Овесен сладкиш с ябълки и канела

  • 30 148
  • 67
# 30
Ще се прави, нямя как Laughing Обожавам такива сладкиши!
Виж целия пост
# 31
Аелис , страхотно изглежда сладкишът ти!   bouquet Много се радвам, че ви е било вкусно  Hug
Виж целия пост
# 32
И аз пробвах този сладкиш, невероятно вкусен, сочен от ябълките и изкусително ароматен от канелата.
Токущо го извадих от формата, много се притеснявах да не се е залепил, понеже намазах формата с олио, а не с масло,но нямаше никакъв проблем.
Ползвах фини овесени ядки , а формата е с незалепващо покритие.
Не мога да сложа снимки, тъй като изпратих мъжа на екскурзия с фотоапарата, а като се върне едва ли ще е останало нещо за снимане Laughing
Виж целия пост
# 33
Страхотно звучи,само имам едно питане.Ако настържа ябълките,дали ще промени резултата newsm78 ,че домашните иначе по-скоро не биха го пробвали Rolling Eyes
Виж целия пост
# 34
Страхотно звучи,само имам едно питане.Ако настържа ябълките,дали ще промени резултата newsm78 ,че домашните иначе по-скоро не биха го пробвали Rolling Eyes

Няма да е същото с настъргани ябълки  Peace
Виж целия пост
# 35
И аз преди малко направих това сладко изкушение. Нямах маргарин и за това го направих с масло и сложих малко повече ябълки.
Наистина мноооого вкусен. Семейството го оцени подобаващо. Simple Smile




Виж целия пост
# 36
момичета,моята форма се напълни от сместа само.  newsm78
иначе освен ябълки на кубчета ми сложиш и 2 малки нарязана на колелца банани.защото зимата правя един с канела и банани и масло и става супер.
вече 40 мин се пече, като стане готов ще го снимам   chef
Виж целия пост
# 37
Пече се във фурната  Mr. Green

А как мирише само....  chef

Да видим, защото съм на диета, а обожавам ябълкови произведения.

Засега изглежда чудесно. Ще ви го покажа като извадя от формата.

Виж целия пост
# 38
Божествено вкусен, казаха всички, но няма да го покажа, защото се счупи като го извадих от формата. Захарта остана на дъното, а той се пукна на 3-4 места. Нямам обяснение засега, но пък е наистина много вкусно  Laughing
Виж целия пост
# 39
и аз днес правих.на вкус е страхотен,дори се учудих ,че овесените ядки ще омекнат, но...
 и моя се раздели на две части при ваденето от формата. имаме някъде грешка. аз не правих захар. само олио и брашно посипах формата.отдели се но на две части  Cry
Виж целия пост
# 40
И моят доста се натроши. Явно сместа е такава. Според мен, ако изстине напълно няма да има проблем с рязането. Но кой ли ще чака...Simple Smile
Виж целия пост
# 41
Моят също стана леко ронлив. Не се разпадна при ваденето, но определено не стои като кекс.
Май това му чарът  Peace
Виж целия пост
# 42
Направих кекса. Страхотен е /щом на съпружието му хареса/. Нямах чисти овесени ядки и сложих мюсли със сушени ябълки и стафиди. Със страхотна хрупкава коричка. Само дето ми залепна за формата, но ще има поправка.
Виж целия пост
# 43
От снощи насам имам една чуденка - дали ще стане добре ако се направи сладкиша като на дъното на формата се сложи хартия за печене  newsm78
Ами така де - като гледам колко хора се оплакват, чак страх ме хвана да я почна таз вкусотия, а и след като снощи и аз залепих един друг сладкиш по този начин  Mr. Green
Иначе ми стана много вкусен, защото беше със смлени карамелизирани орехи, не само със захар на дъното, но го вадих на хапки на хапки  ooooh!
Та да кажат баш майсторките - ще стане ли този номер или......... да  Grinning Wink
Виж целия пост
# 44
didnik ,
ако ни е кръгл или правоъгълна формата -нямаж грижи слагай хартия,но върху нея капни малко олио и се опитай малко на намажеш хартията
НО ако ти е "къдрава" формата -незнам дали ще може да сложиш хартия  Thinking
не съм пробвала не съм ти казала  #Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия