Овесен сладкиш с ябълки и канела

  • 30 131
  • 67
# 15
Цецето, с този сладкиш развали всички диети. Аз нали обожавам всичко което е с ябълки и канела, и на овесените ядки съм им фен, та веднага го забърках, сега се носи един хубав аромат из кухнята
Мерси за рецептата, ето го и резултата


Аз нямам форма за кекс и го изпекох в тавата, не се наду толкова много, но изглежда и мирише много хубаво. Намазах тавата с масло, отлепи се без проблем, но аз изчаках да минат поне 10-тина минути след като го извадих от фурната
п.п. Забравих да кажа, в захарта с която поръсих тавата, освен канела сложих и едно пакетче ванилена захар, аромата стана още по-хубав
Виж целия пост
# 16
Селма, допускам, че и от олиото може да е станала работата,  защото има по-ниска температура на горене и предполагам направо е карамелизирало захарта и затова е залепнала. Но само предполагам. Аз мажа винаги с масло, когато пека сладкиши  Peace
Но дето викаш и ти, може да се лишиш от коричката в краен случай, че да си запазиш кекса цял  Laughing

mama Tin , според мен спокойно можеш да замениш маргарина с масло, ако желаеш. А с кафява захар ще стане още по-вкусен  Peace

Nefertity, да ви е сладко! Hug
Виж целия пост
# 17
 ooooh! добре, че е просред нощ и магазините не работят. Нямам овесени ядки, нямам и ябълки, а така ми се яде...нещо домашно приготвено с плод....
Виж целия пост
# 18
   Ок!Значи,следващия път ще опитам с масло!Мерси ,Цецето! Hug
Виж целия пост
# 19
Оооооооооох, как обичам и такива сладкиши - ще се прави в най-скоро време този  ooooh!
Цеце пак на готина твоя рецептичка попадам  Hug
Имам един въпрос обаче - а с обикновени овесени ядки дали ще стане  newsm78
Мисля обаче да ги врътна за всеки случай за кратко в купата на пасатора, да се посмелят малко Rolling Eyes. Тъкмо имам един пакет дето отлежава доста време в хладилника, че и с плодчета при това - не можах да ги науча моите капризи да ги ядат редовно тези неща  Sad, но на сладкишче никой не отказва  Mr. Green
Виж целия пост
# 20
Аз ползвах тефлонова форма за кекс и я намазах с маргарин, след което поръсих със захар и тогава изсипах сместа вътре, както е дадено в рецептата.
Обърнах сладкиша от формата десетина минути, след като извадих от фурната. Стана точно за 40 мин. на 190 С.

ПП - обикновено се дъня жестоко, когато правя сладкиши. Този обаче стана прекрасен!   bouquet
Виж целия пост
# 21
Е това се казва сладкиш .Ще го направя с едри защото нямам други.Но по нотатък ,че трябва сега да го ям сама.
Виж целия пост
# 22
Имам един въпрос обаче - а с обикновени овесени ядки дали ще стане  newsm78
Аз го направих с обикновенни овесени ядки, стана идеален, направих го снощи, а днес е още по-хубав. Вече го изядохме дори.
Виж целия пост
# 23
ще го пробвам и аз тези дни.
 правих едни сладкиш с ябълки и канела в машина за хляб стана страхотен,а във формата за кекс почти не се надигна.
но този ще го пробвам че и аз имам едни застояли се овесени ядки
Виж целия пост
# 24
ще се пробва задължително
Виж целия пост
# 25
И аз го направих, спазвах точно рецептата, само замених маргарина с масло.Ето и доказателствен материал Heart Eyes:

                     

Много е вкусен сладкиша, благодаря на Цецето за хубавата рецепта  bouquet!
Виж целия пост
# 26
И на мен ми хареса сладкишчето. Имам овесени ядки, само, че не са в оригиналната си опаковка и не знам дали са финни, може ли някой да ми покаже точно какви е използвал за сладкиша.   bouquet
Виж целия пост
# 27
И на мен ми хареса сладкишчето. Имам овесени ядки, само, че не са в оригиналната си опаковка и не знам дали са финни, може ли някой да ми покаже точно какви е използвал за сладкиша.   bouquet

Aredhel , не съм си вкъщи, чак утре ще мога да ти ги покажа, дано някой ти ги покаже по-рано  bouquet.
Виж целия пост
# 28
И аz го направих, много вкусен стана  Grinning . Полzвах обикновени овесени ядки. Aredhel, ако не държиш да е непременно с финни, слагай теzи които имаш, ще стане дори да не са финни.
Виж целия пост
# 29
Аелис, Марински, много ви благодаря за бързите отговори. Приятен и спокоен ден ви пожелавам!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия