Спор за кафето

  • 8 514
  • 49
# 15
Сега ме объркахте.
От както се помня си правя дълго кафе, за да ми е по-слабо уж, понеже го пия без захар.
А май съм пила по силно  newsm78
ама аз и допълнително му добавям вода....
Виж целия пост
# 16
Момент сега! Да наливаш вода не е едно и също като да пуснеш повече вода, докато го приготвяш. Във втория случай, водата извлича повече кофеин и наистина кафето става по-силно, но пък за първия въобще не знам.
Ето това е вярното. И то единствено за еспресото. Колкото по-дълго се пусне толкова повече кофеин се извлича. Иначе за джезвето - колкото повече вода, толкова по-слабо.
Виж целия пост
# 17
Кофеина от една доза кафе ще си е все същото количество, без значение колко вода се слага на кафето.

Количеството е същото, но концентрацията не, защото повечето вода разрежда и би трябвало да намаля действието на кофеина и кафето с повече вода да е по-слабо. Моята логика казва това, пък може и да бъркам.


И моята логика е такава .
Виж целия пост
# 18
приятелката ти е правата  Peace
Виж целия пост
# 19
Не знам в кое кафе има повече кофеин, но със сигурност мога да кажа за себе си, че ако изпия сутрин две къси, получавам сърцебиене и проблеми с кръвното. Ако изпия две дълги - нямам проблеми.
Виж целия пост
# 20
Днес научих нещо полезно, мерси за темата  Simple Smile Peace
Виж целия пост
# 21
Ако става въпрос за еспресо - дългото кафе е по-силно.
Ако става въпрос за разтворимо кафе - колкото повече вода се сипва, толкова повече се разрежда разтвора и става по-слабо. Същото важи и ако във вече направено еспресо доливаш вода - тогава се разрежда.
Това е и моят отговор.
Виж целия пост
# 22
Не знам в кое кафе има повече кофеин, но със сигурност мога да кажа за себе си, че ако изпия сутрин две къси, получавам сърцебиене и проблеми с кръвното. Ако изпия две дълги - нямам проблеми.

Абсолютно и при мен така  Simple Smile

Нашето кафе е с едни таблетки, не е еспресо, нито е шварц. Излизат средно дълги. Тук пият огромни чаши с кафе, което е доста разредено. И слабо. Мога да изпия много и нищо. Но наистина от две италиански напръстничета ставам  #Silly

На мен не ми изглежда логично - значи ще сипя в едно кафе една кофа вода и то ще стане супер силно? Няма начин  Laughing
Виж целия пост
# 23
 newsm78не съм се замисляла за това,но обичам дълго кафе
Виж целия пост
# 24
Аз пия само дълго, но никога не съм се замисляла,защото пия доста рядко.
Виж целия пост
# 25
Като се прибави още вода, кафето единствено става в по-голямо количество Mr. Green
Виж целия пост
# 26
Кофеинът е силно  хигроскопичен - колкото повече вода се слага, толкова повече кофеинът се разтваря и съдържанието му ще е по-високо.  Wink

Мога да ви сканирам "учебника". А по-лесно е да погледнете ТУК към края на страницата.
Виж целия пост
# 27
Кофеинът е силно  хигроскопичен - колкото повече вода се слага, толкова повече кофеинът се разтваря и съдържанието му ще е по-високо.  Wink

Много интересно наистина  Blush Не предполагах изобщо. Защо такава масова заблуда има тогава навсякъде?  Crazy  И нали шварц кафето (не е разтворимо) го водят много по-слабо от еспресото?  newsm78
Сменям още утре машината със силно и хипер късо еспресо.  hahaha

Ние с Лиска пием такова:

от такава машина:

сега аз ще мина на това, и без това ми беше мерак  Blush

Виж целия пост
# 28
Приятелката ти е права .
Виж целия пост
# 29
Ясно, схванах.

Ако се слага вода и тогава се вари, повече вода= по-силно, защото се извлича повече кофеин и повече те "хваща".

Ако е разтворимо и се налее повече вода= по-слабо, защото се разрежда. И действието на кофеина е по-слабо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия