Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях 63

  • 55 896
  • 294
# 210
Много трудно беше!Този фондан трудно се точи,залепваше ми постоянно за точлката и за това го "разточих " с ръце.сложих го върху тортата ,а той  се изпокъса,оправих го с гореща лъжица,но пак не се получи като хората!надявам се втория път да е по-добре!Снимки няма да има че ме е срам BlushРастопих и кафяв шоколад(правих тортата с бял)но не можах да направя рози,Много меко стана и нищо не успях да направя! Blush
Виж целия пост
# 211
Момичета,кое покритие става бяло на цвят,защото досега съм правила само марципан,,Варна,, - той жълтее, а нямам бяла боя
Виж целия пост
# 212
Момичета,кое покритие става бяло на цвят,защото досега съм правила само марципан,,Варна,, - той жълтее, а нямам бяла боя
Класически фондан, варен фондан, руска мастика 2 и фондан по рецепта на Мишел Wink
Виж целия пост
# 213
Мерси,ПЕПИ Flutter
Виж целия пост
# 214
Зравейте момичета.Сголямо удоволствие прочетох 5 страници и трябва да ви кажа,че ми напълнихте душата.Започвам по именно.
Оранжево небе стилна торта с тези облаци.
Ванче страшна си бе мила ,ти наистина си пълна с идей .Браво на теб.
Димитрина73,чудесен дядо мраз много актуална торта.
Нели ди колата е добра,а също и единичката,даже така е по интересна.
Клеарт,тази камина и елха много ми допадат.
Духи пухи емблемата на Спартак е супер..Светлане и ти си на празнична тема супер е елхата..
Психокук ,макуин е чудесен.
Маринка много ми хареса капелата.Съчитала си цветовете много добре.
Силрай и твоите торти са страхотни,браво .
Ади5,а твоята торта ми взе очите с тези пеперуди.....Кажи мила как и от какмво ги направи.
А пък аз снощи бях на банкет в ресторанта на шефката,който откриха преди месец.Още за откриването бях замислила тортичка,но издърпаха датата на откриване и аз нямах време да я направя,но пък снощи ги изненадах.Управители на ресторанта са синът и дъщерята на шефката,с които много си допадаме та за това им направих тази торта.Трябва да ви кажа,че бяха очаровани и дори не искаха да я разрежат и така си остана цяла.

Пепи , пък за твоите нямам думи ,лилавото ми е един от цветовете любими,а кутията е перфектна.
Едно голямо браво на всички smile3501 smile3501 smile3501
Виж целия пост
# 215
Хей Албенка и аз сигурно нямаше да разрежа......като истинска е БРАВО!  bouquet
Виж целия пост
# 216
НелиДи, стига на човек да му хрумне спасителната кръпка навреме, подобни неволи често са в услуга - при теб се е получило добре, предвид веселата бебешорска торта...Много добре:)

Пепи, чудни цветове, съвсем малко пастелни, но толкова меки и наситени в същото време - уют някакъв внасят - чудна е:)))

Ади, много по екстравагантному нежна торта - вероятно си допълвала елементите в движение и не всички са били в първоначалния проект, но това натрупване й придава някакъв ориенталски привкус - хареса ми и цветово. Само заглаждането на места те е предало, но като цяло е добре и в това отношение.

Албенче, как забърка това кафе, почти виждам парата как излиза с този въртящ се каймак...Разкошна е като атмосфера, а и като изработка...Simple Smile))
Виж целия пост
# 217
Тук е 6.30 ( сутринта) и определено ще бъда освидетелствана като "луда"  Mr. Green
Обаче имам толкова неща да правя , че да видим май накрая нищо няма да излезе от идеята ми. Ако ви кажа друг път че съм тръгнала да правя Династия и да я мъкна на 250 км- моля ви кажете ми да се откажа. Но аз хем вкусно хем ефектно , че на всичкото отгоре и два часа и половина път с камили  ooooh!
 Силрай Колата е страхотна , Спайдъра също. Добре че моето дете е още малко и не ми е казало че иска торта кола , че ...
Пепи това подаръче за мен ли е  Wink Много ми харесва понеже...
Марина шапката е много красива. Забележка имам само една - следващия път направи вътрешността на розите по тъничка и се опитай да я скрие с първите 2 -3 листенца. Пепи имаше някъде стъпка по стъпка как се правят невероятно красиви рози
Адитортата се е получила много добре. харесва ми идеята - а пеперудите , с какво ги прави. Единствено борда на втория етаж ми идва малко грубичък и по-широк , но ми харесва . Браво
Албена айде казвай не шефката да "увеличение " ... Аз при такава торта . щях да се позамисля ...

 А сега питанка - с Коледни цветове ли да е тортата и ли с нещо от рода на бяло , прасковено ( типично женски ? ) . Мъжа ми не хареса идеята , каза че "кой знае каква декорация нямало"  #Crazy
Виж целия пост
# 218
Мацки,страхотни сте...само така!  bouquet
Ванче, ти си безспорен фаворит. Hug

Имам въпросче към американските и канадски сладкарки:
 Hug Някой карал ли е курса за декорация на Уилтън?? Кажете моля как е,ако някой го е карал...благодаря! Heart Eyes
Виж целия пост
# 219
http://www.deliaonline.com/cookery-school/conversions/    Merki
Виж целия пост
# 220
Димитрина73,кафето е фрасистура карамел и сипах по капка не разбита сметана и лека завъртях с клечка за зъби ,ето ефект.Покритие и орнаменти са от Руска мастика2
Рая,увеличение имаме всички от предният месец,пък и не обичам да се мазня,а с нея се познаваме от 20 г.,а работя във фирмата  от 13г.
Виж целия пост
# 221
Верно ми горяха ушенцата днес..... ама от работа.... няма време да надникна да видя кой ми дрънка кокалите.... Joy Айде за пореден път да дам ориентир по въпроса в снимки и обяснения ТУК. Всички сини думички са препратки към снимки. Има и за хартията и за точенето и за къпренето....
За тази която питаше за точенето на нишесте и захар: Става!!! Но..... съхне бързо и се цепи после. Освен това, трудно се кърпи. И се лепи и трудно се чисти. За белия шоколад няма проблем, но за кафявия......  #Crazy - мъка голяма.... За кръпките - ако не стане с топла лъжичка, мачкаш в ръцете парче тесто или го затопляш много в МВ. Намазваш мястото с олио и размазваш кръпката отгоре. Размазва се с нещо гладко, по възможност пластмасово. Най-накрая се "полира" с пръст натопен в олио....
Айде сега да поразгледам кой какво е сътворил тия два дни......и да покритикувам малко...... Wink Wink Wink
Нелка - забравих Влади на 11ти. Направо ме е срам от себе си!!! Нека е жив и здрав и да стане голяяяяяяяям и силен мъж!!!!
Тортата единичка е супер.... Мисля че е време да се позавърнеш тук. Напъха ме мене тука и забегна.... Не е честно просто.... Sad
Светлане - Много ти е оригинална елхата. Аз след тия 3Д дето ги въртя напоследък, почвам да си мечтая за плоски торти, че надминах и Силрай с 3Д.... Оригинална украса и хубави цветове. Супер е.
Психо....... - екстра  е Маккуина. Трябва ли да е с 4 очички, обаче? Че не съм много наясно с този герой?
Марина - шапката е невероятна. лично за мен, ти си нашата гордост в темата. Най-мъничка но много талантлива....   chef
Силрай - и твоят Маккуин е супер. Ама що е толкова кльощав Мечо Пух???? На диета ли е покрай празниците? Спайдърменската маска е ефектна. И нестандартна...... и добре направена... и достойна за завист откъм червено....  Sad
Пепи - твоят подарък е отново за аплодисменти. А въженцето е направо перфектно........
Ади - Досега май, не съм те срещала тук. Или поне не съм те коментирала. Тортата е просто..... страхотна. Защо досега не съм срещала тези твои торти? Много са добри???!!!
Албена - Тортата е толкова сладка, че наистина не е за рязане. Много добре си я направила... ти бавно, но сигурно отиваш към фондана, а Пепи малко по-бавно но също сигурно отива към сметаната..... Да видим какво ще стане...... hahaha
И то какво стана???? Кой да критикувам?????  Confused







Виж целия пост
# 222
Момичета, HELP!!! Засипете ме с хубави спайдърмени за прерисуване. Имам торта, но големичка и с моделирани фигури ще стои постна та се разбрахме спайдърчо да го рисувам, но нещо не ми е ден днес и не намирам в нета подходящи  Sad
Виж целия пост
# 223
Пепи - от мен това:
http://www.coloring.ws/spiderman1.htm

http://www.ausmalbilder.info/malbuch/101-ausmalbilder-Spider-Man.html

http://images.google.bg/images?ndsp=20&um=1&hl=bg&cl … ;start=0&sa=N

http://images.google.bg/images?um=1&hl=bg&client=firefox … D0%BD%D0%B8%D1%8F

Виж целия пост
# 224
АЛБЕНКААА тортата е шеметна smile3501 smile3501 smile3501 изпипала си я до последния детайл, букета е прекрасен, чашите от най-изискан порцелан  bouquet  лесно ли се работи с руска мастика2 , а може ли да се замеси и да се използва след няколко дена Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия