Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях 65

  • 28 893
  • 300
# 270
здравейте сладкарки ,професиналистки или не  вси4ки сте страхотни.
ето и моите торти,някои снимки все о6те не съм ги открила и една с която смятам да се запиШа за конкурса"тортено предизвикателство" и естествено да я подобря.
вси4ки торти са си мои и хубави или не,
на вкус 4удесни са си те.
надявам се да ви харесат.

http://nrdd.multiply.com/photos/album/8/TORTI
Виж целия пост
# 271
BIZCOCHO - Браво на тебе!!!! Доста творчество си насъбрала, а се криеш досега!!! Не съм забравила че обеща на Бъни подробности и рецепта на онази купулообразна торта - ЕТО ТАЗИ

Момичета, спазвам едно миналогодишно обещание:
ЗАПОВЯДАЙТЕ:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362659.new#new
Виж целия пост
# 272
идеята за тортата беШе друга с три Шоколада,но сина беШе излапал мле4ния,

наредих в съда биШкоти по стените и на дъното,
разбих 500мл сметана с пудра захар на вкус,
прибавих 2 кутийки крема сирене(орг.рецепта е с филаделфиа)
и разделих на две равни 4асти.
във всяка по едно пакет4е разтопен желатин.
 в едната 100 гр.разтопен бял Шоколад,
а в другата 100 гр. разтопен 4ерен(натурален) Шоколад.
редувам бялата с кафявата смес докато свърШи.
покривам крема с ред биШкоти
и пъхам в хладилника поне 2 4аса.
потапям суда в гореЩта вода за да се изсипе лесно.
дъното остава отгоре.
окрасявам и ....останалото го знаете.ИЗЛАПВАНЕ понякога за мен няма.
е...дано за вас да остане за да я опитате.
Виж целия пост
# 273
идеята за тортата беШе друга с три Шоколада,но сина беШе излапал мле4ния,

наредих в съда биШкоти по стените и на дъното,
разбих 500мл сметана с пудра захар на вкус,
прибавих 2 кутийки крема сирене(орг.рецепта е с филаделфиа)
и разделих на две равни 4асти.
във всяка по едно пакет4е разтопен желатин.
 в едната 100 гр.разтопен бял Шоколад,
а в другата 100 гр. разтопен 4ерен(натурален) Шоколад.
редувам бялата с кафявата смес докато свърШи.
покривам крема с ред биШкоти
и пъхам в хладилника поне 2 4аса.
потапям суда в гореЩта вода за да се изсипе лесно.
дъното остава отгоре.
окрасявам и ....останалото го знаете.ИЗЛАПВАНЕ понякога за мен няма.
е...дано за вас да остане за да я опитате.
http://nrdd.multiply.com/photos/album/8/TORTI#1
http://nrdd.multiply.com/photos/album/8/TORTI#31
Виж целия пост
# 274
Здравейте, дами.Първо искам да благодаря на тези, които ми помогнаха миналия път за тортата с трансфер.Сега съм решила да направя торта с фондан, но отново имам няколко въпросчета.Надявам се пак да помогнете  Rolling Eyes Първо искам да питам от къде мога да я намеря тази глюкоза, която е в рецептата за фондан, от аптеката ли или греша  newsm78 .С какво да намажа тортата отгоре и трябва ли да изчакам да стегне преди да сложа фондана? С какво да залепя фигурките отстрани на тортата и ако са отгоре също ли трябва да ги залепвам към тортата? Е, май е това, ако се сетя за още нещо ще ви попитам .И от чисто любопитство искам да попитам как се приготвя Royal Icing.Търсих тука във форума и намерих рецепта, че се прави от пудра захар, белтъци и вода, а в руския сайт пише само пудра захар и белтъци.Май станаха доста въпросите  Embarassed
Виж целия пост
# 275
Здравейте,момичета. EmbarassedАз пак с един въпрос.Опитах се да направя тази
Руска мастика II вид Gushanka

1 1/2 ч.л. желатин
2 с.л. студена вода
2 ч.л. глицерин
1 1/2 с.л. течна глюкоза
450 г пудра захар
 Желатинът се накисва във водата и след като набъбне, се разтваря на водна баня. След като се разтвори напълно, се добавят се глюкозата и глицерина. Разбъркваме добре. В съд слагаме пудрата захар и правим кладенче , в него изсипваме желатиновата смес. Започваме да бъркаме, а като поеме пудрата захар, месим на плот. Става страхотно тесто, бяло, идеално за цветя и фигурки. Съхне за около ден.
 newsm78Обаче ,нещо не измайсторих както трябва..Разтворих желатина с две лъж.вода,но частта с това да се разтвори напълно нещо не можах явно да я хвана.така както беше разтворено с 2-те лъж.го сложих на водна баня и както го бърках прибавих глицерина и глюкозата.Пое ми само около 250гр.пудра захар.получи се средно твърдо тесто(,но го прибрах увито с найл.фолиов хладилника,реших да изчакам малко за съвети от вас)Ще съм ви благодарна за съветите.
Виж целия пост
# 276
Ей девойките newsm03 малко торти нещо днеска Wink
Мама Яни много са хубави и двете торти.Да ти е жив и здрав мъжа ти и много да те слуша, че догодина с торта дупе по бански да го зарадваш Hug
Албенка и аз като Крисче се опулих на куклата.Викаш не ти е писано да почиваш ама работа да има.Нали на щерките помагаш Hug
Ванче как помниш душко  Heart Eyes Hug Hug че торто тази торта ми хвана погледа.Сега като разглеждах тортите на Бизкоко пак там се спрях.
Бизкоко верно къде си се крила досега. Все по поводи май и колко радост си донесла на хората на който си ги подарила тези красиви торти.За мен винаги съм казвала това е най важното Hug
Вижте аз какво плесках днеска.Пак една смешна торта от мен от Кръжока " Несръчни деца творят в кухнята" hahaha Нямаше кой да чака за украса ама аз щото хич не обичам зимата си подарих едно букетче цветенца Heart Eyes


Много лошо че нямам време и толкова много изтървам ама това е положението за сега Sick
Виж целия пост
# 277
stamimar точно така трябва да ти стане тестото,не поема пудрата,която е по рецепта.На мен ми поема по-малко,но не е трябвало да я прибираш в хладилника,сега не е много горещо и аз я държа извън хладилника и си стои микичка.
Бъни много ти е симпатична тортичката,по какъв повод е или е за дом.консумация.Това отгоре белтък ли е?
Виж целия пост
# 278
Barcela,изпълни ме тортата със сватбените 4аШи можеШ ли да дадеШ описание за 4аШите,предполагам,4е е белтъ4на глазура,но все пак пропорциите ако е така може и на ли4ни ако искаШ.
Виж целия пост
# 279
И при мен не влиза цялото количество пудра захар.Поема 300 гр. не повече.Аз също не държа в хладилник.
Бобсити глюкоза купувам от хранителен магазин,заглаждам тортата с маслен крем и я прибирам в хладилника поне за около час и след това поставям разточеният чаршав.Цветлетата ги залепвам с малко водичка с помоща на четка за рисуване ,а перличките с малко глюгоза
За моята торта с барбито да ви кажа,че това е цяла кукла барабар с краката,тъй като клиентите искаха от скъпото барби,а на нея краката не се свалят та се наложи да я увия от кръста на долу с фолио и тогава я забучих във вече приготвената пола от пандишпан.Покрих с ленти от руска мастика 2 и след това други накъдрени ленти лепих до талията.Така изглежда в кутията която покрих с целуфан

Бъни много апититна тортичка smile3501 smile3525
Виж целия пост
# 280
Бъни много ти е симпатична тортичката,по какъв повод е или е за дом.консумация.Това отгоре белтък ли е?
За домашна консумация е мила ама си викам що да не си вдигна духа с едно букетче ,че тая зима много ме здухва.Едно такова никакво ми е.
Това отгоре е суха сметана от пакетче на доктора.Разбива се с прясно мляко от хладилника.Много нежна стой и не става за шприцоване ,но така за отгоре е идеална Peace.
Опитах тортичката вече.Много е вкусна.
Виж целия пост
# 281
BIZOCOHO,прощавай мила но забравих да те похваля .Справяш се отлино.Това си личи от твоите тортички.Малко качеството на снимките не е както трябва,но пък се вижда ,че твориш добре.Браво  smile3501
Виж целия пост
# 282
BIZCOCHO, и аз се впечатлих от тази торта с бишкотите.Много добре изглежда! Hug
Албена, Барбито е много красиво!При това е с идеални прорпорции Wink
Кажи как ги постигна?Питам,че аз правих преди време едно късокрако Joy,а ми се иска да направя
висока и стройна,като тази.
Бъни,май с теб ни се правят торти за домашна консумация. Grinning
И аз правих едно доста позабравено от мен,но много вкусно Парфе с ванилов крем,
което малко видоизмених,но се изяде мигновенно #Crazy
И парченце


Виж целия пост
# 283
BIZOCOHO,прощавай мила но забравих да те похваля .Справяш се отлино.Това си личи от твоите тортички.Малко качеството на снимките не е както трябва,но пък се вижда ,че твориш добре.Браво  smile3501
някои са от снимките които имам на децата,то едно време снимките не бяха като сегаШните.по скороШните торти имат и по ка4ествени снимки,извинявам се за лоШото ка4ество.на снимките де да не си помислите 4е става дума за тортите.
Виж целия пост
# 284
ММММММ Фиор невероятно е парфето.Рецептичка ако може плиййййз  Praynig
Аз скоро повод нямам.Евентуално чак март. Но сладко не отказваме и си правя де  Mr. Green домашни тортички.Сладко от магазина не купувам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия