Рецепти за Actifry

  • 324 151
  • 1 499
# 1 200
Как наряза морковите, SIlverdream?
Виж целия пост
# 1 201
Като картофките, същата големина и дължина Simple Smile
Виж целия пост
# 1 202
Аз съм с Genius XL картофите от както си купих резачка за картофи от Лидл взеха да ми се получават. Обаче тиквички как ли не пробвах и не направо в коша.Сега чакам да пристигне кошница. Дали ще ми се получават в нея.

Кошницата е значително по-малка от купата и ще събира много малко количество. Тиквичките от снимката са правени на два пъти ( със същия уред съм).  На вкус не са, като пържените, по-жилави стоят, но на нас ни харесват.



Относно мазнините: студено пресованите растителни мазнини в повечето случаи не са подходящи за топлинна обработка при висока температура ( изключвам кокосовото), защото, като цяло имат по-ниска точка на горене.


Най-обща информация, на първо търсене.
Виж целия пост
# 1 203



Относно мазнините: студено пресованите растителни мазнини в повечето случаи не са подходящи за топлинна обработка при висока температура ( изключвам кокосовото), защото, като цяло имат по-ниска точка на горене.


Най-обща информация, на първо търсене.
Таз теория, на повечето в тази тема ни е ясна, за това и използвам оризово олио. Поисках снимка на рафиниран зехтин, който се предлага по супермаркетите в България, но никой не отговори, може пък да няма.
Виж целия пост
# 1 204
Сигурна съм, че съм виждала зехтин, който не е студено пресован в реален магазин ( не онлайн), имам такъв спомен, но до там. Какъв и къде? Не беше скоро и не помня. Мисля обаче, че не беше в голяма верига супермаркети.

Все още има хора, които не отчитат разликата/вредата в мазнините, предназначени за салати и прилагането им в храна, обработена при висока температура. Имам не един познат, които щом чуят "зехтин", смятат, че  е по-здравословен от другите мазнини и не се интересуват от подробностите...
Виж целия пост
# 1 205
... Поисках снимка на рафиниран зехтин, който се предлага по супермаркетите в България, но никой не отговори, може пък да няма.
В супермаркетите в България се предлага основно рафиниран зехтин Simple Smile Снимки - колкото искаш. Ето един типичен:

На мен ми е чудно, че някой го препоръчва за готвене. Рафинираният (или горещо пресован) зехтин се получава от кюспето (смес от костилки и обелки) от маслините, от които вече е извлечен чрез студено пресоване екстра върджин зехтинът. При този процес кюспето се валцова при нагряване, след което се обработва с различни химикали за отстраняване на съставки, придаващи му лош вкус и намаляващи трайността му. Т.е. ако нагреете при готвенето екстра върджин зехтин, ще получите нещо, което в никакъв случай не е по-лошо от рафинирания. Единствената причина за използването на рафиниран зехтин за готвене може да бъде финансова.
Виж целия пост
# 1 206
В Лидл другата седмица ще има такъв зехтин.
Виж целия пост
# 1 207
В Лидл другата седмица ще има такъв зехтин.
Този специално го загледах, на опаковката пише, че е смес от рафиниран и студенопресован.
Виж целия пост
# 1 208


Още не ми е отворен и не съм го вкусила
Виж целия пост
# 1 209
Иначе вчера сложих с картофките малко моркови и станаха страхотни, определено ще правя пак.
Много благодаря за идеята! Мисля, че намерих идеалната смес: 1/3 картофи, 1/3 моркови и 1/3 целина. Всички обелени и нарязани на пръчици. На около килограм и половина - 5 мерителни лъжички зехтин, 5 прясно мляко - 60 минути на 180°. Посолявате след като са готови. И ключа от палатката - сервират се топли, заедно с една кутия маскарпоне, за препоръчване на Galbani. Бодвате си зеленчуци, загребвате маскарпоне и дъвчете заедно. И двете се топят в устата и допълват чудесно вкуса и аромата си. Ако е вярно, че любовта на мъжа минавала през стомаха му, след такава вечеря ви гарантирам втора първа брачна нощ Grinning

Edit:
И като пиша "гарантирам", това не е реторичен похват. Ако при някоя дама не се получи с мъжа и, готов съм да осигуря лично изпълнение на гарантираното Stuck Out Tongue
Виж целия пост
# 1 210
Аа моля моля, аз през първата брачна нощ броих пари с мъжа, ако резултатът е същия ще пробвам 😂
Виж целия пост
# 1 211
Аа моля моля, аз през първата брачна нощ броих пари с мъжа, ако резултатът е същия ще пробвам 😂
Ееее, ама романтика трябва.Smile А и автора казва за втора брачна нощ.
Виж целия пост
# 1 212
Момичета, наближава Черния петък.....идеи къде да търся по-бюджетен Actifry ?

Приемам всякакви идеи и за Бг и за чужди сайтове......
Виж целия пост
# 1 213
От два дена съм горд собственик на амбиано. Правих картофи и бутчета. Станаха супер. Днес ми се иска да направя пържоли. Питанката ми е следната: директно върху решетката ли ги слагам или трябва да сложа първо фолио и върху тях пържолите. Все още не съм се сдобила с тавичка и други аксесоари.
Виж целия пост
# 1 214
вчера правих баница, стана страхотна и хрупкава


Някой пробвал ли е да пече козунак? Все си мисля, че няма да се получи 😏
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия