Гюведженца

  • 5 982
  • 50
# 30
Да, печени трябва да са Flutter
Виж целия пост
# 31
аз ги правя така:на дъното слагам малко масло или маргарин( за готвене,другите стоят като пресечени)отгоре тънка плочка сирене,после доматки( каквито имам в момента-консерва,пюре,пресни и лютеница съм слагала)пак масло,сирене,домати.отгоре нарязан колбас,чубрица,малко водица 3 с.л.(може и без нея зависи от доматите) и чуквам едно яйце.похлупвам с капачето и в микрото на 4 минути.стават супер
Виж целия пост
# 32
аз ги правя така:на дъното слагам малко масло или маргарин( за готвене,другите стоят като пресечени)отгоре тънка плочка сирене,после доматки( каквито имам в момента-консерва,пюре,пресни и лютеница съм слагала)пак масло,сирене,домати.отгоре нарязан колбас,чубрица,малко водица 3 с.л.(може и без нея зависи от доматите) и чуквам едно яйце.похлупвам с капачето и в микрото на 4 минути.стават супер
и чушка слагам когато имам-печена или сурова без значение
Виж целия пост
# 33
Днес мисля да направя, че имам останали пържоли, та ще заместят колбаса. Иначе редя - колбас, сирене, лук, кашкавал, чубрица, черен пипер, едно яйце отгоре и забождам чорбаджийски чушлета.
Виж целия пост
# 34
Това с пържолите е наистина добра идея - веднъж направих с останали пилешки пържолки и станаха толкова крехки...  chef
Виж целия пост
# 35
В загрята фурна ли ги слагате? И до къде пълните гюведжетата?
Виж целия пост
# 36
В загрята фурна ли ги слагате? И до къде пълните гюведжетата?

Гювечетата винаги се слагат в студена фурна, защото иначе се пукат.
Пълнят се до вътрешния горен ръб.
Виж целия пост
# 37
В загрята фурна ли ги слагате? И до къде пълните гюведжетата?

Гювечетата винаги се слагат в студена фурна, защото иначе се пукат.
Пълнят се до вътрешния горен ръб.

А колко време се пекат? Докато фурната достигне 200 градуса минават поне 15 мин. newsm78а
Виж целия пост
# 38


А колко време се пекат? Докато фурната достигне 200 градуса минават поне 15 мин. newsm78а

АМИ зависи какво си сложила вътре и колко време му трябва.Ако е с готови колбаси или меса 20-25 мин колкото да се умешат вкусове и аромати.Обаче ако е със сурова кайма или месо аз ги оставям половин час и после добавям зеленчуците и кашкавали/сирена /и още около 15 мин...на око преценявам кога е готово.
Виж целия пост
# 39
В загрята фурна ли ги слагате? И до къде пълните гюведжетата?

Гювечетата винаги се слагат в студена фурна, защото иначе се пукат.
Пълнят се до вътрешния горен ръб.

 NaughtyВинаги слагам гюведжетата в загрята фурна!!!
Виж целия пост
# 40
NaughtyВинаги слагам гюведжетата в загрята фурна!!!

Аз също  Peace И са готови за не повече от 10 минути.

Не бъркайте гювечетата със стъклените съдове - стъклото (дори огнеопорното) се пука, гювечетата са глинени и някога са ги слагали директно върху огъня  Peace (както е със сача и разни плоскости, които приличат на скара, но са изработени също от глина)

За микровълновата - трябва да се провери в инструкциите, защото не във всички може да се слагат глинени съдове.
Виж целия пост
# 41
.....Не бъркайте гювечетата със стъклените съдове - стъклото (дори огнеопорното) се пука, гювечетата са глинени и .....
Обаче някои от нас са взели насериозно информацията за това колко отровна е глазурата на глинените съдове и са заменили традиционните красиви но опасни за здравето глинени съдове с напулно безвредното огнеупорно стъкло.

КОЙТО СЕ ИНТЕРЕСУВА ТУК :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=316168.0
Виж целия пост
# 42


А колко време се пекат? Докато фурната достигне 200 градуса минават поне 15 мин. newsm78а

АМИ зависи какво си сложила вътре и колко време му трябва.Ако е с готови колбаси или меса 20-25 мин колкото да се умешат вкусове и аромати.Обаче ако е със сурова кайма или месо аз ги оставям половин час и после добавям зеленчуците и кашкавали/сирена /и още около 15 мин...на око преценявам кога е готово.

Това включва ли времето на загряванен на фурната, или след като е достигнала нужната температура?

Аз имам стъклена тавичка и като пека в нея директно я слагам в загрятата фурна. Нищо й няма... #Crazy
Виж целия пост
# 43
Виж това с времето е много относително,защото старата ми печка ''Терма'' ги правеше за час,но в  новата ми фурна стават по бързо.И това на едни и същи градуси  newsm78 не мога да го обясня може да пекат различно.
Истината е че трябва да пробваш и сама да прецениш колко и на какви градуси.Аз слагам в студена фурна и ако имам съмнения отварям и вземам с една виличка от най бавно приготвящия се компонент.Така полека лека ще го налучкаш и за в бъдеще няма да се налага 'да проверяваш''.
Виж целия пост
# 44
Ясно. Благодаря за инфото момичета, мисля през уикенда да се пробвам върху гюведженцата. Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия