Машина за хляб - 13 част

  • 86 219
  • 997
# 690
Много благодаря на всички за пожеланията.  Hug

Ketti благодаря за рецептата и описанието - страхотно си се справила. И аз ще опитам (отново), че ми е голям мерак тоя козунак.... То Великден ще дойде аз още няма да съм го налучкала. Embarassed
Виж целия пост
# 691
Момичета,бързам да ви пусна една рецепта за ултра бърз хляб.Моят в момента се пече и е излязъл чак от контейнерчето,а изобщо не съм спирала процеса на бързата програма.Стана си от раз.Сега рецептата,снимки по-късно.

180 мл топла вода(45-50 градуса)
2 яйца-предварително разбити
2 1/4 чл масло или маргарин-леко разтопен
3/4 чл сол
1 сл захар
3 чч брашно
3 чл суха мая

Рецептата е много точна,но при мен яйцата бяха мънички и се наложи да добавя 2 сл топла вода,за да стане хубава топка.
Почти не съм отваряла капака,само на два пъти и то много набързо,да добавя водата и да посъбера тестото и оставих.
Забелязах,че в началото тестото беше на хубаво оформена топка,а в края на месенето тестото се размазваше,но оставих всичко така,като си помислих,че още при месенето е започнало втасването.Предполагам,че така се получава при бързата програма.
Така приятно ухае,че все покрай машинката се въртя.Страшно много се надигна хляба.
Та,който реши може да зарежда машинката.
Забравих да напиша,че рецептата я дават за бърза програма от 58 минути,моята е 1,20 часа.И това 1 чч чаша=240мл.

Ето го бързака
  -това е вътрешноста,много мека и пухкава
На вкус-незнам,хляб не ям,домашните ще кажат,но след вечеря.

Рецептата е от руски сайт.


Виж целия пост
# 692
Мах мама, довечера ще пробвам тази рецепта , но ще я пусна на нормален, защото аз няма бърза програма.
  bouquet
Виж целия пост
# 693
Мах мама, довечера ще пробвам тази рецепта , но ще я пусна на нормален, защото аз няма бърза програма.
  bouquet

На нормална няма да стане,защото е за бърза програма и ще ти превтаса.
Друга ще ти дам,за френски хляб-3,30 часа.


3 сл зехтин или олио
1 чч вода
1 чч брашно
1 сл захар
1 чл сол
1 чч брашно
2 сл сухо мляко
1 чч брашно
1 чл суха мая
Писала съм я по реда на продуктите,както се слагат в контейнерчето,абсолютно точна е,не е нужно да се наблюдава процеса.
Рецептата е подходяща за отложен старт,обикновено така го правя този хляб.
1 чч=240 мл
 
 
Виж целия пост
# 694
Благодаря, аз по тази правих френския ми хляб   bouquet
а защо няма да стане, тя е дълга 1.20 час, както при теб
Виж целия пост
# 695
Desi D, не съм видала тук някой да ива такава машинка, но пусни снимка или опиши бутоните и надписите, за да се ориентираме, иначе как да ти помогнем?
Виж целия пост
# 696
Макс-мама.....внимавай! Сложих твоя хляб и за първи път ще правя нещо на бързата програма......
Виж целия пост
# 697
Макс-мама.....внимавай! Сложих твоя хляб и за първи път ще правя нещо на бързата програма......

В очакване съм,колко ти е дълга бързата програма?
Сега след като е изстинал,като го поогледах и помирисах,прилича ми на тутманик.Следващият път ще добавя нещо,например,сирене или маслини,може шарена сол,незнам,ще го измисля.
Виж целия пост
# 698
Кети, едно бързо въпросче - пуснах аз козунака, сега е първото втасване - до тук върви Ок.тестото ми харесва като консистенция. Обаче, като се стигне до сплитането - тогава ли мажеш и поръсваш със захар-понеже пишеш, че слагаш да втаса и сплетен или след това преди печенето?
Виж целия пост
# 699
max-mama, червен пипер бих ти предложила.

Аз пък днес се обърках и сложих половината мая (суха) с средата на слагане на брашното. Пак стана.
Виж целия пост
# 700
Макс-мама.....внимавай! Сложих твоя хляб и за първи път ще правя нещо на бързата програма......

В очакване съм,колко ти е дълга бързата програма?

1.20ч.......За сега върви добре....На вкус трябва да е супер, защото това са продуктите и за болярската питка......Аз сложих 2ч. бяло + 1 ч. типово брашно.
Виж целия пост
# 701
Макс-мама.....внимавай! Сложих твоя хляб и за първи път ще правя нещо на бързата програма......

В очакване съм,колко ти е дълга бързата програма?

1.20ч.......За сега върви добре....На вкус трябва да е супер, защото това са продуктите и за болярската питка......Аз сложих 2ч. бяло + 1 ч. типово брашно.

Измина 1 час...........
Виж целия пост
# 702
Доника, аз забравих че се маже след като напълно втаса и го намазах още като го върнах в машината и поръсих със захар.Това го направих преди последното втасване.
Мах мама, утре ще пробвам твоя хляб.Много добре изглежда
Виж целия пост
# 703
Благодаря, аз по тази правих френския ми хляб   bouquet
а защо няма да стане, тя е дълга 1.20 час, както при теб

Значи това е бързата ти програма,и да не е,щом времетраенето й е толкова,можеш да опиташ.

max-mama, червен пипер бих ти предложила.

Ще опитам.Мъжо много обича червен пипер в тестени  неща.
Виж целия пост
# 704

Малък хляб стана, независимо от количеството брашно. Общо взето толкова слагам за цяла програма и ми излиза извън контейнера. На вид изглежда супер! На вкус..... newsm78още е топъл...А ще ходим на рожден ден. То и това бе причината, поради която избрах тази рецепта. В машинката месих питката за рожденния ден. Беше заета. И разполагам с малко време докато тръгнем и рецептата ми дойде добре дошла! Не знам как е вътре, топъл е и не ми се реже. Аз чакам поне 40-50 мин преди да разрежа. Но...ето и снимките - тук и тук....Обаче....като стане питката....ще видите каква красавица е замесена единствено и само в машинката.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия