За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 13 896
  • 310
# 240
исками се в някаква марината и после да ги изпека на китайския ми харесва как ги правят ама там май ги пържат
"Удави" ги в червено вино PeaceПърво ги подправяш, после ги "удавяш" за 2 часа поне и накрая печеш. Друг вариант- подправяш, заливаш с червено вино и направо във фурната.
Виж целия пост
# 241
момичета искам да направя солени макарони  в тава-например объркани с кайма и дом .сос,но заливат ли се с нещо-сос бешамел ще им отива ли?ако имате сполучливи рецепти ги споделете... Hug
Виж целия пост
# 242
Да, с кайма и доматен сос и бешамел ще стане като лазаня, но вместо кори за лазаня, ще си сложила макарони  Peace
Виж целия пост
# 243
благодаря за бързата реакция.а как се прави бешамела-масло,брашно и мляко ли?и заливам отгоре...?
Виж целия пост
# 244
Да, с кайма и доматен сос и бешамел ще стане като лазаня, но вместо кори за лазаня, ще си сложила макарони  Peace

Настърган кашкавал малко преди да се извади от фурната и готова макаронена лазаня.


благодаря за бързата реакция.а как се прави бешамела-масло,брашно и мляко ли?и заливам отгоре...?

В мазнина запържвам 2 пълни сл брашно,дърпам от котлона и прибавям 500 мл студено прясно мляко.Връщам на котлона и бъркам,докато се сгъсти.Оставям настрана за 10-15 минути,да се отпусне и прибавям 2 разбити яйца,като бъркам непрекъснато.С това заливам макароните,предварително обркани със соса.
Виж целия пост
# 245
момичета искам да направя солени макарони  в тава-например объркани с кайма и дом .сос,но заливат ли се с нещо-сос бешамел ще им отива ли?ако имате сполучливи рецепти ги споделете... Hug

Аз правих по тази рецепта, доста вкусно стана.
Виж целия пост
# 246
   Може ли някой да ми каже как да приготвя блат за парфе , в тортената библиотека в повечето рецепти пише готов блат за парфе Thinking
Виж целия пост
# 247
Да, така. Но има различни рецепти - по- гъст, по- рядък... Запържваш в масло 1-2 лъжици брашно или повече, зависи колко гъсто искаш да е и слагаш прясното мляко. Чела съм за някои 2с.л. брашно на цял литър мляко, но аз съм правила 2с.л. на половин литър мляко. То зависи и пастата (макарони, листи за лазаня) как ще ги сложиш в тавата - сурови, попарени - съответно суровите поемат повече течност, за да се сготвят или по- малко, ако са попарени.
Точно така се правят канелони - пълнят се със запържена кайма с доматен сос, нареждат се в тава и се заливат със соса бешамел и се пекат. При теб просто няма да е пълнено.
http://www.cookfood.net/images/product_70.jpg
Виж целия пост
# 248
много благодаря   bouquet изясни ми се..  Grinning
Виж целия пост
# 249
Здравейте кулинарки. Simple Smile

Бих искала да попитам на пиле с кисело зеле ( готвено ) слага ли се лук?
Виж целия пост
# 250
   Може ли някой да ми каже как да приготвя блат за парфе , в тортената библиотека в повечето рецепти пише готов блат за парфе Thinking
Обикновен пандишпанов блат, можеш да купиш готов от всеки магазин. Ако държиш да си го правила в къщи
5 яйца; 1ч.ч. захар; 1ч.ч. брашно - разделяш на белтъци и жълтъци, разбиваш поотделно, като слагаш захарта и при едните и при другите. После смесваш леко с лопатка и добавяш брашното на порции и пак бъркаш внимателно. Слагаш в тавичка с хартия и печеш в предварително загрята фурна на 150градуса, ако е без вентилатор за около 1 час. Пробваш с клечка преди да извадиш, да е суха, да не полепва по нея.
Виж целия пост
# 251
   Може ли някой да ми каже как да приготвя блат за парфе , в тортената библиотека в повечето рецепти пише готов блат за парфе Thinking

Аз съм правила обикновен пандишпанен блат,само че половин доза-3 яйца,2/3 чч захар,2/3 чч брашно и половин бакпулвер.Това за средно голяма тава.Разбивам яйцата и захарта на топла водна баня,брашното+ бакпулвера прибавям по малко и бъркам отдолу нагоре с дървена лъжица.Пека на 180 градуса.

Здравейте кулинарки. Simple Smile

Бих искала да попитам на пиле с кисело зеле ( готвено ) слага ли се лук?


Аз не слагам.
Виж целия пост
# 252
Без лук на зелето! Peace
Виж целия пост
# 253

Благодаря. Simple Smile
Ако може един въпрос още. Горе-долу, така ли протича процедурата?
Нарязвам пилето на някакви си порции, нарязвам зелето и ги слагам да се варят. Примерно слагам и червен пипер.

Виж целия пост
# 254
Без лук!...Аз слагам една част от зелето отдолу,следва месцето и пак зеле....червен пипер и сол.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия