Какво да купя и как да сготвя пиле Филаделфия?

  • 12 532
  • 41
# 30
И аз го направих това прословуто пиле, но импровизирах:

3 големи филета (около кило) нарязах на кубчета. Запържих ги в олио, прибавих 3 скалидки накълцан чесън. Сложих 1 буркан цели мариновани гъби, разрязани на 2. Добавих 100 мл бяло вино и 4-3 лъжиси соев сос. Оставих да къкри до като остане 1/3 от течността.
Тогава прибавих 2 кутийки сирене Филаделфия, 1 голяма заквасена сметана и 2 с.л горчица. Разбърквах 2 минутки и махнах от котлона.

Отделно сварих 6-7 картофа като нарочно ги преварих. Надробих ги с ръка чрез стискане в купа. Сложих нарязан на ленти червен лук, оцет и сол (зехтин умишлено не сложих).
Стана адски вкусно и естетично на вид. Ще снимам тази вечер, че вчера вечерята беше готова чак в 21.30 ч  ooooh! и нямаше време за фото  Grinning
Виж целия пост
# 31
Ерика, 2 кутии Филаделфия не му ли е множко на това пиле? Crazy

Аз пробвах и с прясно мляко, също става много добре. По 2 лъжици Филаделфия, и останалото настърган кашкавал. Никакво брашно- сиренето си сгъстява достатъчно.
Виж целия пост
# 32
Най-накрая накрая успях да намеря време да ви пиша за моят неуспешен опит.

Значи, направих така.
Взехме си една кутийка филаделфия, 200гл.сметана хопла готварска, 800гр.пил.филе - това имаше на охладената витрина, гъби - "пресни", една тарелка малка.

В малко олио задуших филето на късове - нещо като лентички, но не много дълги. Като се "позапържи-задуши" му сложих бяло вино - към 5-6 с.л. - сега си мисля, че е било малко. Добавих и малко соев сос - много го обичам. После го изчаках още малко и извадих месото от съда - вече имаше лек "загар". Сложих гъбките, поизпържиха се и като бяха готови - добавих и месото. Овъргалях ги малко заедно и пак ги извадих - всичко, защото стана адски вкусно, а ме беше страх да не направя нещо не като хората със соса и да ми замине тази вкусотия на кино. И почнах в същия съд да правя соса. Сложих Филаделфията и сметаната. Бърках без да спирам, но нещо не ми хареса - стори ми се безвкусно и добавих една лъжица сирене Жоси - бяхме взели и от него. Но точно това сирене не беше готино и соса стана нещо не много хубав - леко един такъв стипчив. Омешах всичко - поне така го ядох в ресторанта, и го сложиш в една готина чиния, да снимам и да се похваля, ама като го опитах - нямаше нищо общо с онова, което ядох тогава и аз се отчаях. Мъжът ми каза, че е готино, ама аз не мисля така...

На другия ден, като се прибрах от работа, отново мъртво гладна, го стоплих, хапнах съвсем малко от него, и ми се стори по-вкусно, но пак не е онова, което ядох тогава.

Живот и здраве, пак ще го направя - амбицирах се, щото ме е яд, че се провалих първия път. Втория път ще сложа само филаделфия и никакви други сирена.

От това Жоси взехме два вида, ама нищо няма да стане с него - в смисъл да готвя с него, защото моито хора вече го ядат от два дни и гледам, че всяка вечер си го слагат на масат - днес също, хапват си (днес мусака) и си мажат филиите (чете без хляб пък не ядат) със Жоси  ooooh!

Малее, малее - мода. Като не сме ги яли тези сирена, ха сега да не спираме.

Ще го пробвам пак. Аз чета какво пишете тук, зада знам какво да променя следващия път.

Благодаря ви  Hug  bouquet
Виж целия пост
# 33
Аз Жоси не го харесвам, че понякога ми сладни.

Знаеш ли аз какво си мисля....

Да сложих Филаделфията след като дръпнеш сметаната от огъня. А гъбите да са в сметановия сос....Аз поне така мисля да направя,само не знам кога ще е.

Виж целия пост
# 34
сос Беарнез се прави много лесно:тиган-малко зехтин(или олио)-щипка ситно нарязан кромид леко се запържва-добавя се щипка Естрагон 10 20 секунди и се гаси с 30 мл. бяло вино-редуцира се -50 мл. готварска сметана-сгъстява се леко и се маха.Един жълтък се разбива и се прибавя внимателно горния сос-леко на водна баня за сгъстяване- сол на вкус и ПРИЯТЕН АПЕТИТ
Виж целия пост
# 35
Здравейте!
Аз съм тази, която започна темата преди време.
Така и не се отказах от това пиле  Simple Smile

Наскоро го правих отново и се получи прекрасно - стана разкошно - със заквасена сметана и едно сирене Филаделфия. Мечта!

Благодаря на всички за съветите ви - изчетох ги и ги научих до един, докато преценя как точно да подходя. Единственото, което добавих от мен беше, че си направих 3-4 суп.лъж. сос бешамел и го добавих към соса за пилето. Сега вече стана това, което аз искам. Ето и снимка, в последния момент се сетих да щракна  Embarassed - мъжът ми тъкмо нападаше:


Стана така, че за пилето го ядохме за вечеря и братовчед ми беше у нас. На другия ден от пилето беше останала само една чиния, сестра ми и мъжът й дойдоха у нас, та поне го опитаха. И ето - без да искам станах звездата на вечерта  Wink

Всички го харесаха, но аз - най-много Grinning

Страшно съм ви благодарна, момичета  Hug
Виж целия пост
# 36
Е кажи как го направи де.
Виж целия пост
# 37
Ами пилето на лентички, по-дълги, не на късове...
Леко го задуших, добавих малко олио - стана леко златисто, сложих и гъбки, та се задушиха в тази мазнина с месото и ги отделих, за да си направя соса отделно.
Него го направих с една заквасена сметана на Данон, в същия тиган. След като се разтвори, го отстраних от котлона и тогава сложих Филаделфията. След като ги обърках двете хубаво, си направих бешамел и добавих 3-4 с.л към соса. Тогава вече омешах всичко.
Виж целия пост
# 38
Страхотно излежда .Сигурна съм,че е и много вкусно Hug
Виж целия пост
# 39
да  Simple Smile
и пак ми се прияде  Embarassed
Виж целия пост
# 40
Ау, много ти е апетитна снимката!
А без бешамел да прибавяш не ти ли хареса?
И подправки има ли някакви?
Виж целия пост
# 41
Ау, много ти е апетитна снимката!
А без бешамел да прибавяш не ти ли хареса?
И подправки има ли някакви?

без бешамела ми се видя леко стипчиво  Simple Smile

имаше подправки, но не помня - сложих соев сос, мн.малко (щипка) черен пипер, леле не помня ...

като го направя пак - пост с детайли  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия