията ви Crazy

При нас онзи ден беше мързеливо зеле в гювеч на Лео,мисля че беше:



и порцийка



а днес много вкусни гювечета с пилешки гърди,по рецепта на Илрай78,но с малки допълнения:

Виж целия пост
# 213
добър вечер от мен, ето моята снежна манджа от днес

свинско с праз - любима на всички в къщи през зимата


кой искаше рецептата за сладкарския крем? ето я:
Crema pasticera di Maurizio Santin
500г. мляко
125г. захар
4 жълтъка
40г. брашно (може да се замени с нишесте или 50:50)
5г. масло
1 пръчка ванилия - може да се сложи ванилин
Приготовление: Сложете млякото заедно с разцепената по дължина шушулка ванилия в тенджера да заври. В друг съд разбийте жълтъците и захарта докато побелеят, добавете пресятото брашно без много да го бъркате, добавете една трета от врящото мляко, разбъркайте и отново кипнете останалото мляко. Изсипете наведнъж в тенджерата млечно-яйчената смес, като разбърквате добре. Върнете на огъня и когато се появят 3-4  мехура на повърхността, свалете от огъня и прехвърлете в студен съд - охладете я бързо, като разбърквате енергично, и сложете маслото, нарязано на люспи от горе, за да не се образува ципа на повърхността.
Виж целия пост
# 214
Здравейте, ето ме и мен... Hug

От мен тази вечер:

предястие с яйца

салата с авокадо и моцарела

пиле в гювеч

Виж целия пост
# 215
Да покажа и аз за първи път нещо : кифлички с локум

Виж целия пост
# 216
Нещо не се справих с качването. Може да ги видите тук:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=141190&pid=9029788
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=141190&pid=9029782
Виж целия пост
# 217
asyalein e права,точно така се казва  Peace синът ми също не го хареса, ама тои е фен на баварски кремове  Laughing но другите му писаха 6, за6тото е лек и профирен. Ето рецептата на Наталина, по нея го правих  Peace
Кюбит ,аз не сам запозната много, но по тази рецепта е с лимон, така се и казва. Започнах да правя сладкиши откакто открих вас   bouquet
 Laughing
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg37.html#msg37

Мила каква извара ползва,ако може марката направо да ми кажеш  Praynig ще съм ти  много благодарна!
Виж целия пост
# 218
Въпреки късния час минавам да се запиша, че до скоро не ми оставаше време за темичката, а и за снимки.
Тук отново е много вкусно както винаги. Почти усещам аромата на вашите ястия.

От мен Кюфтета по гръцки с млечен сос Tzatziki, салата с чушки, ориз с пилешки късчета

   

Виж целия пост
# 219
alex_og97 Питката ти е разкошна  Peace Ето рецептата за питка с кашкавал и розмарин :
1,5 ч.чаши брашно
1 бакпулвер
1к.л. сол
150 гр кашкавал, нарязан на кубчета /от него отделям малко за украса/
1 яйце - разбито с 1 с.л. горчица и 4 с.л. прясно мляко
4 скилидки чесън - нарязан / или 1 малка глава лук-нарязян/
1 с.л. розмарин / или мащерка/
  Всичко се обърква с лъжица на твърдо /сухо/ тесто. Не се меси много, а накрая леко с пръсти.
Оформя се с ръце на питка, слага се в обилно намазана тавичка, украсява се с отделения кашкавал и листенца розмарин и се пече. Яде се топла. /Чудя се, ако тестото е с мая дали няма да стане по-хубава - не съм пробвала/ Много ароматна питка стана , но малко твърдичка за мен. Wink
Виж целия пост
# 220
Много хубавини. Пък и едни сложни си ги говорите - Ася и Луиз, и Котка и тя и Кюбит и Милена, като ги завъртите тия вносни манджи и думи newsm78 и нищо не разбирам Joy Ама ми е интересно де, да не решите, че се заяждам. Напротив, много ми е гот да чета такива чуждоземни коментари, но все не се решавам аз да сготвя по-странни неща Wink Но специално Ася, винаги ти чета с голямо внимание и интерес, много различно готвиш  Hug

Нела и аз правя подобна питка, даже я бях снимала преди дни, само дето е идейно това за розмарина, не съм слагала подправки в нея, така че си отмъквам идеята Heart Eyes

Не пропускам нито манджиджка, нито буква от тази тема, но не ми стигат силите да кажа по отделно на всички, колко ми е хубаво, че ви има, да давате идеи и да радвате очите ми. И най-вече, да си дойдем на думата - да крадаааааа hahaha

Ето едни откраднати кошнички - по юлиански и по на още много. Важното е, че идеята е много добра, а пълнежа - с каквото си намерим из хладилниците Joy

Виж целия пост
# 221
Pep-4o дай рецепта за пилешките хапки, изглеждат много вкусно.

заповядай Ани Пиле а*ла Галерия
Виж целия пост
# 222
Но специално Ася, винаги ти чета с голямо внимание и интерес, много различно готвиш  Hug

Крисче, благодаря ти за признанието.
готвенето за мен е постоянно любопитство : пасват ли си тези подправки, продукти; как би изглеждало, вкусно ли е...после показвам.
който търси предизвикателства, ще си намери при мен нещо  Laughing

честно казано в месеца не ни се събира нито веднъж да ядем едно и също,
за годината само 1-2 пъти  Blush (обикновено мъжът ми се възмущава, че съм му готвела странни неща от българската кухня като гювеч или сарми, а хубавите съм ги криела. под хубави разбира мекици и катми Joy)

та да не разочаровам, отново експерименти Mr. Green

Feldsalat  с репички и балсамико-меден сос
 не знам как се казва на английски, в Бг я няма тази салата за жалост, вкусна е и издържа на минус Т Flutter



картофено пюре с някакви аюрведически подправки, кафевите плочки са нещо като пушено тофу, но не от соя, а от Azuki bean
не се обработват термично като тофуто, за да стават за ядене, т.е. директно се консумират.
вкусни са, но бяха сухички и направих майонеза с мисо за сос.
вкусно стана Peace


Виж целия пост
# 223

Feldsalat  с репички и балсамико-меден сос
 не знам как се казва на английски, в Бг я няма тази салата за жалост, вкусна е и издържа на минус Т Flutter

има, има! обаче такава цена са й сложили, че досега не съм купувала... за интересуващите се - в Хит и Метро съм намирала, точно така се казва - Фелд салата. На какво има вкус? В смисъл, има ли горчива жилка, или си е неутрална?
Ася и на мен ми харесва експериментаторския ти подход, единствено вегетарианската му жилка ме възпира от последователстване  Joy

Много хубавини. Пък и едни сложни си ги говорите - Ася и Луиз, и Котка и тя и Кюбит и Милена, като ги завъртите тия вносни манджи и думи newsm78 и нищо не разбирам Joy Ама ми е интересно де, да не решите, че се заяждам. Напротив, много ми е гот да чета такива чуждоземни коментари, но все не се решавам аз да сготвя по-странни неща Wink Н
Крисче, кое бе? аз пък нищо кой знае колко чуждоземско не съм показвала, като изключим италианските неща, ама те са си ми слабост  Embarassed пък и не са много далечни! А ти питай, обяснявам на мига, никога не може да ми омръзне да говоря за храна  Joy
както Сладка Хапка веднъж каза, имаме любовни отношения с храната  hahaha
Виж целия пост
# 224
Lois, вкусът е неутрален, леко има остатъчен вкус на ядки... листенцата не са като при марулата, а са по-скоро крехки.
де да знам как да го обясня... newsm78
иначе растенията са малки, с дребни листа...



баща ми си взе оттук семена да сее, незнам какво е станало.
колко струва в Бг?
тук е малко по-скъпа от зелената салата, около 1 Е (+ - 0.30Е)

свекърва ми я прави със сос от йогурт и сметана,
аз предпочитам да не е толкова ососена Mr. Green

P.S. Lois, знаеш ли колко е трудно един вегетарианец да посоли месна манджа?
солта не мирише и не мога да преценя колко да сложа или колко съм сложила...
там карам на неща, които владея и затова експериментите ми са ограничени, но ги има де...

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия