Какво да сготвя с ... карфиол?

  • 4 745
  • 28
# 15
аз често правя салата с оцет и зехтин,супа от карфиол и паниран ,често в къщи го мислят за панирана бяла риба и го заливам с чеснов сос с копър
Виж целия пост
# 16
Туршия е правилното изписване.

Обичам супа с карфиол. Приготвям често и манджа с карфиол, кисело зеле и картофи на фурна.
Виж целия пост
# 17
Сварен карфиол със сос от сирене. Не мога да дам точните пропорции на соса, винаги го правя на око. Сгрява се прясно мляко, добавя се натрошено сирене, кашкавал, топено или пушено сирене, каквото имате останало в хладилника. Ако е рядко може да се добави брашно. Подправя се с чесън на прах и риган.
Виж целия пост
# 18
 Правила съм фалшива шкембе чорба от карфиол. Става страхотно вкусна, отделно пак си правите скълцан чесън с оцет и си сипвате в супичката. Ммм, скоро ще направя, добре,че ме подсети Peace
http://bgkulinar.net/recepti.php?id=1316 Това е рецептата, като аз запържвам червен пипер и без кашкавала.
Виж целия пост
# 19
Любимата ми рецепта за карфиол напоследък

Сваряваме леко карфиола на розички. После го слагаме в тавичка. Разтваряме 1-2 супени лъжици гъбена крем супа в 1-2 ч.ч. Сметана (може и малко вода). Добавяме топено сирене, шунка, кашкавал и други неща пожелание. Заливаме със сметаната и печем. Става стахотно....  Heart Eyes
Виж целия пост
# 20
Имам ли карфиол под ръка, неизбежно правя хрупкавия карфиол на Лео  Hug Бързо, лесно и невероятно вкусно.
Виж целия пост
# 21
Аз направих онзи ден следната измишльотина: 1 глава сварен карфиол на розички изсипах в тавата и залях с Маги фикс за запечени кренвирши с картофи (такъв имах). Отгоре настъргах обилно кашкавал и запекох до зачервяване. Домашните си облизаха пръстите и изкоментираха, че било малко количеството  Laughing
Виж целия пост
# 22
Аз го кипвам във подсолена вода да омекне,оставям го да се изцеди и след това панирам.
Виж целия пост
# 23
Обичам да правя салата от карфиол - карфиол на дребни рози се подварява за кратко във вряла подсолена вода. Залива се със сос от лимон, който може да се разнообрази, като лимонът се смеси с майонеза, и се поръсва обилно със сусам.

Друго любимо е карфиол + моркови + броколи със сос бешамел на фурна. Карфиолът и броколито на розички, морковите - на едри кръгчета или парчета. Може да се подварят леко. Заливат се с бешамел и се пекат на фурна, като отгоре се рендосва кашкавал към края на печенето. Оригиналната рецепта е някъде в рецептурника на форума Simple Smile
Виж целия пост
# 24
Страхотни предложения   bouquet. Голямо разнообразие имало, пък аз си знаех само зимнината и панирания /а до преди две години и за паниран не бях чувала  Embarassed/. В събота направих мусака - получи се страхотно. Направих я по същия начин както си я приготвям само картофите замених с карфиол. Домашните ми си облизаха пръстите. И понеже ми остана и малко сварен карфиол направих и салатата с олио и оцет. Ммммм, добро мезе за ракийката  newsm24
Виж целия пост
# 25
Правя го паниран  и на крем супа
 Много добри предложения има ,ще изпробвам
Виж целия пост
# 26
Правила съм фалшива шкембе чорба от карфиол.

Може ли по-подробно......

Предпочитаме карфиола суров в нашата къща......идеално  замества семките пред ТВ-то......


Видях,че има в магазина броколи..... - ще пробвам рецептата на Бу....
Виж целия пост
# 27
Аз, пък правя супа, която става много бързо, лесно и е много вкусна.  chef
1 глава карфиол я измивам и накъсвам на розички, като изрязвам кочанчетата. Заливам с не-много вода, 2-3 пръста и слагам да ври със сол и черен пипер за около 30-40 минути. Като омекне добавям 1 ч.чаша прясно мляко и ври 5 минути. Махам от котлона и заливам със запържено масло и червен пипер, като за шкембе. За да не загори червения пипер, слагам маслото да "зацвърчи", махам от огъня и добавям червения пипер.
Виж целия пост
# 28
Друго любимо е карфиол + моркови + броколи със сос бешамел на фурна. Карфиолът и броколито на розички, морковите - на едри кръгчета или парчета. Може да се подварят леко. Заливат се с бешамел и се пекат на фурна, като отгоре се рендосва кашкавал към края на печенето. Оригиналната рецепта е някъде в рецептурника на форума Simple Smile

Направих го, вкусно е, препоръчвам го! БЛагодаря!  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия