Мога ли да замразя лимони?

  • 4 011
  • 31
# 15
Не знам дали могат да се замразят.
Но ако харесваш подобни питиета, направи си лимончелоSimple Smile
Виж целия пост
# 16
Здрави лимони увити поединично в салфетка и сложени в найлоново пликче в хладилника издържат със сигурност два месеца (собствен опит). Бях забравила веднъж един и си беше в перфектно състояние, затова знам. Винаги така ги съхранявам, но обикновено не се застояват толкова дълго Wink
Виж целия пост
# 17
Но ако харесваш подобни питиета, направи си лимончелоSimple Smile

  От онзи ден мисля да го предложа и все не намирам време да се разровя за рецепта, която да пусна.  Слънчогледка се е сетила.    bouquet
  Страхотно е!   Peace
  Ако ти се занимава- няма да съжаляваш  Grinning 
Виж целия пост
# 18
Мерси, момичета.  Hug
За лимончелото отиват само три лимона и то само корите, лимонът пак остава  Laughing А и тези не са от дебелокорите.
Ами, в хладилника са, засега са си ок, ще ги увия и в салфетка  Peace На сокове ще ги пием явно  Simple Smile
Виж целия пост
# 19
  Имаш право, Блонди. Не се бях заглеждала по рецепти за лимончело и си мислех, че е едва ли не екстракт от лимона.  Rolling Eyes  А те отивали 3-4 бр., макар и за 400-500gr.   newsm78
  Но пък малко сладко, малко в хладилник, малко на сок.......може и да отхвърлиш доста от бройката.   Peace
 Явно ще си 'вкисилявате' живота следващите дни.   Joy
  Hug
Виж целия пост
# 20
Явно ще си 'вкисилявате' живота следващите дни.   Joy

 Joy Аз се прибирам в София, да се киселее мъжът ми  Laughing
Виж целия пост
# 21
Явно ще си 'вкисилявате' живота следващите дни.   Joy

 Joy Аз се прибирам в София, да се киселее мъжът ми  Laughing

Ами донеси армаган на роднините, лимони от Белгия, мммм чудно  Mr. Green Hug
Виж целия пост
# 22
Мarulka_s, ами те в Бг кога са виждали лимони   hahaha ....нека занесе Блонди.
Друго си е лимон от чужбинско, нали?!   Joy 
Едно време как беше с портокалите-само по Нова година  Peace

(сори за спама, Блонди  Hug  )
Виж целия пост
# 23
Блонди, майка ми прави разкошен лимонов ликьор с лимони, захар, спирт и прясно мляко. Оставя се да ферментира и после се прецежда през филтърна хартия. Ако те интересува, довечера ще я попитам за пропорциите.

Може ли рецептата? Звучи много хубаво.
И много вкусно става, само че ще я напиша утре- вдругиден, че едва днес се сетих да питам и мама трябва да я открие в тетрадките.
Виж целия пост
# 24
Ето я и рецептата:
                               
                                   Ирански ликьор

1/2 л. несварено мляко, 350 гр. чист спирт (90 градусов), 1 кг захар, 2-3 лимона, нарязани на четвъртинки.
Всичко се слага в голям 3-литров буркан, на тъмно, на стайна температура и се разбърква веднъж дневно в продължение на 15 дни. Бурканът трябва да е плътно затворен (навремето имаше едни такива като гумени капачки, използвахме тях), за да не изветрее спирта. В шише с по-широко гърло се слага голяма фуния, а във фунията се прави друга фунийка от филтърна хартия и се сипва по малко от сместа. СМЕСТТА В САМАТА ФУНИЙКА НЕ СЕ РАЗБЪРКВА СЪС НИЩО, ЗАЩОТО ХАРТИЯТА ОМЕКВА ОТ ТЕЧНОСТТА, МНОГО ЛЕСНО СЕ КЪСА, А АКО СЕ СКЪСА ФИЛТРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ ПОВТОРИ. Течността капе капка по капка, така че са необходими няколко дни, докато се филтрира. Хартията се сменя през ден. След филтрирането се изчаква 15 дена преди да се консумира.
Виж целия пост
# 25
Жълтият Ламтурник , мерси за рецептата. А сега въпросите: става ли с купено мляко (пастьоризирано) или трябва да е несварено домашно задължително? Каква е тази филтърна хартия?  newsm78
Виж целия пост
# 26
Изцеди ги и ги замрази.
Виж целия пост
# 27
Изцеди ги и ги замрази.
Така не се ли губят всички витамини?
Виж целия пост
# 28
Изцеди ги и ги замрази.
Така не се ли губят всички витамини?

Аз знам, че при замразяване витамините се запазват.
Както става и със замразените зеленчуци.
А когато стоят изцедени в хладилника, тогава се губят витамини.
Виж целия пост
# 29
Жълтият Ламтурник , мерси за рецептата. А сега въпросите: става ли с купено мляко (пастьоризирано) или трябва да е несварено домашно задължително? Каква е тази филтърна хартия?  newsm78
Става и с купешко мляко, последният път с такова го правихме. А филтърната хартия я използват в лабораториите. Същата е като хартията на филтрите за кафе, така че предполагам че и филтър от кафемашина може да се приспособи някак... newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия