РЕЦЕПТАТА вегетариянска паея
задушаваш на котлона в една тава с малко зехтин зелен боб, от голямият бял боб, карфиол , броколи на пар4енца и една нарязана на ленти4ки пиперка.Това ако са бланширани, ако не първо ги сваряваш(без пиперката).Та задушаваш ги в мазнина с малко сол, ама малко.Изваждаш само ленти4ките задушен пипер и ги оставяш настрана.После добавяш ориз, 1 до 1 и половина 4аши, продължаваш да запържваш докато ориза стане леко прозра4ен и добавяш вода в съотношение 3 към 1, да не превариш ориза, много е важно. Добавяш 1 зелен4уков бульон, шафран, куркума, още малко сол само ако е необходимо.Бъркаш малко на котлона докато заври, изклю4ваш котлона, нареждаш ленти4ките пипер отгоре в кръг и без пове4е да бъркаш. През това време загряваш силно фурната и го хакаш там да се пе4е.Като из4езне водата и хване златиста кори4ка, зна4и е готово и после мляс мляс.