Какво кисело мляко използвате?

  • 3 891
  • 41
# 30
Лилита, действително изследването е старо, но е отпреди 1.5-2 години. Данон наистина не бяха в челните места.
Крис, преди доста години наш съсед ни предложи да ни продава много изгодно домашно мляко. Та тогава майка ми го занесе в лаборатория - от там и казаха, че млякото е пълно с бактерии и гной(от мастит по кравите). Обясниха ни също, че от въпросното мляко е безопасно да се приготви сирене, кашкавал, но ако се закваси бактериите ще останат. Много отдалече започнах - мисълта ми беше, че според лаборатнката млякото го изследват само големите фирми, а малките мандри нямат строг контрол и вероятността да подквасят заразено мляко е голяма. А иначе същата жена от лабораторията ни каза, че действително малките мандри използват жива закваска, защото е по-евтина за тях, а по-големите предприятия използват суха или полужива закваска.
Виж целия пост
# 31
Бях чела някъде, че ако млякото се разваля за 2-3 дена,  съдържа много бактерии от нехигиеничните условия, в които е произведено. Ако трае няколко седмици, има много консерванти. Хубавото мляко имало трайност около 10дена.
Виж целия пост
# 32
Вчера заквасих купено от пазара прясно мляко с Бор Чбор 3.6% и се получи! А дали наистина е опасно да давам на дъщеря си от заквасеното мляко, като съм го купувала от пазара прясното? Как да разбера дали има от гореспоменатите вредни бактерии и гной?
Виж целия пост
# 33
свети илия 2% домашно квасено не препоръчвам освен ако не сте сигурни в произхода но от разни баби по пазара в пластмасови бутилки в никакъв случай
Виж целия пост
# 34
Бор-Чвор Peace . Аз също взех решение, след като единствено с него от изпробвани няколко, свеки успя да закваси млякото (стана страхотно, гъстичко... мммм).
Боженци пък според съпруга ми било едно от хубавите в момента (вярвам му, защото има доста чувствително небце, за мен са почти еднакви всички Embarassed )
Виж целия пост
# 35
Елби, или както се изписва L.B. (от Lactobacilus bulgaricum), мисля че дори името е доста показателно. А що се отнася за подквасване на прясно мляко - аз лично ползвам Елби и млякото ми става страхотно  Peace
Виж целия пост
# 36
Днес в предаването на Гала гост беше Маги Малеева и говориха за био продуктите. Показаха как се произвежда био кисело мляко, беше много интресно. Аз съм купувала един- два пъти от Била, но вече ще залагам само на него.  Peace
Виж целия пост
# 37
Още не ползвам. Кърмим се, но като му дойде времето ще му давам домашно заквасено. Така или иначе и за нас си правя.
Виж целия пост
# 38
Не препоръчвам Боженци. По случайност сме забравили едно мляко със изтичащ срок на годност на 04.11.2008. Намерих го на 22.04.2009. Млякото не беше надуто или развалено. Изглеждаше напълно годно за консумация, дори миришеше добре. Съжалявам, че не направих снимки.  Приятна вечер!
Виж целия пост
# 39
Не препоръчвам Боженци. По случайност сме забравили едно мляко със изтичащ срок на годност на 04.11.2008. Намерих го на 22.04.2009. Млякото не беше надуто или развалено. Изглеждаше напълно годно за консумация, дори миришеше добре. Съжалявам, че не направих снимки.  Приятна вечер!

Да ме извиняваш, ама на хора, които 1/2 година не знаят какво им има в хладилника, още повече нерегистрирани потребители.. никак не съм склонна да вярвам  Mr. Green
Виж целия пост
# 40
Днес в предаването на Гала гост беше Маги Малеева и говориха за био продуктите. Показаха как се произвежда био кисело мляко, беше много интресно. Аз съм купувала един- два пъти от Била, но вече ще залагам само на него.  Peace
Значи предаването на Гала си е постигнало целта Mr. Green
Виж целия пост
# 41
аз още кърмя дъщеря си, но й давам мляко с бисквити за закуска - обикновено е Селекта, 2%. има предпочитания към млякото НА БАБА, може би защото е по- сметаново на вкус.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия