Питка Маргаритка

  • 10 039
  • 32
# 15
Ето и една моя питка, оформена с тия триъгълници, снимките са от телефон.
Виж целия пост
# 16
Май схванах идеята!  Hug Благодаря ти labrex!
А за брашното - около 1,5 кг. ли е?
Виж целия пост
# 17
Рецепта и снимки има в темата за питките.
Чак пък нова тема...... newsm78

На теб пък какво ти пречи? Всеки е свободен да пуска теми, каквито сметне за добре, ако не са в разрез с правилата. Ако са - има си модератори  Wink
Виж целия пост
# 18
Май схванах идеята!  Hug Благодаря ти labrex!
А за брашното - около 1,5 кг. ли е?

Вероятно приблизително ще е толкова, тя и Биляна е написала в рецептата
Цитат
мая за 1,5 кг. брашно
. Аз съм малко ненадеждна в това отношение, обикновено слагам на око и гледам да замеся средно твърдо тесто, по-скоро меко, отколкото твърдо. Ама как обясних..........дано схванеш мислАта ми. Embarassed Като гледам течните компоненти не са малко: 400мл вода, 1 ч.ч. кисело мляко, 3 яйца, 4 с.л. олио - някъде към 4 ч.ч. течност, значи брашно към 8 ч.ч. от същата вместимост. За себе си така приблизително си смятам - на чаша течност - 2 чаши брашно, и, ако е нужно, ръся допълнително, като меся тестото на плота.
Виж целия пост
# 19
Предполагам, че разбрах. Явно, няма да мога да преценя предварително точното количество брашно и ще трябва да меся на ръка. А ми се искаше в машината. Както и да е, ще се пробвам да се набрашня.  Laughing

Хайде, ще замятам ръкави, да видим какво ще излезе накрая.

Благодаря ти още веднъж!   bouquet
Виж целия пост
# 20


        Бо_ , съжалявам, нямах възможност да се включа.Но и нямаше да съм ти от помощ, моята фурна е газова и аз се пеках заедно с питката, трябваше постоянно да я въртя.Брашното всеки път е различно, количеството зависи от големината на продуктите.При мен отиде отчно 1,5кг.Проверявам дали питката е готова с клечки за зъби.

   labrex, благодаря за разясненията!Идеята ми беше цветчетата да с в кръгла форма, но това е по желание на месещия Simple Smile

       TheNMaster , разлика има от Болярската.Комбинацията мас и препържено масло е чудесна.А и количествата на продуктите са различни.

 Забравих, че има тема с питки.Ако искат модераторите, нека да ги слеят.

     
Виж целия пост
# 21
  Какъв е размерът на тавата,в която печеш тази питка,Биляна?
  Продуктите не са малко,като за доста голяма питка!
    Побутвам въпроса си..... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 22
  Какъв е размерът на тавата,в която печеш тази питка,Биляна?
  Продуктите не са малко,като за доста голяма питка!
    Побутвам въпроса си..... Rolling Eyes

    Извинявай, забравих да ти отговоря Blush 36см. е, но ще изпълни чудесно и по-голяма тава.
Виж целия пост
# 23
  Благодаря ти! Hug
  Май засега ще се пробвам с правоъгълна тава 34-23см. newsm78 Нямам подходяща кръгла.... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 24
Много е интересна тази питка. В събота ще имам гости, и може да се пробвам да я направя. В началото не ми стана ясно оформянето, но сега си го представих лека полека. Ако имам въпроси, ще питам при питките...
Виж целия пост
# 25
правя същата, но слагам наронено сирене, яйце и кашкавал в рулото.става страхотна.пека я  30 мин.
Виж целия пост
# 26
Явно, няма да мога да преценя предварително точното количество брашно и ще трябва да меся на ръка. А ми се искаше в машината.


Бо,включвам се късно,но се надявам да съм ти от полза. Аз правя много питки и винаги меся в машината. След като не можеш да предцениш точното количество брашно те съветвам да сложиш по-малко и да наблюдаваш процеса на месене. Отваряш капака и добавяш колкото е нужно-да се образува хубава топка,която да не лепне по стените на контейнера. Сега по темата-снощи имах повод и направих половин доза от питката. Втасах я на 50 градуса във фурната. Получи се една великолепие-Биляна и Labrex  Hug
Виж целия пост
# 27
Направих я прословутата Маргаритка.  Laughing Само за едно не знам дали е трябвало или не, но не сложиш 1,5 кг. брашно, а 1,1 кг. Толкова ми пое и ми се струваше, че ако слагам още ще се втвърди много. Сгрешила съм. Трявало е да сложа поне още 200гр. Не ми се разтичаше тестото, но и не беше на необходимата гъстота. И не знам заради това ли или заради друго, но не ми се отделяха и пластовете след като я опекох. Стана една такавааа ... слята /отвътре/. Отгоре се запази формата, която направих, но вътре питката беше едно цяло. Въпреки това считам опита си за доста успешен. Изглеждаше точно като на снимките на Labrex. Явно съм зацепила начина на рязане и подреждане. Втаса си и я опекох, точно колкото трябва!  Peace

И такааа Laughing....

Благодаря на Биляна, че ме провокира да омеся и изпека питка!
Благодаря на  ТheNMaster, защото благодарение на нея не я пресуших, и научих за трика с масълцето!   bouquet
Специално Благодаря на Labrex, че ми даде напътствията за рязане и оформяне, месене, печене и какво ли още не!   bouquet
Благодаря на форум Мама; на интеренет доставчика ми - че не ме прецака; на мъжа ми, че не е претенциозен и на себе си, че не ме домързя!

 Stop Аплодисментите после!  Laughing

Целувки момичета!  Hug
Виж целия пост
# 28
Направих я прословутата Маргаритка.  Laughing ....
И такааа Laughing....

Благодаря на  Биляна, че ме провокира да омеся и изпека питка!
Благодаря на  ТheNMaster, защото благодарение на нея не я пресуших, и научих за трика с масълцето!   bouquet
Специално Благодаря на Labrex, че ми даде напътствията за рязане и оформяне, месене, печене и какво ли още не!   bouquet
Благодаря на форум Мама; на интеренет доставчика ми - че не ме прецака; на мъжа ми, че не е претенциозен и на себе си, че не ме домързя!

 Stop Аплодисментите после!  Laughing

Целувки момичета!  Hug

Бо, ти като на Оскарите, с един куп благодарности! Grinning Радвам се, че е станала питката ти. Ще я покажеш ли?
Виж целия пост
# 29
[Бо, ти като на Оскарите, с един куп благодарности! Grinning Радвам се, че е станала питката ти. Ще я покажеш ли?

 Да и аз това си помислих Simple SmileЗабрави да благодариш на Енергото, че не са ти спряли тока за да изпечеш питката Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия